|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
p5b delux problem!
Neznam gdje da postavim ovu temu u hardverske ili softverske probleme! Dakle imam: -p5b delux -Intel c2d 6300 -Point of view 7600gt -Seagate 160gb I kad to sve sklopim idem instalirat drivere za matičnu i kad hoću instalirat soundmax prikaze mi se "The HDA Audio bus driver is required and not found. U device manageru uopće ga ne pronalazi da postoji na kompu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Pogledaj u biosu dali ti je uopste ukljucena zvucna karta
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
teta Mraz
Datum registracije: Apr 2006
|
jel imaš service pack?
![]() |
#4 |
Premium
|
u biosu uključena čak sam skinuo novi bios. za sp nisam siguran. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
teta Mraz
Datum registracije: Apr 2006
|
pa vidi jel imaš sp, jer mislim da može bit do toga, kako nisi siguran? pogledaj na my computer-properties i tamo ti piše
![]() |
#6 |
Premium
|
Ja san ima točno taj problem (imamo sličnu konfu pogledaj sig) uglavnom radi se o tome da su drajveri za integriranu zvučnu u k.... a ASUS se baš i ne lomi da izda neke kvalitetnije. Ne mogu sad nać na kompu di je zipana datoteka koju san skinia s ASUS stranice u kojoj su drajveri, mislim da se radi o ovoj AD1988B_2KXP_510014570_DTS.zip pa je probaj skinit s ASUSove stranice (nađi u download driver sectionu) ili jednostavno guglanjem sam ih našao tu http://www.opendrivers.com/driver/23...-download.html Još jedna stvar, prije nego ti uopće dozvoli da instaliraš ove drajvere, ako me pamćenje dobro služi, moraš (downloadat) instalirat Microsoft Framework minimalno 1.1 verziju, a može i 2.0 |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
tu sam i trazio ali tu je pisalo da nemam pa sam onda napisao da neznam. ja sam instalirao home jer nemogu instalirat professional sp2. kad hoću instalrat pro napise mi da nemoze naći i386/ntkrnlmp.exe i neki eror code 32768. na drugom kompu mogu instalirat s tim istim cd-om! |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
|
Citiraj:
kažem ti verzija samih windowsa nije problem, instaliraj Framework, pa onda ovaj driver i to bi trebalo bit to. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
ma to u vezi service pack-a. onda zna itko ista u vezi instalacije win xp pro? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
service pack ti neće pomoć, meni nije... bobe je samo pokuša pogodit u mraku ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
dobro to ću sutra skinut kod prijatelja koji ima adsl. znas li ista u vezi instalacije windowsa zasto nemogu professional? |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
ono što ja mislim ovako napamet jest da je cd oštećen. no, evo mislim da ti je tu rješenje ili ti barem može pomoć - nauči se služit googleom rješenje je zaista nadohvat ruke ![]() http://209.85.135.104/search?q=cache...r&ct=clnk&cd=3 edit: nažalost izgleda da je na linku samo opis kako napravit boot disketu i lik koji zna rješenje problema ali ne želi pomoć zbog piratske verzije windowsa i ovde ima nešto informacija... ne da mi se sve čitat http://209.85.135.104/search?q=cache...r&ct=clnk&cd=2 |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
To inace javlja na vise manje svim novijim asusovim plocama koje imaju intel chipset. Taj driver bi trebao imat na cd-u od ploce. Prosvrljaj malo po cd-u. Meni je to javilo na Asus P5LD2 ploci i taj High Definition Audio driver sam nasao na cd-u. Nakon tog drivera,dozvolio mi je instalirati sam audio driver. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
evo sta vam se nalazi na mom cd-u. prva podjela na ![]() --Drivers:ASUS InstAll-Drivers Installation Wizard ;Intel Chipset Inf Update Program; SoundMAX ADI1988 Audio Driver ;Marvell Yokun Gigabit Ethernet Driver ; Jmicron JMB36X Raid Controller Driver ;USB b2.0 Driver --Utilities:ASUS InstAll-Drivers Installation Wizard for Utilities ;ASUS Al Suite ;ASUS Update ;ASUS PC Probe ; Anti-Virus Utility ;microsoft DirectX 9.0c ;ADOBE Acrobat Reader V7.0 ;Marvell Yukon VCT Applicaion --Make Disk: Make Intel ICH8 32 Bit RAID/AHCI Driver Disk ;Make Intel ICH8 64 Bit RAID/AHCI Driver Disk ; Make JMicron JMB36X 32 Bit RAID/AHCI Driver Disk ;Make JMicron JMB36X 64 Bit RAID/AHCI Driver Disk Ovo ostalo valjda nije vazno. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|