|
![]() |
#1 |
/
Datum registracije: Oct 2006
|
ADSL - (ne) Otvaranje stranica
www.bug.hr, www.t-com.hr, www.tportal.hr, www.net.hr, ovaj forum ponekad kad ga pukne da hoće...pa već lagano šizim, brzina je dobra 750kbit/s (1Mbit/s) i sve radi al neznam zakaj ne radi pol neta...ima ko neko rješenje il je baš do t-"coma"...jer slao i zvao al nikakvog rješenja : nono : -->
tnx. ![]() evo prije par dana dogodio se kvar na uređaju SE555 i došel tehničar i to zamijenil sa novime (koji podržava MaxTV) i net ponovno radi
![]() sad, idem ja malo prosurfat kad ono pol stranica ne otvara (pol neta): primjeri --> www.bug.hr, www.t-com.hr, www.tportal.hr, www.net.hr, ovaj forum ponekad kad ga pukne da hoće...pa već lagano šizim, brzina je dobra 750kbit/s (1Mbit/s) i sve radi al neznam zakaj ne radi pol neta...ima ko neko rješenje il je baš do t-"coma"...jer slao i zvao al nikakvog rješenja : nono : tnx. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Vjerojatno zeza firewall u SE555. Probaj u postavkama uređaja isključit Access Control (Advanced Settings - Firewall - Access Control na Off). Nezaboravi snimit postavke i reboot uređaja (Advanced Settings - Administration - Save & Restore - Save configuration) i (Advanced Settings - Administration - Reboot). Ako to ne pomogne, probaj firewall isključit kompletno. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
You'll Never Walk Alone
Datum registracije: Mar 2006
|
firewall moras iskljuciti bas kao sto kolega gore kaze jer ce te zezat tako stalno,kad to iskljucis nebi trebao imati problema vise.Meni je na ADSL tako bilo kad sam ga iskljucio sve se otvaralo normalno bez problema.
![]() |
#4 |
Dark side Moderator
Datum registracije: Feb 2005
|
u postavkama mreže uspisati obavezbo statičke ip adrese i dns-ove ovako: 192.168.1.155 255.255.255.0 192.168.1.1 195.29.150.3 195.29.150.4 kako je gore navedeno, u routeru isključiti fireweall
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Feb 2003
|
Nije potrebno isključiti cijeli firewall. Dosta je otvoriti ga za ICMP promet, tipa 3 i 4. Kod mene na SE515dsl je firewall uključen, a konfigurirao sam Sygate Personal Firewall na računalu na taj način i sve radi OK. Prije propuštanja ICMP-a nije mi htio postati na PCE, logirati se na Hotmail preko secure veze i slične stvari....
![]() |
#6 |
/
|
hehe, trebalo je isključit Firewall, ove adrese su podešene na Automatic i sve radi tak da to neću dirat dok još radi ![]() ajd tnx. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
/
|
evo da ne otvaram novi topic bezveze... imam WLAN na kojeg su spojena tri kompa odnosno jedan je glavni i spojen je žično u "liniju" dok su druga 2 na WLANU...jedan moj jedan sestrin, sad kak prek svog kompa disconnect-at i ponovo uključit net - odnosno želim da mi se promijeni IP adresa (znate već zbog čega...) probao sam sa "DHPC Server: postavit na off" i sve radi al onda nestane neta na druga 2 kompa...ko zna? tnx. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
Ne tako kako si pokušavao. Trebaš "ući" u modem/router i tamo "uprit" Disconect, malo sačekat i Connect. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
/
|
![]() Zadnje izmijenjeno od: svebee. 11.12.2006. u 14:24. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
/
|
hehe, il se ipak nemrem, na ovom kompu koji je glavni net sad radi ko beba, ALI na drugom kompu (laptopu) koji je spojen wirellesom kad ga se restarta (baš lap) onda nestane neta...onda moram napravit čitav reset modema (routera) da bi prodelalo...laptop je Toshiba sa unutarnjim wirelessom...kak to popravit? :confused: |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Moderator
|
Citiraj:
U postavkama routera Advanced settings - Wireless Network postavi: Transmission mode - IEE 802.11b/g (mixed) ako je Super G uključen postavi mode - Dynamic ili isključi Super G. Potom konfiguriraj konekciju na lap - u. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
/
|
http://www.imagesforme.com/images/9586SNAG-0003.jpg : hitthewa tak je bilo...sam neznam na lapu kak to podesit jer prvo ne prepoznaje nijednu wireless mrežu - a udaljen par m od rotuera...pa kad ga pukne sam se ukopča na net... : nono : |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
/
|
