|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2006
|
problem, dual channel memorija (mozda?)
pozdrav. uglavnom, desilo se to da sam spojio sve (ne sam), dakle, novu maticnu, hard, procesor, graficku, devede i tako to. sve djeluje da radi (zapravo radi, ventilatori se vrte), ali uopce se nista ne pojavljauje na monitoru. pokusavali smo rjesiti problem i u meduvremenu smo skuzili da na ploci pise 'dual channel' memorija. da li to znaci da bas moraju biti dvije 'cokoladice' memorija iste brzine i 'velicine' ili moze i jedna (na mom je jedna, pa smo mislili da je mozda u tome problem) pa smo zeznuli nesto drugo? hvala puno ako bi netko znao. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
a nist nosit cemo ga u servis, vise od ovog ne znamo (zapravo, frend ima svojevrsnog iskustva sa slaganjem kompova, sebi je slagao niz, al veli da nikad nije imao ovakav problem, dakle da naizgled sve radi, ali zapravo i ne). konfiguracija? ovako: pentium d 3400mhz graficka je... uf, x1300xt, 512m ram ddr 512 ploca... asrock 775 dual vsta (pise na kutiji). hvala na pomoci, ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Jeste li spojili na matičnu onaj zvučnik što dođe uz kućište? Ako jeste, da li beepa (daje neke zvučne signale)? Ovdje imaš info o beepovima.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Registered User
|
Citiraj:
2 kratka bipa. al i dalje smo u banani. velikoj. jos smo 'skuzili' (stvarno smo dva debila) da svjetlo harda (ono crveno ![]() jel netko zna zasto? lose : baad : il boje da ostavimo taj nesretni komp i odemo u servis ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
stavio sam konfiguraciju u potpis... ![]()
![]() |
#7 |
PizzoZder
|
Stavi na plocu samo proc, memoriju (samo jedan slot) i grafu, bez harda, sliku bi trebali dobit... Edit: Provjeri dali na grafu ide napajanje, i to spoji ako ide ![]()
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() napravio sve kak si mi rekao, dakle maknuo hard i cedee i ostavio samo procesor i graficku i memoriju... i prokleta kanturina ne radi (radi al nema one 'crne' slike, bios-a). dode mi da vrstim ko curica. k vragu jel to mozda znaci da ploca ne valja?
![]() |
![]() |
#9 |
EMP moderator
|
Ako daje dva beepa (ASRock ima AMI-jev BIOS), to je onda nešto s memorijom. Provjeri da li si kako treba ubacio, isprobaj module posebno, stavi u sve slotove,...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Registered User
|
evo sad sam i to radio... nemam puno slotova, samo dva. zapravo imam cetri, al dva su za ddr memoriju, a dva su ddr2 memoriju. ja imam jedan modul od 512. i nis, klikne kad ga umetnem i nist... slike i dalje nema, a opet naizgled sve radi. za poludit. a sad vise nemam kaj isprobat... osim ga odnest na servis ![]() hvala decki ![]() edit: kaze frend da ovakov nest jos nije vidio. nije ni on neki lud ekspert da bog zna kolko toga zna, al zna si sam slozit kantu bez pomoci i servisa i radi bez problema. da mi je znati gdje sam/smo pogrijesili?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
PizzoZder
|
Provjeri jumper za clear cmos ako je pravilno stavljen. Izvadi bateriju na pola sata pa probaj. Ako nema nis, nosi u servis... ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
EMP moderator
|
Imaš DDR1 i DDR2 slotove na ploči? Kako se prebacuje između njih? Vidi u uputama da nema nekih jumpera koji određuju koja memorija se koristi. Možda ti je namješteno na DDR2...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
localhost
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
Kažem ne znam koji je tvoj problem ali mi je ovo zapelo za oko pa možda je to... Lp, FoX |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
PizzoZder
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Registered User
|
Citiraj:
ovaj dio sa jumperima je previse za moje 'znanje' ![]() @fox, jesmo ustekali smo ga (hard) i u neki tanki konektor koji ga veze s plocom i u struju i jos jednom u struju ![]() ono sto smo kao zakljucili da bi problem bio vjerojatno u ploci (jer teoretski nema tu kaj... spojis komponente i dobis onaj 'crni' ekran i ides dalje, ako je sve u redu). naime, ploca je kupljena u hgšrotu, ne namjerno, nego takvog modela mutanta, nije nigdje bilo i bio sam ju prisiljen tamo kupiti. a hgšrot je poznat je poznat po tome da komponente kupljene tamo - ne valjaju vec tvornicki. frendu se jednom desilo i jos jednom, da ploca kupljena u hgšrotu nije valjala odma cim ju je ukopcao. sad... mozda i nije, al ja ju furam sutra na servis da mi vele u cemu je problem.
![]() |
![]() |
#16 |
Registered User
|
samo da javim... vratilo se racunalo iz servisa. kaj je bilo? napajanje. sve ostalo radi ko vurica i ploca i procesor i memorija... hvala svima kaj ste probali pomoc ![]() jos jedno pitanje za znalce, a da sad ne otvaram novu temu (ili ako treba nova, otvoricu). ovak. kupio bi novu memoriju. sad, koju da kupim 400mhz, 533, 667 ili 800? i da li postoji kakva bitna razlika?
![]() |
#17 | |
PizzoZder
|
Citiraj:
![]()
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
localhost
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |