Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 11.11.2006., 16:51   #1
UNmoc
Registered User

Datum registracije: Mar 2006
WLAN Limited connection- received packet 0

Imam lap i upisane staticke IP adrese, normalno sam surfao mjesec dana, i sad odjednom ne mogu na net. Kada kliknem na properties vidim da je receiving packets na 0 cijelo vrijeme. Kada se spojim preko LAN-a, naravno normalno radi net. Da li je moguce da je otisla wireless kartica (lap je star mjesec dana) ili da reinstaliram win, jer sam napravio reinstall drivera, pa update, pa remove i nista ne pomaze i dalje javalja receiving packet 0. Kada sam stavio automatski preko DHCP onda je i jvaljao limited connection a kad stavim staticke IP adrese ne javlja taj probljem ali i dalje receiving packet 0. Na drugom lapu sve normalno radi.

Svaki savjet i prijedlog dobrodosao. Hvala!
UNmoc je offline   Reply With Quote
Staro 11.11.2006., 19:28   #2
mirkoB
Premium

mirkoB's Avatar

Datum registracije: Feb 2003
Napravi drugu konekciju - ad hoc na drugi laptop i vidi jel radi.
Pomoglo bi da si napisao preko čega se spajaš (koji wireless ruter).
Možeš li doći do početne stranice routera? Vidi li se na njemu tvoj lap kao klijent?

| AVG Free 7 | SPF 5.6 | SS&D 1.4 | MBSA 2.0 |
| Firefox & Thunderbird 1.5 | MozBackup 1.4.4 | POPFile 0.22.2 |
| 7-Zip 4.32 | VMWare Player | nLite 1.0RC7 | Qemu 0.7.2 |
| PDFCreator 0.8.0 | Open Office 2.0 | Readiris Pro 8 |
| UltraVNC 1.0.1 | Media JukeBox 8.0 | Burn4Free 2.3 |

| Pentium D 805 | ThermalTake BigTyp 120 |
| Gigabyte G945P-S3 | 1024/667 Kingmax DDR2 | 160 GB Hitachi SATA2 |
| Enlight 430W | Antec Solution SLK3700AMB | OKI OL400w |
| XP Home SP2 zakrpan do jaja + Windows 98SE Virtual Machine |

| 178/81 |
| Cipele br. 42 |
| 35 godina |
mirkoB je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 11.11.2006., 21:23   #3
UNmoc
Registered User

Spajanje je preko Wireless Routera Amper (nikad cuo) - Telefonica (to je ujedno i provider, imaju status kako T-com kod nas)

Problem je u tome sto je to u Spanjolskoj, a ovdje ne dobijes pristup routeru, tako da ne mogu provjeriti stanje na routeru.
Sto se tice ad-hoc spajanja, na lapu na kojem ne radi net napravio sam ad-hoc account i pojavi mi se signal i pise not connected, a ne mogu nigdje kliknut na connect vec mi pise dolje samo disconnect. Da li moram nesto podesiti i na lapu na kojem radi net?

Hvala, ovo je prvi puta da radim ad-hoc pa mozda negdje grijesim

Zadnje izmijenjeno od: UNmoc. 11.11.2006. u 21:45.
Staro 12.11.2006., 15:13   #4
UNmoc
Registered User

Jos uvijek net ne radi!
Jel' moguce da je riknula wireless kartica? Dal je netko imao slican problem?
Ne da mi se ponovo formatirati i instalirati win, i onda opet od wirelessa nista
Staro 12.11.2006., 16:01   #5
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Teško ti može netko odavde pomoći vezano za parametre konekcije. Što se samog routera tiće to je vjerojatno origigi Xavi 7768r Wireless koji je za Telefonicu prepakiran pod imenom Amper
Vidi
http://www.adslayuda.com/xavi7768.html
http://matt.makalumedia.com/2006/02/...lefonica/feed/
Manual
http://www.costatropic.com/router_manual.php

Evo sam čitao manual i u default postavkama WiFi default kanal 1, probaj to prebaciti na 6 ili 7. Tu ti pišu parametri za std. ulaz u router ako ih nije netko promjenio. Svakako bi trebao ući u konfig od routera jer može biti raznih razloga zašto se nemožeš konektirat (možda je postavljena filtracija klijenata, . . .).
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 12.11.2006., 19:37   #6
UNmoc
Registered User

Hvala Nikky na informacijama, uspio sam se logirat na router i stajao je defaultni kanal 6. Vise nemam ideja gdje i sto da radim, ne znam sto se moglo dogoditi, normalno sam surfao oko mjesec dana, i odjednom receiving packet 0. Stvarno nista nije dirano po postavkama, a sigurno nisam pokupio nikakav virus, spyware ili nes' slicno. Jedino sto mi se cini je da je stvarno riknula wireless kartica ali moram bit iskren da jos od nikog nisam cuo da je riknula wireless kartica na mjesec dana starom lapu, ustvari da je uopce rikuno wireless
Staro 12.11.2006., 23:08   #7
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Ovako nabrzinhen mi ne pada ništa posebno napamet. Mislim, može bit mali miljon stvari. Jel taj lap šta zeza vidi još koji access pont (usporedi sa onim lapom šta radi). Rekoh gore, provjeri u routeru filtraciju Wlan klijenata. Ako je lap star samo mjesec dana onda pravac servis - garancija. Uostalom, poznato je da se kod ovih strvari potencijalne greške i pojave u prvih 1 - 3 mjeseca rada. Sama zamjena WiFi kartice u servisu (pod uvjetom da imaju rezervnu) može se napravit u max 30 min.
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno