|
![]() |
#1 |
Whatever :)
Datum registracije: Nov 2002
|
![]() Ovako,frend mi donio laptop HP (sa ugrasdjenim 60gb diskom). Kupio je ladicu za 2,5" disk i novi disk od 100gb, te me zamolio da mu komplet prebacim sve sa ovog diska od 60gb na ovaj od 100gb. Taj od 60gb bi koristio poslje u ladici. Ubacim ja taj od 100gb u ladicu i pomoću Acronisa kloniram originalni disk na ovaj vani. Rastavim ladicu i laptop,ubacim disk od 100gb u laptop, ovaj od 60gb u ladicu. Upalim lap komp se izbuta sve radi za pet. Stavim taj disk od 60gb u ladicu,ne radi,ne prepoznaje ga. Probao sam ga staviti u drugu ladicu ista stvar. Vratim se u prvobitno stanje sve radi(60 gb u lap, 100gb u ladicu) Prijedlozi,zasto ovaj ne radi u ladici?
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Govorimo o ladici ili externoj kutiji? Znam da neki diskovi u 2,5" externim kutijama zahtijevaju dodatno napajanje u vidu još dodatnog usb kabela.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Whatever :)
Datum registracije: Nov 2002
|
Externi case,spojeno je bilo i dodatno napajanje. Ali jedna cudna stvar se dogodi kad se spoji dodatno napajanje,imam osjecaj je da se disk ugasi kad spojim dodatno napajanje, U toj ladici ostali diskovi rade normalno
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
da nema neki dzmper |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Jesi li taj external case uključio direktno na matičnu (oni konektori sa stražnje strane). Tako da izbjegneš potencijalne probleme sa kakvim shrot hub - ovima (upravo danas imao jedan takav slučaj). Znači isključi sve sa usb - ova i priključi njega i eventualno miša ak je na usb - u. Za takve uređaje svakako je poželjno koristiti dodatno napajanje (ovaj kojeg sam danas "osposobio" ima dupli usb konektor za u računalo). Dakle prvo priključi tu stranu a onda u external case. Obzirom da je disk koji te "zeza" bio u laptopu, da nije stvar u kakvom boot loaderu?. Često ih laptopi imaju. Dakle, posudi negdje onaj adapter 2,5" na 3,5 " i spoji na neko računalo. Potamani sve particije i kreiraj novu jednu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rambus 3xtr1m
Datum registracije: Jan 2006
|
Ja imam 2.5' 80gb disk u ladici. Ima nekoliko bugova: kao što nikky kaže spoji ga direktno na USB na ploči ( jer ti diskovi ponekad ne rade na usb hubovima iako su oni 2.0 o 1.1 da da ne pričam). Ako ga već spajaš na hub trebat će dodatno napajanje, a to uzmi direktno sa ploče, dakle jednostavnije je odmah na ploču stavit. Ako imaš ladicu za 3,5' disk koji naravno mora imat npajanje svoje u isto vrijeme ti možda neće radit 2,5' disk iako je u ladici i na drugom USB-u ( ovisi o laptopu.) |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|