|
![]() |
#31 |
***2CROwded***
Datum registracije: Mar 2002
|
A da ti hebote nemaš virus, čim se spajaš na net restart?!?! Ovako probaj: 8x195, 9x195, 10x195, 11x195 (195 probaj i sa 190 ili 188 ili neku bližu vrijednost...). Ako sve radi idi dalje, tj. povečaj na 11.5 i 12 (npr. 12x185), Memorija neka bude na nekim srednjim postavkama, npr. onako kako ti radi super na 166, sada samo još malo pomakneš na veće timinge, npr. meni inače radi 4-2-2-2.0, kod većih overclocka 6-4-4-2.5 ... Što se tiče VDD-a nemožeš ništa napraviti... on ti ograničava FSB na koji god da je, no moraš naći onu granicu pri kojem će taj napon na sabirnici razvijti najmanju temperaturu i najveću stabilnost... Sve piši i točno piši kada ti se resetira komp. i jedan savjet, nemoj ići na internet pisati post da je sve ok, ako misliš da je stabilan, testiraj još 10 min ! Podaci koji su korisni: - maksimalna frekvencija - maksimalna frekvencija (FSB) - postavke memorije - maksimalna temperatura, temperatura pri restartu - po mogućnosti još par napona kao što su Vcore, VDD, VDR (napon memorije)... SRETNO. |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
Sto se tice onoga neta to sam samo tako napisao kao skrivena naznaka da se radi o napajanju. Nemam viruse vjeruj mi, to bi bar bilo ocito. isprobavo sam malo onaj fsb kao sto si rekao i tako dosao sam do 204 i tu se nije rusio 8*208, ali susreo sam se sa novim problemom. U zelji da to cim prije okoncam otisao sam na net i flash-ao sam novi bios. i tu je bila greska!! naime, prije mi je tem na defult voltazi nije prelazila 42 C a sada ide preko 48 C a sa vecom voltazom ipreko 60 C+ kako bi sad mislio da se radi zapravo o pravim vrijednostima tj. da je prije senzor krivo pokazao nebi se mogao sloziti. sada kada stavim prst na podnozje hladnjaka mozes se opeci a prije flasha je bilo onak malo toplo! sto se tice onih faktora 8,9,10,11, to nece ici jer odmah mogu izbaciti 10.5,10,9.5,9 jedino zasad 8 radi bez ikakvih problema. na ovim ostalim nemrem ni uci u bios. jel se moze bios flash-at na prijasnju verziju?
![]() |
#33 |
***2CROwded***
|
Može se BIOS flashat na prastaru verziju, samo inače nema smisla, noviji bi trebao biti bolji (ne izbacuju ih ako nisu napravili neka poboljšanja).. Fora ti je da nesmiješ flashat bios ako imaš OCan komp., dakle na defaultu to moraš raditi. Pa dobro neće ti uči u BIOS, pa nađi pri kojem ti sve normalno, dakle da li je to 11x166?! ili sl. Evo meni je napon proca 1.7V, prije je bio 1.650 V na 11x218, neznam zašto no moram ga staviti na 1.7 V (vjerovatno zbog flasha biosa)... Temp. ide do 50, što je cca. 60°C ! Dakle nemoj ni ti napon preko tih 1.7 V, jer da je proc 1.6 V, ako je Tbred A, ili 1.5 V ako je Tbred B svejedno bi trebao ići s 1.7V do 2000 Mhz. Mislim da tebe najviše ploča hebe... |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Premium
|
Citiraj:
kako je moja verzija bila 5.2 a na netu je bila 5.4 uzeo sam noviju i puknuo je. fora je u tome sto je na verziji 5.3 pisalo: Modify CPU temperature detect. a to je naravno i ukljuceno i u ovu. znaci ti kazes da mi bilo dobro napraviti ovo: staviti bios na defult pa vratiti staru verziju (5.2) i onda opet staviti novu? Naravno necu nista raditi dok neodgovoris zato sto prije nikad nisam radio downgrade! imam tbread-b. daj jos ako mozes skoci do teme peltier i pogledaj tamo moja dva bloka. prvi je u prvoj puruci a drugi negdje nize. Naime radim vodeno hladjenje sa peltierom pa me zanima koji je blok bolji.
