|
![]() |
#1 |
gamer/hardveraš/mrežaš
Datum registracije: May 2004
|
overclock nvidia g71
bok, kako sam jučer kupio tek karticu u sigu, muči me par pitanja. Dakle, kartica se prodaje kao 7800gs ali ima jezgru g71 jer ima 20 pixels per clock a ne 16 kao prave 7800gs. Uredno se vrti na taktu 550 1450 ne znam koliko stabilno na dugi rok jer nisam stigao istestirati, nego negdje vidim da kartice s tim čipom imaju i 24 pixels per clock. Temperatura je fino niska jer sam prije imao 6800 ultru koja se grijala ko vrag. 1. Mogu li to nekako otklučati na svojoj, da imam 24 ppc? 2. Ima li to ikakvih rizika (niži taktovi, stabilnost)? 3. Zahtijeva li to veći napon?
![]() |
#2 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Ta kartica po defaultu ima 20 pixel shadera, 7900GT ima 24. Nemožeš otljučati dodatne pipeline, ali se da clockati (iako je tvoja tvornički clockana). Nemoj se zezati s naponon, nečeš ništa postići, a imaš solidnu šansu da skuriš grafičku.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
gamer/hardveraš/mrežaš
|
što nemaju 7900gt, 7900gs i 7950gt istu jezgru a druge taktove? Ako je to istina mislio sam s riva tunerom probat otključat još ta 4 pajpa? Ima li neko iskustva s time?
Choose LIFe, Choose a career, ChoOse a fucking big TeleVision, chose a computer that will keep u happy for a year unless u upgrade constantly, FuCk that wherE is da doPe? ![]() Zadnje izmijenjeno od: Nehaj007. 30.11.2006. u 12:21. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
dalje sve imaju 24pipa (7900GT, 7950GT, 7900GTX i 7950GX2) ali 7900GS ima 20 i ne može se otključavat na 24 no ovdje se radi o 7800GS+ koja ima G71čip ali to je AGP grafa a ne PCI-E (kao 7900/7950 serija) i na njoj se isto ne može ništa otključavat već samo klokat
![]() |
![]() |
#6 |
gamer/hardveraš/mrežaš
|
: evil : šteta, onda ću klokat
|
|
Oglas
|
|