Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 11.12.2006., 10:35   #1
Dalas
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Dec 2006
MBO+RAM problem

Društvo pozdrav!
Evo ja sam friški na forumu još se nisam uklopio pa me nemojte koriti za propuste jer mi je frka. Ima već nekoliko kako me komp zeza. Da ne opisujem šta sam sve poduzeo potrajalo bi. Na kraju, nakon silnih testiranja pokušao sam s flashanjem biosa da bi nakon urednog updejta trebao izaći iz Qflasha i sejvati da bi mi u tom trenutku jednostavno komp rikno. Nakon ponovnog paljenja nije bilo videa a na biperu je javljao zvuk koji je označavao kvar na memoriji. U poćetku sam mislio da sam s***o bios pa sam na forumu našao savjete kako probati napraviti recover biosa. Međutim nakon bezuspješnog pokušaja recovera zadnje što mi je bilo preostalo je da pokušam prčkati s memorijom. Tako da sam na kraju došao do zaključka da su mi utori od memorije riknuli. Imam dva keksa memorije po 512 mb. Oba keksa rade u prvom utoru, a u druga dva ne radi ni jedna. Ćim uštekam u bilo kojoj kombinaciji u drugi i treći utor javlja se već opisani problem. Sad komp uredno radi s jednim keksom memorije (čak mi je flash prihvačen). Da li je imao ko sličan problem i šta da radim, da li da reklamiram matićnu jer mi je još nekih tri mjeseca pod grancijom.
Inaće matićna je gigabytova K8NS a memorije kingmaxove

Unaprijed hvala ipozdrav
Dalas je offline   Reply With Quote
Staro 11.12.2006., 10:42   #2
tomifish2002
Honda Prelude 2.0i driver

tomifish2002's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
koji socket? koji čipset?

tomifish2002 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 11.12.2006., 10:48   #3
Dalas
Registered User
Moj komp

Citiraj:
Autor tomifish2002 Pregled postova
koji socket? koji čipset?
Socket 754, nForce 3 250
Staro 11.12.2006., 11:37   #4
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Ajde lijepo pročitaj Pravila i stavi cijelu konfu od A do Ž u potpis ili prvi post da te sad ne kažnjavam.

Dobrodošao na PCE forum.

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 11.12.2006., 12:04   #5
tomifish2002

tomifish2002's Avatar

misli da kingmax memorija nije dobra za amd

Staro 11.12.2006., 15:20   #6
Mikeyy
Premium

Datum registracije: May 2006
Kingmax? Ja baš suprotno mislim, kingmax mi je uvijek radio na amd (nforce) čipsetima.
Ako je stvarno riknuo utor ništ tu nemožeš nego na servis poslati da ti novu daju, ako je još pod garancijom.
Mikeyy je offline   Reply With Quote
Staro 11.12.2006., 15:31   #7
nicko
Guest

Datum registracije: Feb 2005
Citiraj:
Autor Dalas Pregled postova
Društvo pozdrav!
Evo ja sam friški na forumu još se nisam uklopio pa me nemojte koriti za propuste jer mi je frka. Ima već nekoliko kako me komp zeza. Da ne opisujem šta sam sve poduzeo potrajalo bi. Na kraju, nakon silnih testiranja pokušao sam s flashanjem biosa da bi nakon urednog updejta trebao izaći iz Qflasha i sejvati da bi mi u tom trenutku jednostavno komp rikno. Nakon ponovnog paljenja nije bilo videa a na biperu je javljao zvuk koji je označavao kvar na memoriji. U poćetku sam mislio da sam s***o bios pa sam na forumu našao savjete kako probati napraviti recover biosa. Međutim nakon bezuspješnog pokušaja recovera zadnje što mi je bilo preostalo je da pokušam prčkati s memorijom. Tako da sam na kraju došao do zaključka da su mi utori od memorije riknuli. Imam dva keksa memorije po 512 mb. Oba keksa rade u prvom utoru, a u druga dva ne radi ni jedna. Ćim uštekam u bilo kojoj kombinaciji u drugi i treći utor javlja se već opisani problem. Sad komp uredno radi s jednim keksom memorije (čak mi je flash prihvačen). Da li je imao ko sličan problem i šta da radim, da li da reklamiram matićnu jer mi je još nekih tri mjeseca pod grancijom.
Inaće matićna je gigabytova K8NS a memorije kingmaxove

Unaprijed hvala ipozdrav
Ako je tako kao što kažeš, nosi na garanciju....eventualno još možeš probati sa drugim stickovima da budeš siguran...

