|
![]() |
#1 |
Secret Undercover Agent
Datum registracije: Sep 2004
|
![]() Mislim da je subject puno toga, ako ne i SVE, rekao.. dakle dok ustekavam antenu u TV karticu, pri dodiru onog vanjskog dijela konektora sa kucistem dobivam iskre.. ako slucajno ja dodirujem kuciste i u isto vrijeme tu antenu (sa drugom rukom) onda me trese struja... jako mala ali opet trese..tj. osjecam ono peckanje i jednostavno ne mogu drzati to u ruci jer je pre jako. Sta bi to moglo biti? e sad...neki dan mi je grunulo napajanje i trenutno imam neko MS smece unutra dok moje ne bude proglaseno mrtvim i ne dobijem novo ![]() to napajanje je imalo konektor, na prilicno debeloj zici, koji se spoji na masu od maticne, onak pod saraf, da bude uzemljeno.... ovo napajanje toga nema. A znam kad sam jednom frendu slago komp.. da je i on imao nekakvo iskrenje kod takvih kontakata... iskrenje kojeg NIKAKO ne bi smjelo biti.. i da smo ustanovili da je problem u tome kaj on nema masu na toj odredenoj uticnici di mu je komp ustekan.. dakle nista nije bilo uzemljeno. Cim smo potegli produzni "iz kuhinje" iz standardne uticnice koja JE imala masu iskrenje je nestalo. E sad, moje instalacije doma IMAJU masu.. znam jer sam ih ja postavljo izmedu ostalog.. no mislim si mozda je nesto se desilo tokom onog incidenta s napajanjem.. sto SAD mislite ![]()
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
...a tv kartica radi normalno?!.....tako je kod mene stalno...dok radi normalno ne zabrinjavam se puno... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2006
|
1.Nisi naveo dali je TV antena vec spojena na nekakav TV-uredjaj ili antensko pojacalo? , jer neki modeli TV-a i Ant.pojacala imaju problem sa samoindukcijom koja izbija na masi uredjaja. Probaj uzemljit koaksijalac tj. plast kabela. 2. Dali si sto posto siguran da je zastitni vod(uzemljene) na uticnicama spojen bas na uzemljenje , jer neki majstori to znaju nulovat (tj. spojit na nulu) a ona ako je malo vise opterecena zna trest. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Secret Undercover Agent
|
Kartica radi normalno da... i meni to nije dosta ![]() 1. Spojena je kartica, tj. antena, na splitter koji sam posebno za nju kupovao.. splitter u koji ide antena s krova..a izlazi vode u video, tv, i jedna meni u karticu. Kartica je inace DVB-T ako ima ikakve veze..... uzemljivanje koaksijalca tj. plasta bi bilo UPRAVO spajanje sa kucistem jel..koje bi treblo vec biti uzemljeno preko napajanja.. i tu sad dolazimo do druge tocke ![]() 2. Ja smao znam da imam 3 zice u uticnici..kamo koja vodi neam pojma.. i ne znam kako da saznam da li je treca stvarno uzemljenje. A tko je prvi povlacio zice ovuda neam pojma.... no da je netko nesto zahebo ne bi se cudio... dakle moglo bi sve skupa imati veze sa uzemljenjem?
![]() |
#5 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Kod mene ti je struja dobro spojena u kući, no i meni iskri kada na "živo" spajam antenu u TV karticu. A koaksijalni je fino umoran u sve, ali jednostavno iskri malo...ali ne zabrinjava me to, nimalo. Vjerujem svojem napajanju - prije će ubiti mene nego da dopusti da nekaj se sprži u kompu... Kada je komp ugašen, iskri nema.
![]() |
#6 |
..dno
Datum registracije: Sep 2005
|
Ista stvar kod mene..sve radi normalno..ne brinem se previse..
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
Jel ti držač antene (na krovu) pod uzemljenjem ?
Abit AB9 Pro \\ INTEL E6300 1.86Ghz & CoolerMaster Gemini II + 2X Xsilence RedWing 120mm \\ G.E.I.L PC26400CL5 2GB \\ Sapphire 3870 TOXIC 512mb Seagate Barracuda 320GB 16mb SATA2 + 2x WD 500Gb, 16mb,SATA2 \\ DVD-RW SAMSUNG SH-W163A SATA & LITEON SHM-165S6S SATA LCD Asus PW201 20,1" \\ Antec P160 Aluminium \\ Enermax Liberty 500W \\ MX518 + func 1030\\ Potenciometar ZALMAN ZM-MFC1 plus, sreberni 5.25" |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Secret Undercover Agent
|
umm... uzemljen? neam blage.... vjerojatno.. jer je to ogromna stanga visoka onak 5m.. mislim da ide skroz do zemlje ... mogu provjerit sutra po danu.. a inace ni meni ne iskri dok je komp ugasen.. to vam nista ne govori ![]()
![]() |
#9 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2006
|
Sve u svemu imas razliku potencijala izmedju mase kucista i mase antene , zato sam i napisao da probas uzemljit plast kabela jer kad izjednacis potencijal , iskri ne bi trebalo biti (kod mene isprobano).Ne zelim se pravit pametan ali to je pravilo iz elektro-energetike. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
JDM
|
Amateri... ![]() Iskri i meni. Ali to nije sve ![]() Meni USBi iskre ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Secret Undercover Agent
|
Kuzim to..no nije trivijalno uzemljiti plast kabela ![]() Jedino sto mi pada na pamet je da uzemljim tja splitter..no opet ne znam konkretno kako.. kaj da potezem zicu u neku uticnicu na masu?? A uostalom..onda bi znacilo da ni jedan od ta 3 uredaja spojenih na splitter nije uzemljen a ni antena onda jer je to sve zajednicka masa na njima.. bar mislim... kuciste je metalno od splittera i taj kontakt je zajednicki afaik. Dakle ni TV, ni Video nisu uzmljeni? Nekak JAKO sumnjam da je to moguce ![]() No budem nes smislio po tom pitanju....prvo cu povus produzni na neku drugu utocnicu sa svoj komp mislim..... Citiraj:
![]() btw.. budem stavio izlolaciju kad mi tagan bude gotov.. sa ovom turbinom ovdje to fakat nema smisla..
![]() |
![]() |
#12 |
JDM
|
Ma ono u principu ja se nebi zabrinjavo oko tih iskrica. to ti je vise manje normalno. Neb ti nista spalilo se tak. Barem se meni nije, a neznam dal sam jedanput probo ''it is safely to remove hardware now'' ![]() Imam sobnu antenu, dobro slozenu struju u kući i kad spajam antenu na živo i fulas malo pa povuces po backplateu zaiskri se. Kad spajam USB na živo imam otraga ligt show dok ne napipam rupu. I napominjem _NIKAD_ nisam nista spalio na taj nacin (barem se ne siječam) . OT: Kosa je zakon kad ju ne počešljam ujutro ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Secret Undercover Agent
|
Da to je upravo to iskrenje.. Mene vise zanima ZASTO i kako maknuti nego da se brinem.. A i kad te strese 5 puta u 2 dana jer si non stop nesto otraga dopizdi ti da te trese ![]()
![]() |
#14 |
..dno
Datum registracije: Sep 2005
|
Ma nek iskri..to su ti ova naša nova haj-teh kućišta..blica i bez neonki ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|