ajde ljudi dajte još koji prijedlog..sve sam isprobal i nejde ![]() a i prilično hitno je...treba za faks... tnx. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Moderator
|
@phissen Nisi napisao koji laptop odnosno koja WiFi kartica i ver. driver - a. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
/
|
@Darth Vader prije kvara uređaja kanal je bio 11 i radilo je... @Nikky evo sad će podaci...sam malo.... ![]() EDIT: sad sam prvo na routeru promijenil SSID i kanal postavil na 11 (kak je prije kvara bilo) i u vrlo (vrlo) dubukim postavkama lapa sam nariktal na jedvite jade na isti kanal i isti SSID i sad radi...valjda hoće ovaj dan još izdržat..ak ne opet vas zovem ![]() ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: svebee. 12.12.2006. u 16:07. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
/
|
evo sam da još uspostavim LAN među ta 3 kompa i ja zadovoljan : goood : na glavnom LAN je ukopčan i radi - connect, al na ova 2 wireless neće...prvo da sredim svoj pa onda sestrin lap ![]() tnx. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
|
Čuj, postoji jedan opći postupak za sve ovakve probleme. Dugo traje i glup je, ali je idiotsicher. Isprobao ga na sebi nekoliko puta. Obriši sve wireless konekcije na klijentima. Restartaj ih. Otvori ruter, isključi sve enkripcije, MAC filtering i sve ostalo. Spoji bežične klijente. Kad se uvjeriš da sve radi, restartaj ruter i nakon par minuta računala. Sve radi? Ako da, uključi MAC filtering, restart rutera, restart klijenata. Ponovno provjeri radi li sve, zatim uključi enkripciju koju ćeš koristiti. Opet restart i provjera. Ako ne radi, smanji stupanj enkripcije, vrati se korak natrag i probaj nešto drugo. Cilj je ustanoviti što točno stvara probleme i naći kombinaciju postavki rutera na kojoj je veza s računalima stabilna.
![]() |
#19 |
/
|
e to, kak da to napravim...meni neće ni da ga ubiješ...i di sve treba to "upalit"....btw. maknul sam sve enkripcije i MAC filtering...sam "čista" wireless mreža...a i ovdje na selu neznam baš ko bu mi se spojil...lol : suicide btw. stavil sam te na ICQ pa ak mi možeš objasnit ![]() ![]() EDIT: evo probam nekaj napravit al evo kaj izbaci... ![]() http://www.imagesforme.com/images/3312SNAG-0000.jpg Zadnje izmijenjeno od: svebee. 12.12.2006. u 20:04. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Moderator
|
Citiraj:
Na tvojoj slici se vidi da je DHCP uključen, znači da mrežu organiziraš po Auto principu. Moj prijedlog složi mrežu po manual principu. U crvenom okviru imaš obavjest da koristiš IP adresu koja nije u zoni dodjeljivanja DHCP servera (na većoj slici se vidi da je ta zona od 192.168.1.100 do 192.168.1.199. Neznam koji ti je to klijent (žično ili bežično) sa adresom 192.168.1.3 ali promjeni ga u 192.168.1.103 i više se neče buniti da je van opsega. Nezaboravi da nakon te promjene (za svaki klijent posebno) a nakon šta je prepoznat od routera (kao na tvojoj većoj slici) pritisneš onaj botun Add nakon čega taj klijent dolazi na listu dozvoljenih. Ovo je glavni razlog zašto veza radi samo do restarta. Napomena, zbog malo blesavog detalja u firmware - u nakon što ugasiš DHCP nevidiš listu dozvoljenih klijenata. Taj nedostatak zaobiđeš da privremeno upališ DHCP, popuniš listu dozvoljenih klijenata (za svaki posebno - Add) i potom ugasiš DHCP. Dakle rezine, konfiguriraj mrežu sa statičkim IP adresama (Manual iz primjera) i pročitaj u full manualu (link na vrhu sticky - ja) jer tamo sve opširno piše. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
/
|
rep-up ![]() sutra ću se poslije škole uhvatit posla... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
/
|
DOUBLE POST |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
|
Samo promjeni ono "First leased IP adress" u 192.168.1.2 klikni na apply, restartaj router i nakon par minuta bežične klijente. To bi trebalo riješiti problem bez ručnog konfiguriranja IP adresa.
![]() |
#24 |
/
|
odkad sam instaliral vistu sama je SVE prepoznala (sva računala koja su na LAN-u i namještena na "sharing") te printere...sve radi bez ikakvog konfiguriranja - zahvaljujem ![]() sad idem još gore stavit zaštite pa ću se pozabavit malo konfiguriranjem...hehe |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|