|
![]() |
#1 |
See your bottom for...
Datum registracije: Sep 2003
|
malo sam izasao iz toka, ...2.8HT
Pa evo , zadnji komp sam kupio prije par godina pa me sad zabrinjavaju "nove"stvari , pa bih vas zamolio za pomoc. Naime odlucio sam se za P4 2.8 HT procesor, 1Gb DDR na 400mhz ATI9700 pro i 120 Gb SATA disk. (przilice,opticki diveovi) e to je super ovako ugrubo sad dolazi problem. Ne znam sta izabrati za maticnu plocu, koji cooler i kuciste kako bi bio siguran od pregrijavanja ako se i uspustim u oveclockiranje ![]() citao sam svasta i neki pljuju 865 neki pljuju 875 ploce, zatim coolera ima ko u prici, .... Pa sam evo mislio koga je najbolje pitat i zakljucio eksperte ![]() bilo bi lijepo ako bi detaljnije mogli odgovoriti i bio bih jako zahvalan. ako treba jos kakvih podataka rado cu napisati. Sto se tice novaca ajmo reci da komponente mogu biti srednja viskoga i visoka klasa ili kako se to kaze high end? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Head Of The Radio
Datum registracije: May 2003
|
Preporuka za ploču je Abit IC7(875 chipset),vrlo dobar overclock,stabilnost i opremljenost(Abit ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
I feel devilish today ...
Datum registracije: Oct 2001
|
Cisto onako iz znatizelje, ako smijem pitati - zasto p4, i zasto sata disk?
Athlon 64 X2 4400+; Gigabyte GA-M57SLI-S4 nForce 570 SLI MBO; 2x1 GB DDR800 AData; Gigabyte 8600GTS Silent; Antec P180; Tagan 380W SuperSilent; 3x120mm FAN; 3x320 GB Seagate 7200.10; Samsung 226BW 22" LCD |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
See your bottom for...
Datum registracije: Sep 2003
|
Stipo zahvaljujem na odgovoru, potvrdio si jednu od mojih kombinacija s maticnom ![]() Sto se tice P4 ili AMD dugo sam razmisljao ali istina je da me ova HT tehnologija privukla... nazalost nikoga nisam uspio naci i pitat tko ga ima ili koristi pa ne znam nista iz prve ruke. Ali po nekakvim testovima ipak sam se odlucio za P4. Nemam nista protiv AMD-a ionako imam trenutno Athlona na 1000 . dok je prethodni opet bio P3 450. a sad sto se tice SATA diska, ne znam, osim sto je brzi i nema prevelike razlike u cijeni od obicnih HDD-a, mislim da imaju mogucnost hot swap-a i zato sam razmisljao mozda o , ne sjecam se koja je maticna bila u pitanju ali imala je kablove za vanjso spajanje SATA diskova sto je zgodno ako uzmemo u obzir da vecina kupljnih kompova imaju garanciju i onu naljepnicu otraga. a ovo bi bilo idealno za prebacivanje vece kolicine podataka. i da znam postoje ladice , ali nazalost nisam vidio niti jednu ladicu koja podrzava SATA vec samo ATA ![]() mozda ne znam dovoljno, mozda bi me trebao netko upozoriti u vezi sa SATA diskovima ali ja razmisljam ovako, ako je brze i nije velika razlika u cijeni zasto ne uzeti to. Mozda cak jednom i iskoristim RAID ako uzmem jos jedan HDD. Stvarno nemam neki poseban razlog osim ovog sto sam naveo. A meni se to cini dovoljno. Rado bih znao ako tu ima i kakvih "caka", pa bi te zamolio numa da mi kazes ako znas nesto vise. Hvala! Zadnje izmijenjeno od: tunneller. 06.09.2003. u 00:16. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
P4 je pljugavson u odnosu na AMD. Nema boga da mi netko nešto drugo objasni. Pogledaj sig i znati ćeš da to nije navijanje. Kupljen je prije nVForcea i da se riješim VIA chipseta. Sada bi se rado vratio na staro. Jednostavno je njegov takt lažan. Isto je tako lažan podatak kod SATA diskova. Nisu gotovo ništa brži od ATA. Tada cijena i nije tako malo viša. No tanji kablovi vesele. Ono što je Stipo rekao je dobro. Pametan. 5+
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: May 2003
|
ides u dobrom pravcu, sve je dobro zamisljeno, jedino umjesto p4 2,8 p4 2,4(2,6) minimalna je razlika u brzini, ali ne i u cijeni,... razliku dodas na predvidjenu przilicu i piknes si novog plextora. ![]()
![]() |
#7 |
I feel devilish today ...
Datum registracije: Oct 2001
|
Meni inace je glavna (ustvari i jedina) zamjerka p4 procesorima samo, jedino i iskljucivo cijena. Tako da ako si ti voljan platiti - uzivaj. 20% razlike u performansama na jednu i drugu stranu neces bas primjetiti. Sto se tice SATA diskova, koliko sam ja uspio shvatiti, jednako su brzi kao i IDE diskovi, jedino imaju nesto manje opterecenje proca. I naravno malo su skuplji. Opet, ako si voljan platiti - zasto ne. Moja logika je - zasto davai lovu za to ako mozes tu istu lovu skesirati za nesto od cega imas opipljivije koristi - npr. bolji mis/kuciste(napajanje)/monitor/zvucnici itd. PS Prednost SATA diskova je to sto imas ispriku kad te netko zica da nosis svoj primarni disk van, postoji poprilicna sansa da ga nemozes kod njega spojiti ![]()
Athlon 64 X2 4400+; Gigabyte GA-M57SLI-S4 nForce 570 SLI MBO; 2x1 GB DDR800 AData; Gigabyte 8600GTS Silent; Antec P180; Tagan 380W SuperSilent; 3x120mm FAN; 3x320 GB Seagate 7200.10; Samsung 226BW 22" LCD |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|