Citiraj:
misli da kingmax memorija nije dobra za amd
Kakve veze imaju kingmax i amd?!!??!?!?! : hitthewa : hitthewa : hitthewa : hitthewa

Da si rekao da se kolje npr. gigabyteova matična k8ns i kingmax 443, razumio bi, ali ovako
nicko je offline   Reply With Quote
Staro 11.12.2006., 15:32   #8
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Probaj nabaviti memu (2 keksa) neke druge marke pa i nju probaj tako isprobavati. Ako ne radi ni ona, očigledno je problem u ploči.
Staro 11.12.2006., 15:41   #9
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Citiraj:
Društvo pozdrav!
E......Da li je imao ko sličan problem i šta da radim, da li da reklamiram matićnu jer mi je još nekih tri mjeseca pod grancijom........
Ja sam prije dva tjedna imao jednu Abit plocu sa identicnim problemom. Pocela je zezat sa memorijom na prva dva slota, druga dva su radila normalno, onda je pocela zezat sa dual channelom i zavrsila u hg-srotu na reklamaciji i nakon 2 tjedna javili da je ploca neispravna i rekli da izaberem drugu u toj vrijednosti jer je nisu imali vise na lageru.

Najbolje da ti nju reklamiras posto je pod garancijom.

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Staro 11.12.2006., 19:28   #10
tomifish2002

tomifish2002's Avatar

kakve veze imaju amd i kingmax? zezaš me? čovjek ima s754 ploču sa 3 slota koja su u bilo kojoj kombinaciji užasno osjetljivi na model mem kontrolera na procu, na bios u računalu, na način izrade pločica (single sided/double sided)
znači očito se neke vrste ploča i memorija ne vole.

ne kažem da je to problem, možda i je ploča neispravna
imao sam prije ga-k8ne i dosta me zezala

Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 11.12.2006., 22:44   #11
Dalas
Registered User
Moj komp

Ja kažem da sam u frci a nema me cijeli dan. Zbilja sam u frci, evo sad sam došao doma i odma na forum. Prvo da se zahvalim na angažiranosti oko mog problema. Cijeli dan me proganja misao da li je moguće da su mi nakon flashanja biosa dva keksa memorije od kojih je jedan PC 3200, a drugi PC 3500 koji su uredno radili skoro godinu dana sad poćeli s novom revizijom biosa da se kolju i može li u normalnim uvjetima se uštekati memorija u bilo koji utor ili moraju ići redom, mislim da li bi trebao komp normalno da radi ako je memorija upiknuta u drugi ili treći utor.
Pozdrav
Staro 12.12.2006., 01:21   #12
nicko
Guest

Citiraj:
kakve veze imaju amd i kingmax? zezaš me? čovjek ima s754 ploču sa 3 slota koja su u bilo kojoj kombinaciji užasno osjetljivi na model mem kontrolera na procu, na bios u računalu, na način izrade pločica (single sided/double sided)
znači očito se neke vrste ploča i memorija ne vole.

ne kažem da je to problem, možda i je ploča neispravna
imao sam prije ga-k8ne i dosta me zezala
Ne možeš reći kingmax i amd!!!! Možda određena revizija ili jezgra procesora se ne voli sa određenom serijom kingmax memorija na 433, ali amd i kingmax, nemoj me zezat....
Može biti i do ploče, ali to onda opet nije problem amd-a i kingmaxa, nego određene ploče/biosa i određenog tipa memorije...

Citiraj:
Ja kažem da sam u frci a nema me cijeli dan. Zbilja sam u frci, evo sad sam došao doma i odma na forum. Prvo da se zahvalim na angažiranosti oko mog problema. Cijeli dan me proganja misao da li je moguće da su mi nakon flashanja biosa dva keksa memorije od kojih je jedan PC 3200, a drugi PC 3500 koji su uredno radili skoro godinu dana sad poćeli s novom revizijom biosa da se kolju i može li u normalnim uvjetima se uštekati memorija u bilo koji utor ili moraju ići redom, mislim da li bi trebao komp normalno da radi ako je memorija upiknuta u drugi ili treći utor.
Pozdrav
Da, trebali bi raditi u koji god ih utor staviš...
Staro 12.12.2006., 12:55   #13
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Nepotrebne poruke s prepucavanjem i spamom obrisane, nemojte da se ponovi.

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 12.12.2006., 13:04   #14
tomifish2002

tomifish2002's Avatar

da, mogu reći amd i kingmax jer mu se upravo to možda i događa no moguće sam razloge već ranije napisao. možda je ploča u kvaru

@dalas probaj za početak posuditi od nekog 2 iste pločice i vidi što će bit

Staro 12.12.2006., 17:22   #15
Dalas
Registered User
Moj komp

E ***iga dećki, moram reći da mi nije promaknuo vaš verbalni fajt ali na žalost nisam uspio reagirati jer mi kod kolege na poslu gdje mogu otići na net s njegove 486-ice nije uspjelo postati se. Nije bilo potrebe za svađom, ovako svi gubimo , pogotovo ja. Nego dajte da uz vašu pomoć završimo s ovom temom. Upravo sam o tome pokušao pisati još jutros ali neuspješno, da li mi je potrebno još testirati memoriju (buraz ima dual chanel ploću pa sam mislio odfurati komp kod njega) ili je simptom koji mi se javlja dovoljan da zakljućimo da je ploća uzrok mojim problemima. Evo upravo me zvao buraz pa sam se dogovorio i furam kod njega da provjerim još ovu soluciju pa se javim ćim se vratim. Hvala na angažiranosti i dajte zaboravite na pizdarije nema smisla svađati se bez razloga. Nadam se da ćete ostati aktivni na mojem problemu jer ću još imati za par savjeta.
Pozdrav!

