Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 27.11.2006., 01:49   #1
Cromax
Registered User
Moj komp

Cromax's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Thermaltake Hardcano 12 SE ubio HIPER PSU

Pozdrav grupi
Prije nekih petnaestak dana sam kupio Thermaltake-ov Hardcano 12 se senzor , i nakon njegove ugradnje kroz par dana PC mi se počeo čudno ponašat. Igrom slučaja nakon ugradnje H12SE nisam par dana pokretao igre niti sa bilo čime malo više opteretio stroj.Nakon prvog pokretanja NFS-Carbon računalo bi se nakon nekoliko trenutaka smrzlo i slijedio bi prst na tipku reset , kako bi se windoze ponovo pokrenule tako sam i ja ponovo pokrenuo igru i sve je radilo kako treba (bar se tako činilo).U idućih par dana mi se to
isto znalo povremeno dogoditi , ćas radi sve bez beda a onda se jednostavno sve smrzne i nije bitno u kojoj igri.Tada sam se zabrinuo i počeo niz testova sa kojima sam vršio provjeru pojedinih komponenti (prime95 , 3DMark-ove ,razne bench alate) i svi su testovi prošli bez beda.Nakon toga sam pokrenuo ATI Catalyst i dok sam mijenjao opcije AA i AF opet mi se sve smrzlo pa sam pomislio da nešto nije u redu sa driverima i reinstaliram drivere i opet isto pa i nakon kompletne reinstalacije Windoza XP sp2 i najnovijih catalyst drivera. Nakon toga nema druge nego šarafciger u ruke i odspojim sve HDD-ove , DVD-ove , FDD ali niti ne pomišljajući ostavim H12SE spojen jer mi je on kontrolirao ventove na CPU , GPU , NB i ostavim sistemski disk.Nakon toga je sve proradilo i više se nije smrzavalo niti u jednoj igri niti u catalyst-u.
Zaključim da mi je potrebno novo napajanje iako imam enermax 460w ali je već tri godine u kompu i naravno da je oslabilo bar 30%.Kupim Hiper-ovo 4M530 u HG-u i kada sam ga ugradio i provjerio jos jednom sve spojeve
upalim ja stroj a ono iz Hipera se samo začuo nekakav tih pisak kao da je nešto proosciliralo i nista. Neče da upali : Machineg .Probam ga na drugom stroju
a ono mrtvo: suicide ,reko ode 566 kunica! Sutradan nosim Hipera na reklamaciju u HG i oni ga testiraju i kazu isto da je mrtvo te mi za dva dana stiže drugo. U međuvremenu sam vratio enermaxa nazad i sa njim radi dok ne diram igre (mislim malo je rizično jer ni sam više ne znam šta tu ne valja).Napominjem da H12SE radi uredno i niti najmanje nisam posumnjao na Thermaltake-ov proizvod. Kada je stiglo zamjensko Hiper-ovo napajanje ponovo sve pospajam ali sada držim jedan prst na tasteru power od PC-a a drugi na prekidaču i molim svevišnjeg da ću biti dovoljno brz ako se opet začuje onaj pisak iz PSU-a.I opet isto pisak ali sam stigao ugasiti glavni prekidač. Nakon toga (trebalo je prije) logično krenem odspajat uređaje sa napajnja po redu šta je zadnje ugrađeno i čim sam otkačio H12SE sve radi normalno. Da bih bio siguran da je on uzročnik svih problema ponovo ga spojim i opet pisak iz Hiper-a i brza ruka na glavnom prekidaču da spasim novi PSU.(Jako rizično ali ako ne probam nisam siguran). Hardcano je detaljno ispitan sa unimerom i ne vuče puno struje oko 420mA u startu na 12volt i oko 180mA na 5volti , sve žice su detaljno provjerene kao i senzori i nije mi jasno šta se tu događa ali definitivno se ne voli sa Hiper 4M530 PSU-om.Barem u mojoj konfi. Sada je i dalje u kućištu ali nije priključen na napajanje i razmišljam da mu dovedem struju sa nekog vanjskog adaptera ili će letit van.
Stroj radi bez ikakvih problema i naravno kupio sam novo napajanje a nisam morao.

Ispričavam se svima na ovolikom threadu jer je stvarno velik ali se nadam da će mi netko ovdje na grupi znati objasniti šta se to događa , a ako ne neka barem bude neko upozorenje ostalima ako se neko odluči za kupovinu ovih komponenti u paru.

Još jednom isprike i ako moderator smatra da je ovoliki post offtopic neka ga slobodno ili obriše ili premjesti.
Pozdrav...
Cromax je offline   Reply With Quote
Staro 27.11.2006., 02:14   #2
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
Bok i dobrodosao! Rijesenje je vrlo jednostavno. TT je zlo. Nalaze se na 13 katu zgrade i direktor je u sobi broj 666. Imali su dva dobra proizvoda i igrom slucaja ti dizajneri koji su napravili ta dva proizuvoda su bestraga nestali skupa sa svojim obiteljima.

To ti je jednostavno ukleta firma.

Sad ozbiljno... hiti to smetje van i NIKAD vise nemoj kupit nesto od TTa. Nikad.

Dobro pa nisi išao quotat cijeli forum...

Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 27.11.2006. u 02:30.
Fleks je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 27.11.2006., 11:33   #3
Isus
Headbangig Grunf!
Moj komp

Isus's Avatar

Datum registracije: Aug 2003
Istina TT je zlo. IMHO nisi uopće trebao vaditi enermax.

Hardcano prodaj nekome kao i jedno od ova dva napajanja kaj imaš doma, ak želiš disk hladiti uz pomoć nekog uređaja a d aniej obični vent ( što je dovoljno za sve diskove), radije kupi Zalmana.
Grunf je moj idol!
Moji Grunf type modovi
NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster!
Alfisti site, Alfisti forum
Isus je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno