|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Neće da pali!
Prije nekih mjesec dana sam si rijesija novu plocu u sigu,ploca je butala od prve bez ikakve muke. Međutim nakone nekih sedmicu dana komp se nije tija palit od prve preko botuna na kučistu? Palila bi nakon 2-3 puta. Napajanje reagira odmah (cujem po ventu koji lagano vrti),kontrolna ledica za ram se upali,ventovi se zavrte (nekad), i stane tu. AKo ledica od rama ostane par sekunda duze svjetlit ploca ce se upalit i nastavit radit normalno. Dalje ako prekidac na napajanju stavim na OFF i onda opet ukljucim i odmah pokrenem komp preko botuna ,pokrenit ce se sa prvim pritiskom botuna (Nesto se dakle resetira time namam pojma sta). Napone na Hiperu sam mjerija unimerom i vise su nego stabilni... ![]() Ovo je testirano na stolu samo sa procom ramima i grafom bez optike i kartica dodatnih. Palim direktno preko botuna na ploči. Jutros sam izvadija staro napajanje od max 300W no name i pomolija se i pokusa s nim. Izvadija sve osim rama i proca..da ne opteretim to smeće od napjanja i slucaj je bio isti nece da pali iz prve. Sve sam konektore prekontrolirao ,resetirao sam bios na 6-7sati preko baterije i đampera i nije pomoglo. Za sada je to sve.. Nemam vise nikakve ideje sta da napravim... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
Kad sam vidio takav slucaj bilo je do napajanja.aKO nije do napajanja onda je do ploce , mislim da nema sta 3-će bit.
__________________ |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
|
Citiraj:
Inače ploca kad buta radi ka zmaj bez ikakvih anomalija i nepravilnosti..potpuno stabilno. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Jesi stavio novi BIOS?
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
|
Citiraj:
Na ploči je bios zadnji bios 9npa6811, flesao sam istoga ponovno sa naredbama /py /sn /cd /cp /cc /cks /r pa opet nije pomoglo. Maloprije sam stavio prezadnji bios 9npa6418 na isti način. Rezultat je bio isti. ![]() Ne znam ima li smisla probavat dalje biose? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
Gorki sta se desava ako pritisces gumb 20 puta u sekundi, jel onda upali? nakon nema veze kolko pritisaka? Il se to nisi usudio?
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Premium
|
Citiraj:
Uz to još sam mislija ostavit komp/ploču potpuno rastavljenu bez ičega na njoj i u njoj nekih 1 dan pa onda pokušat sastavit opet na stolu sve od početka...jer mi više ne pad ništa na pamet... To šta si rekao stoji jer nekad se znaju desit totalno neobjašnive komplikacije i konflikti koje se na kraju otklone nekim jednako totalnim banalnim rješenjem za kojeg si se najmanje nadao. ![]() BrunoZG moram priznat da se još to nisam usudio napravit... mada sumljam da bi joj naškodilo ![]() Zadnje izmijenjeno od: G0RKI. 05.11.2006. u 20:40. Razlog: Odgovor na BrunoZG |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
evo nakon nekih 20-ak sati sta je ploča provela u plastičnoj vrecici bez ičega na sebi mogu rec da nista nij pomoglo... kad sam je sklopija butala je od prve a kasnije su se stvari počele ponavljat.... Nemam više ideje šta da napravim. Zvat cu ujutro dućan pa ću vidit šta oni kažu na ovu situaciju... : hitthewa |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|