|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Maticna ne radi sa XPom?
Pozdrav! Evo frendica me zvala, da joj ugradim novu plocu, jer joj je netko rekao da joj stara ne valja. I dodjem tamo, al me i zanima u cemu je problem. Uglavnom, dok je imala doticnu plocu, AsRock P4VT8+, Win98 su joj radili glatko, no instalacija XPa je pucala kod Loading Windows (nakon ucitavanja pocetnih drivera za kontrolere itd, kod prvog boota sa CDa). I sa novom plocom sve radi OK... A sa 98icom je sve glatko radilo 2 godine... (glatko kolko vec 98ica to moze) Sad, nije mi se dalo zezati kad je vec kupila novu plocu... al staru sam uzeo da vidim u cemu je problem... pa sam se nadao da mi mozete pomoci. Kondenzatori se cine OK, ne vidim nikakva vidljiva ostecenja na ploci, a, po njenim rijecima, takva je od dana kad je kupila. Mislim da bi mozda update biosa pomogao, al nemam procesor za zezat se s tim :S ... Jel ima tko kakvu jos ideju? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Meni više tu smrdi na memoriju, nego na ploču. XP instalacije ne prolazi s neispravnom memorijom. Ali, ako kažeš da je s 98 radilo onda je možda do nekog novog BIOS-a i ispravka, vezano uz to. Ko zna, bez procesora ćeš teško do kruha... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
baš sam htio otvorit temu o ovome....nedavno sam vidio dvije takve situacije.... ...prva: stariji komp sa win98, cel 400, 128 ram, 6gb disk...nisam uspio stavit xp.....isprobao sam sve druge ispravne dijelove osim matične...vratio 98 i sve radi glatko ..druga: malo noviji komp sa win me, athlon 1900+, 256 ram, 40 gb disk......ista stvar....vratio win me i sve radi glatko zaključio sam da je do ploča...flash nisam pokušavao... ..simptomi slični kao i gore...restartanja setup-a, neće kopira neke file-ove sa cd-a..,nekakve poruke da to nije odgovarajući sistem itd... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Takodjer sam se mucio na jednom stroju, 98 ide a XP ne. Slucajno sam isao na "upgrade" i za divno cudo proslo je. Probaj tako, 98 i "upgrade" na XP.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
A Windowsi 2000?
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
|
Citiraj:
nah, pukao i upgrade na pola negdje... a pokusat cu zbavit proc pa vidit sta se moze |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
hvala : cheers2 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
sad san naletija na jednu ploču (PCPartner C872) na koju isto ne mogu stavit xp....problem je šta je ne mogu flashat...awdflash i ispravan bios file ali neće...kad pita nešto kao do you want program...na klik na yes se ništa ne dešava..skinuo file iz više izvora...probao ss više raznih disketa...problem je šta je to izgleda jedini noviji bios file winme stavim bez problema...upgrade sa me na xp ne ide pri instalaciji xp jednostavno neće kopira 4-5 file-ova (hid.dll, ntkrnlpa, mssbios, mouclass i tako nešto slično) kad skipan posli naravno svakakvi problemi......testirao ostale komponente..ispravne.....šta bi još moga probat' prije nego ostavim win me |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|