![]() |
![]() |
#35 |
***2CROwded***
|
Gledaj to ovako, BIOS je u chipu, u tom chipu piše samo određeno, dakle ili bios 5.2 ili bios 5.4, ako ti downgradaš, onda će jednostavno preko 5.4 staviti 5.2, i da mislio sam da probaš, no nemora biti veze s OCom... to je ono ako ako, nemora i može biti .. I još jedno, neznam kako će se ponašati tvoja ploča ako downgradaš, tako da me ne držiš 100% za riječ, ne bih volio biti odgovoran, pogledaj malo o downgradeu na netu... A što se tiče vodenog, radim ga i ja, u biti ja sam u fazi planiranja, razmišljam da li mi treba veće kučište ili da modam Midi.. P.S. Pogledao sam ti blokove, i ono što ja znam i šta sam naučio i koliko se kužim, bolji je labirint no labirint kod kojega ti dotok ide u sredinu (u biti kruži labirint). A od onih tvojih, hm mislim da je prvi, jer će tamo prije doći hladnija voda do proca nego u drugom slučaju, ali mislim da od oba je bolje da hladna voda ide direkt na sredinu pa onda okolo i van !! |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Premium
|
Citiraj:
Vidim da si na istoj fazi ko i ja. Samo se odmah u startu javilo par problema, zanimljivo je da covjeku u nasem dobu ne moze naci jedan sugavi komadic bakra nigdje (pa sam tako jos uvjek u lovu na bakar) i drugi problem kaji i tebe muci a to je midi kuciste koje je kod mene sa 3x5.25 a ploca je tako blizu cd-roma da i kad bi imao jos jednu plocicu rama nebi mogao staviti je mi smeta cd-rom. htio sam si uzet neko posteno big tower kuciste tipa chieftec ali kad vidim cijenu i to da neka ne dolaze sa napajanjem pada mi mrak na oci. izgleda da ce biti busenje stranica i cjela reorganizacija. i koji je po tebi blok bolji? ps. zaboravih, naravno da te drzim odgovornim ako skurim bios! ![]()
![]() |
![]() |
#37 |
***2CROwded***
|
Odgovorio sam ti koji je bolji. No ako uzimaš peltier nemožeš puno fulati !! Prvi je bolji po mom mišljenju, no još bolje bi bilo kao što sam ti napisao, da prvo ide preko sredine pa dalje ..... Ma gotovo sam siguran da nemožeš samo tako skuriti BIOS ! A znaš kako to znam jer uvijek kada updataš bios napravi ti BACKUP starog, tako da prije može stari gore nego novi !!!! Samo eto to s temperaturom, nevjerujem baš da ima razlike u zagrijavanju koliko u pokazivanju ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Premium
|
Citiraj:
naravno da se nemre skuriti osim ak imas peh pa nestane struje!! ![]() sto se tice toga sa temp. vratio sam stari bios i temp se spustila ali kako je najbolje provjeriti to rucno to sam i napravio opet sam dignuo voltazu na 1.7 11x204 i proc se zagrijavao isto kao sa novijim biosom pa to onda znaci da ipak jusu prepravili to pokazivanje temp. i jos nesto kaj se tice te tepm. nakon ovoliko godina koliko vec postoje senzori na proc i ploci jos mi nije jasno kak nemogu isprve napraviti na pokazuje tocno. ovo je vec druga ispravka temp. na mojoj ploci i uvjek izmedju razlicitih verzija biosa su ogromne, kao i ova sa 42 na 51 C i sl. sad je sljedeci korak ovaj: kako sam skuzio da se na ploci dogadjaju stvari kao i kod tvoje da joj se bas ne svidjaju neke frekvencije fsb-a, moram sto prije naprviti vodeno i nabaviti pelt. poslao sam poruku Marcu (mislim da se tak zove) on je bas uzeo pelt kaj meni treba pa jel znas di je on jer ga vec duze nema a bas me zanima krajnja cjena kad narucis preko web-a.
![]() |
![]() |
#39 |
***2CROwded***
|
Marca znam, no nažalost nemam pojima zašto ga nema, a vidio sam da je uzeo pelt... Hm, moram se malo raspitati i ja za taj pelt, šta nemože bez vodenog?! Ali iskreno ti preporučam da si ubodeš neku rabljenu ploču, tipa 8RDA+ ili sl. To bi ti bilo oko 400kn, napraviš VDD, staviš vodeno, pelt i imaš suuuper sve, bez ovakvih gluposti... |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Premium
|
Citiraj:
Prvotno kad sam kupovao ovu plocu (mjenjao sam staru asus-ovu A7S sa sis-ovim 745 chipsetom) htio sam 8RDA+ ali sam na google na grupama vidio da je neka ekipa imala problema sa njom pa me obeshrabrila (bezrazlozno kad je to bila velika manjina) i onda sam uzeo msi zato kaj znam da su to pouzdane ploce ali OC im bas i nejde ![]() Sve to kaj velis bi mogao ali stedim pare za radeon 9700pro ili 9800(non pro) ako nesto u medjuvremenu zgrnem prvo ce past big tower (radi vodenice) a onda tek ostalo. Makar bi cak radje onda uzeo 8RDA3+. jesi li ti vec nabavio bakar za blok, s obzirom da ja vec tragam 2 tjedna za njim.
![]() |
![]() |
#41 |
***2CROwded***
|
Nisam nabavio i stao sam s time dok ne riješim faks, no navodno znam gdje se može nabaviti ! A što se tiče ploče ja sam imao 3 komada 8RDA+ i sve tri su radile super, svaka bolje od one prije ![]() A 8RDA3+ ne bih uzeo samo radi MCP-T zvuka koji nema, a moja ima, a jedino šta ta ima, a moja nema je VDD mod, što sam ja sam napravio, tako da ja tako-reči imam 8RDA+ (8RDA3+)... A što se tiče kučišta, razmišljam da ubodem Chiefteca, ali midi, to je veće nego moje sadašnje... A šta će ti 9700 Pro ili 9800 ?!?! Mislim moja 9500 radi kao 9700, hehe.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
Premium
|
Citiraj:
Ja sam je isto htio uzeti ali samo radi tih 20-30% nisam htio riskirati pa stedim za prije navedene. Zasto mi trebaju hm ... pa zato sto za mjesec dva izlazi igra koju vec dugo iscekujem (Lock On: Modern Air Combat) a igra trazi jaku grafu, a kako tu igru hocu igrati sa max uzitkom tj. sa svim detaljima na max. 1280x1024 trebam radeon 9800 pro ali za to se nema para pa se moram zadovoljiti sa slabijima, mozda cak padne cjena toliko dole da i bude prihvatljiva taman negdje kad izadje igra. ![]() Daj ak vec znas di se moze nabaviti bakar reci mi jel vjerujm vec sam svugdje probao! Jedino mi ostaje jos Strojo-promet ali to mi je predaleko a i neznam kak bi uopce dosao do njega (ja sam iz V. Gorice) Stoga Help !!
![]() |
![]() |
#43 |
***2CROwded***
|
Pa čuj neznam kako da ti objasnim, jer to je u Zgu i neznam ni ulicu. Znam da se ide prema podsusedu, hm daj kada dođeš u zg odemo zajedno pogledati, no nemoj samo radi toga dolaziti, jer neznam ni radno vrijeme... Kada nađem vremena a biti će ga iza 24.09, sigurno ću ići za sebe, pa mogu i tebi pogledati ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Premium
|
Citiraj:
Bas kad ces ti imati vremena ja necu naime 29.9 je meni ispit iz fizike a bilo bi krajnje vrijeme da ga polozim. Na kojem si ti faksu i koja godina? Ja sam gradjevina 2. god.
![]() |
![]() |
#45 |
***2CROwded***
|
Neću o faksu dosta mi ga je !! FER sam inače, godina ? ![]() To je sve šta češ saznati od mene ![]() Onda ti ja nabavim bakar, ti mi daš poslije pare... |
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Premium
|
Ja cu tu jos pogledat kod sebe i negdje na otpadu mozda nadjem jos koli radijator usput! Ak nis ne naidje javim ti. I hvala na pomoci!!!
![]() |
|
|