|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2003
|
![]() Ja zasigurno nisam PC ekspert ![]() ![]() CPU Intel Celeron 2500 MHz BOX, 128kb c., FSB 400MHz, socket 478 Cooler Thermal Solution P4E do 2.53 Ghz, socket 478 Monitor 17" Samsung SM753s, 70 kHz, 0.23mm HDD 80.0 GB MAXTOR, 7200 okr., DiamondMax Plus 9 MBO MSI, s. 478, 648 NEO-L, SIS 648, 800 MHz BUS, AGP 8X, 5.1 zvuk, DDR 400, USB 2.0, LAN, ATX 2 DIMM PC-3200, 512 MB, 184 pins, DDR RAM, 400 MHz, brand name VGA GAINWARD, Pro/680-8x TV/DVI, GeForce FX 5200 128 bit, 256 DDR, with tv out & DVI CD pisač + DVD ROM 16x 52x 24x 52x SAMSUNG, bulk Naravno i sve ostale sitnarije koje idu uz to. E, sad me zanima vaše mišljenje i savjeti, posebno u pogledu grafulje, matične i proca. Zahvaljujem, Dražen! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
Dali sam ja to vidio Celjerona u konfi???, ako jesam onda nemamo kaj pričat ![]() -- Trenutaèno pegla: Rokeri s Moravu - Šamšula.mp3 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Banned
Datum registracije: Oct 2001
|
Cijela konfa je u redu samo bih ja predložio da uzmeš P4 a ne Celeronku. Isto tako bi trebao uzet neku 875 ili 865 ploču jer sve ide u tom smjeru. I Marac,nemaju svi para.Kaj je čovjeku za zamjerit ak oče kupit Celerona? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
Hvala dečki! Kao što rekoh u postu nisam ekspert, štoviše bliže sam tome da budem svrstan u redove ovaca koje su za deranje:mad: . Zato i maltretiram vas eksperte sa stvarima koje ste već i zaboravili ![]() Npr. kaj je P4 na nižoj frekvi toliko bolji od celerona na višoj? Ili AMD; znam da su brži od deklarirane frekvencije, ali sam načuo nešto o pregrijavanju, pa onda razliku u cijeni stučeš na hlađenje. Točno? A muči me i grafulja, jer vidim da u principu pljuckate FX 5200 seriju, jer je spora. Kaj se to stvarno toliko kuži? Ipak ova moja ima 256 DDR-a a za cca 830 kunića. :confused: Pomagajte, ako vam se da prosvlijetliti neznalicu ![]() Hvala i pozdrav ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: May 2003
|
bolje rabljeni P4 1,8(rang novaca) nego bilo koji celeron.
![]() |
#8 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Ajmo ovako: Recimo da je p3 od 900mhz brzi nego Celeron od 2100/2200mhz (teoretski). Što se tiče AMD-ovog grijanja tu je stvar ovakva, AMD-i su se grijali prije dvije godine, danas to vise nije slucaj i sa svaki kulerom do 100kn temperatura bi trebala se vrtit oko 40-50°C jer danasnji AMD-i rade na 1,5 - 1,65V FX5200 i da ima 1GB DDR-a bila bi škart kartica tako da o tome nemamo kaj pričat, radje uzmi kakvu Ti4200 ili Radeon 9500/9600 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
NEMOJ CELJE!!! A ovo o AMD je čista provokacija za grijanje. Što misliš da se ovi novi PIV ne griju?! Kod rada da zrače hladno?! Ako nemaš para za punokrvni PIV, onda se ti baci na AMD za triputa manje para i razliku utuci na kakvu dobru grafulju (9600 pro) jer češ tu osjetiti razliku,pogotovo ako se voliš igrati. Nije da kenjam, ali složi nešto tipa ovog moga u sigu i doviđenja. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
matroxfanatic
|
A jooooooj, vidim da su poklonici AMDa poceli opet po starom. OK, jasno je da su Athloni jeftiniji od P4, te da je Celeron Socket478 sranje, ali nije bas sve tako crno bijelo (u korist Athlona) kao sto se voli pricati. Iako AthlonXP 2500+ kosta upola manje nego P4 2.4B ili 2.4C (800kn naspram 1500-1600kn), tu prestaje toliko velika razlika u cijeni. Cijena ploca je vrlo slicna, iako je i tu Athlon u maloj prednosti. Glavni problem pocinje s hladjenjem. Istina je da se P4 grije, i to poprilicno, ali vec s njime (u BOX verziji) dolazi hladnjak koji izvrsno obavlja svoj posao. Istovremeno ce vlasnik AthlonaXP 2500+ morati dati barem 250kn (pa i do 500kn), ako zeli svom procu osigurati ne-previsoku radnu temperaturu (kod svih tih dodatnih hladnjaka postoji opasnost da se samo ventilatori rastope od svoga rada, sto ne pokriva nikakva garancija ako vam izgori proc; intel ipak ima 3 godine garancije na proc i BOXani kuler). Nadalje, koliko sam imao vidjeti, mnogi koji koriste nForce2 ploce imaju nevjerovatnih problema po pitanju kompatibilnosti (za sto je kriv sam nVidia sa svojim stalnim promjenama unutar chipseta), u svakom slucaju znacajno vise nego na Intelovim i865/i875 chipsetima. Sto se jos memorija tice, i865/i875 chipseti ne ovise toliko o CAS-u memorija (nije zamjetna razlika dali memorija radi kao CAS2.5 ili CAS2), dok je nFOrce2 upravo ovisan o brzini CASa. Dakle, za Athlon konfu kupit ce te skuplju memoriju. Krajnja racunica je da je Athlon konfiguracija i dalje jeftinija, iako ne onako kako to AMD poklonici vole naglasavati. Znate li koliko problema imaju korisnici Intel procova na Intel chipsetima? Bacite malo pogled po forumu, ne samo nasem, pa ce te vidjeti da su problemi rijetki. Osobno, izmedju brzine i stabilnosti uvijek biram stabilnost.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
istina, na kraju price ti je ono na mostu nasao na cupriji izgubio... moj glas intel-u (stabilnost).
![]() |
#12 | |
..
|
Citiraj:
glacialtech 2500pro je 100KN!!!!! silent breze je 100KN!!!volcano 7+ je 150kn pa mu namjestis jacinu kako hoces... di si ti dosao da 250kn?? i sto je najgore ti cooleri su dvaput bolji od intel stock coolera...sto znaci da ako ja kupim taj cooler od 250kn moras i ti za svoj p4..a onda primjetis kako bas i nema puno p4 coolera...ima frend p4 i nemre naci neki ok cooler po ok cijeni... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Premium
|
Citiraj:
Slazem se s kolegom, neznam odakle je Goran izvadio one cijene 250-500 kn kad se za 150-200kn max nadje odlican cooler za svakog Athlona! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
Celeron je drek!To je fakat bacanje novaca.FX 5200 je užas kao i cijela FX serija koja ima svakakve probleme.Tak da se puno više isplati Ti4200 ili Ati 9600pro ili ak nađeš 9500pro! KAj se tiče kulera, imaš solidne coolermastere po ispod 100kn, ja imam DB5 ( barem tak mislim a platio sam ga 56kn) OK imam ja ispušni vent da mi drži °cpu na 50° uz 100% opterećenje, jendini zajeb je kaj nije baš tak dobar az clockanej jer je DB5 služebeno do 1900+. Za normalno korištenje ti je tak nekaj sasvim dovoljno ak već ideš clockat i želiš tišinu ( kao ja) onda je tu Zalman ( je da je skup) al je najbolje kaj možeš nać a da nije vodeno!Razlika u temp za P4 je 22 stupja u korist CNPS 7000CU, u odnosu na BOX kuler od intela.Barem se tako prića. Usput Bartonov box ima kuler koji je za obične smrtike čist OK!Inače je drek!
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Registered User
|
Dečki, hvala vam najljepše! Stvarno pomogoste jer bih bez vas ziher uzeo celerona. Ovako sam se odlučio za Athlona Barton 2500+, uz to cooler od cca 100 kn, sve skupa cca 800 kunića! Gotovo sam siguran da je to najbolje što se može dobiti za navedeni iznos ![]() Otiš'o danas u Analogbit, naručio konfu, dogovorio čekove i u četvrtak idem po nju. Konačno! Što se tiče grafulje, nemaju Ati 9500 pro, a ni Ati 9600 pro nego običnu, pa sam nakon premišljanja uzeo ipak nvidia FX 5600 128 DDR-a, uglavnom zato što sam želio karticu koja ima koliko toliko dobre perfomanse, a i podržava direktx 9.0. Ostatak konfe vam javim kad je podignem, jer sam kreten, zaboravio uzeti napisanu ponudu, a ovako iz glave ne znam točno koje proizvođaće sam izabrao. U svakom slučaju sam jako zadovoljan, a vama se još jednom zahvaljujem! Dražen ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
matroxfanatic
|
Citiraj:
Sto se tice Itelovog BOX kulera, ne samo da je tih i efikasan, vec odlicno hladi i P4 2.4 @ 3.0GHz (a temperatura ispod 55°C pod punim opterecenjem). Rekavsi ovo, definitivno se ne mogu sloziti s rijecima SlavoS koji tvrdi da su doticni kuleri blagi shit. Istina je da nema jeftinih P4 kulera za kupiti, ali tko ih realno i kupuje?