Evo me! Stvar je ista. Buraz ima dvije iste memorije kingmaxove PC 3200 (dual chanel ploća) i javlja istu grešku. Znaći, po mojem skromnom mišljenju, matićna je u banani. Sutra me ćeka vjerovatno susret s mladim nadobudnim informatičarem (ovdje bih se isprićao svoj poštenoj inteligenciji: goood : ) s kojim sam već imao sukob u vezi memorije (otuda dvije razlićite memorije), pa bi me interesiralo da li mi može što podmetnut, kakvu foru da sam ja kriv za nastalu situaciju. Ajde ljudi da završim ovu kakofoniju rastegnulo se na dva tjedna. Junior mi je dosegno fazu: hitthewa. Ako može završne savjete. Još jednom hvala na angažmanu.
Pozdrav

Zadnje izmijenjeno od: Dalas. 12.12.2006. u 20:05.
Staro 12.12.2006., 21:53   #16
nicko
Guest

Reci samo da je odjednom prestalo radit (tako u stvari i je bilo koliko se sjećam), i da si onda išao isprobati sa drugom memorijom i da opet nije radilo...
Tako mislim da neće tu biti nikakvih problema...
Staro 14.12.2006., 19:50   #17
Dalas
Registered User
Moj komp

Osječam se dužnim da objasnim novonastalu situaciju u mom slučaju. Kao prvo morao bi objasniti tijek događanja od poćetka što sam trebao odmah napraviti da bi vam bilo jasnije. Malo će se odužiti pa ako imate strpljenja. Dakle sve je poćelo prije jedno mjesec dana kad mi je junior pokupio virus : bonker2 . Čišćenje sam obavio što se ono kaže po zanatu, međutim nisam uspio u potpunosti sve oćistiti. Ali to nije smetalo malog seronju pa je nastavio sa ogejmsima i ostalim pizdarijama do trenutka kad se sistem poćeo rušiti. Naravno sad je trebalo formatirati disk i reinstalirati windoze (ne pitajte zašto nemam image file: suicide ). Već pri instaliranju windowsa događala su se štekanja, a kad sam ih nekako uspio instalirati komp bi se smrzavao prije butanja windowsa, a ako bi slučajno se i podigli windowsi to bi trajalo maksimalno desetak sekundi i led. U par navrata prilikom butanja nakon učitavanja proca, memorije i diskova pa na sljedećoj stranici kad nabraja ide uređaje i pci devices listing pojavile bi se kockice u boji a u njima smajlići. Iskreno govoreći prva misao mi je bila da se virus ubacio u bios. E sad krenem ja sa ispitivanjem. Prvo što sam napravio bio je memtest i test harda, koji su bili uredno prošli. Tada nabavim cd butabilni knopix (moram priznati da je to moj prvi praktićni susret s linuxom) koji se normalno podigne i s kojim sam čak zapeko dva cd-a te se malo poigrao s programima i igrama. Sad sam bio još uvjereniji da mi je bios popušio virus, te se odlućim da flasham bios i eto me na forumu s problemom s početka threada.
I tako nakon par vaših sugestija i savjeta odlućim da pođem reklamirati matićnu. Ali kako mi vrag nije dao mira, nazovem ja jednog poznanika, IT profesionalca, za konačni savjet. Objasnim mu situaciju te mi on predloži da vratim bios koji sam imao, a ako ni to ne prođe da flasham zadnju reviziju biosa. Ono što nisam bio napomeno je da sam bios flasho QFlashom pa je bios trebalo nadograđivati postepeno po savjetu iz manuela tako da prvobitni flash biosa nije bio s posljednjom revizijom. I tako vratim ja originalni bios, opet isto, da bi na kraju opalio posljednju reviziju. Sad neće te vjerovati komp radi. Evo već cijelo popodne jućer i danas cijeli dan bez i jedne greške: goood : .
Mogu reći da sam se namućio, no dobro nešto sam i naućio, ali moram priznati da mi nije baš najjasnije kako je komp radio skoro deset mjeseci u ovakvoj kombinaciji bez ikakvih problema da bi nakon toga poćeo maksimalno za***avati.
Dečki ispričavam se ako sam bio naporan, i još jednom hvala: cheers2 .

Staro 14.12.2006., 23:34   #18
nicko
Guest

A eto, to ti je još jedno isktusvo
Drago mi je da se sve riješilo!
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori