|
![]() |
#1 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
P4 1.6 @ 2.1
Eto ja sam uspio svoj P4 nagurati do 2.1 stabilno. Pri sat vremena 100% opterećenja temp je 49C sa standardnim Box coolerom. Jedina posljedica je sprženi ram. Sliku wcpuid-a pošaljem kad nabavim ram. Dakle P4 1.6 @ 2.1 standardna voltaža BOX cooler 3100rpm idle: 38C full:49C |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Registered User
|
Bok, moj p4 2,4 radi na 3,2. Jedini problem je sto radi stabilno 15-20 min i onda se zagrije do neba i masina se pocne rusiti. Jedan od razloga zasto se sad igram sa h2o hladjenjem. Inace, jednu subotu sam uzo u firmi u skladistu sve p4 na 2,4 (bilo ih je 12 komada) i svakoga probao dizati. Neki nisu htjeli niti butat vec na 2,8. Ovaj se pokazao ko najizdrzljiviji. Istina ne trpi tako visoko sa BOX coolerom, trenutno je na 3,0 i radi ok, nema problema. Nemam tocnije cifre, temp i voltazu, davno sam se igrao s time, neda mi se jope zbog screenshota, al pisem ovo samo ko napomenu onima koji vec nisu znali - svaki je unikat, drugacije se ponasa, a ziher sam da je ista prica sa chipsetima, ramovima, vga i svime. Dvije identicne konfe ce se clockat razlicito... moja sucut za ram ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
kenova
|
koja je to firma da ne kupujem tamo nista lol to sto je uspio malo radit na 3.2 bas ne znaci puno, gleda se koji moze 12-tak sati radit na 100% loadu |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Ekspert iz sjene ...
Datum registracije: Nov 2001
|
Re: P4 1.6 @ 2.1
Citiraj:
Djeco - bez dobrog hlađenja zaboravite OC, isto tako i RAM, hlađenje NB-a itd. Da ne prićam o ploći i napajanju ... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
kenova
|
ako ces podizat system clock onda hladi northbridge, to 533 bus je quad pumped 133, a memorija ti radi asinkrono na 400mhz memoriju mozes podic ako joj mijenjas djeljitelj ili fsb uz stalni djeljitelj, ali uz ista ogranicenja kao i bilo tko drugi uglavnom to sto imas fsb od 800mhz ne znaci da mozes dic memoriju na 800mhz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
ak memorija radi asinkrono jel to znaci da radi na taktu pola FSB takta? a NB je predvidjen da radi do 800mhz, ne? cemu onda dodatno hladjenje NB ako radi na manje od 800mhz. ili sam a to sve krivo shvatio |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
kenova
|
u uputama za maticnu ce ti pisat koliki FSB/System clock podrzava, ako podrzava vise procesora ima i veci raspon FSB-a NB ti zapravo radi na 133 Mhz, a moze do 200 (800=200x4), a oznacava se kao 800 jer ima vecu propusnost zapravo sam krivo shvatio tvoj prosli post i bezveze se rasprico, ako maticna po defaultu podrzava 200mhz system clock i isporucuje se bez coolera na NB-u, ocito da moze raditi bez njega, ali ga svjedno stavi radi mirne duse |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Ekspert iz sjene ...
Datum registracije: Nov 2001
|
Ovako .... Neki relativni OC je: digni FSB dok comp ne krepa i onda spusti na stepenicu niže i to je to. Za pravi OC - o kakovom piše BUG i ostali - se NE ISPLATI. ( govorim okvirno ) Prvo treba ti dobra ploča -- cca 1.300 Kn Drugo memorija ala Corsair -- DDR 400 2*256 = 1600 Kn Napajanje ala Enermax/Antec -- cca 1.200 za 420 W napajanje Hlađenje voda - minimalno 900 Kn pa naviše ( ipak ovo preporučujem bez obzira na OC zbog korisnosti i tišine, da ne spominjem dugotrajnost ) Znaći zbrojeno = 4.100,00 Kn Samo da možeš jeftini proc natjerati do ruba brzine. Ako imaš kinte - go for it. Ako nemaš OC-aj u rangu mogučnosti i uživaj. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Ex-Gastarbajter
|
Eto ja sam danas navečer (1.10.2003 @19:30) digao FSB na 133 Mhz (bilo 100) i proc na 2138Mhz (bilo 1600). Sve radi, proc se ne grije ni preko 49C pri full loadu sa običnim BOX coolerom , jedino me muči NB koji se strahovito grije ( na dodir hladnjačić ![]() ![]() Mala zanimljivost (barem meni) kad stavim FSB na 125 i multiplier je 16 = 2000 prepoznaje mi procesor kao Intel Pentium 4 2.00A ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Ex-Gastarbajter
|
Evo i slike wcpuid-a ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|