![]() |
![]() |
#18 | |
Premium
|
Citiraj:
jedino sto sam rekao(napisao) da dajem glas Intel-u. ono o "mostu i cupriji" je osvrt da su ustede na AMD-u varljive prirode. ![]()
![]() |
![]() |
#19 | |
matroxfanatic
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#20 | |
..
|
Citiraj:
evo ti usporedbe barton 2500 je 786kn cooler je silent breeze ili glacialtech 2500...max 120kn i to je 900kn p4 2.4 na 533mhz je 1443 p3 na 2.4 ali 800mhz je 1588 razlika u cijeni je samo 540kn...brzina im je ja vjerujem tu negdje..s 533 sam gotovo siguran a za 800 ne .. cijene osim kulera su iz linksa onda dodjemo do oc-anja...barton moze do 11x200 ziher...moj tbb ide do tolko...ovaj s 533 fsbom moze do 3.2ghz...ali ovaj na 800fsb nemre nikud bez bolesno skupe memorije...ona racunaj na tome jos barem 600 kn spusiti... evo ja moram priznati da nisam ocekivao ovakvu stabilnost na nf2 chipsetu...nakon par via-i ovo je raj...ja rjetko gasim uopce komp sto znaci da je upaljen 24/7 a od toga se na njemu radii oko 4-5 sati + snimanje tleke od jos 3-4 sata... komp se ne rusi sa upaljenih par desetaka aplikacija...mislim dva tri explorera,par ie-a,eudora,word,jos dosta programa...ili druga varijanta je dreamweaver,photoshop,10-tak ie-a,5-6 notepada i sl.. niti jednom...tako da price kako se amd grije i nije stabilan ne stoje vec neko vrijeme... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
al se nekad dobro jelo...
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#22 | |
Premium
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#23 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2002
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Banned
|
Ljudi dajte da ja sumiram cjelu stvar jer ovo nebu dobro završilo jer je na još par mejsta opet potegnuta rasprava kaj je bolje blablablabla. Najbolje je ono kaj imaš doma, pa makar to bila stara kanta od ZetiX Spectruma. Dajte ove rasprave su fakat izlišne. Nek svako brije svoju briju i nek ne pokušava uvjerit onog drugog da je nekaj bolje a ovaj drugi lupa kontru da je nekaj drugog bolje. Nekom se sviđa AMD a nekom Intel. A ko ima pameti taj bu odlučil kaj da kupi a kaj da ne kupi.Kaj bi rekli stari kinezi: 100 ljudi,100 čudi! Jer bumo ovak završili ko hajdukovci i dinamovci:šorom za stolom! |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
..
|
uh evo nakon dugog vremena jozha uleti i kaze nes pametno... |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Banned
|
A glupo mi je dase ljudi prepucavaju.Intel je ladniji,AMD je brži,moj tata ima jaču ruku od tvog tate,moja sestra je spavala sa više frajera neg tvoja..... Nema smisla.Zato sam prerezao pri dnu dok je još mlado i mekano. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Registered User
|
![]() Konfa je u sigu i stvarno je BRZOOOOOO!!! JOš kad stigne DCM...... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#28 |
SMP freak
Datum registracije: Feb 2003
|
Cestitke ... Da bog da radio ti cable kak spada !
P4C 2.6@3.2, Intel Intel D875PBZLK, 2 x 512Mb DDR433, Chieftec Big Tower, Enermax 430W, 2 x 36 Gb Raptor Raid, Hercules Prophet III (GF3), Terratec Aureon 5.1 Sky Windows 2003 Enterprise Server Dual PIII 1Ghz, ABIT VP6, 1Gb PC133, 4U Supermicro rack case, Supermicro 350W, 3 x 18Gb U360 IBMs SuSE 8.2 |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
Citiraj:
AP di si to bio da nisu imali ATi? ![]() ![]()
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|