|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
![]() Ovak! Na stariju mašinu AMD 64 sa 512 MB DDR od Kingmaxa stavio sam još 512 MB od istog proizvođača. Problem je u tome da pod Windowsima u izborniku system properties pokazuje 512 MB ako je dual channel uključen, a ako je isključen pokazuje 1024 MB. Isto tako sam uočio da na memorijama piše na jednoj 400 MHz, a na ovoj novijoj 433/400 MHz. Pa me zanima da li je normalno da piše kada je dual channel ON 512 MB, a kada je OFF 1024 MB ili bi uvijek treba pokazivati istu (ispravnu?) vrijednost od 1024 MB, koliko je priključeno ma matičnu? Kako bih mogao znati koliko mi stvarno memorije radi u kompu? Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
triba pisat ispravna vrijednost....za DC obično moduli moraju biti umetnuti u posebne utore...često prvi i treći ....vidi u uputstvima od matične....moduli bi tribali bit IDENTIČNI...vjerovatno ova tvoja dva ne mogu radit u DC modu jer nisu isti.. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2006
|
sumnjam, mislim da je problem samo u utorima u koje je ddr stavio... : hello2 :
![]() |
#4 |
Premium
|
Znači, umetnem oba modula DDRa u odgovarajuče utore.. pri bootanju računala piše Dual channel enabled, 128 bits, ali piše 512 MB DDR Premjestim li drugdje jednu pločicu.. piše 64 bits, 1024 MB DDR E, dal je to normalno? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Probao sam sa Everestom.. rezultati, Read 4931 Write 3366 Copy 3796.. i to su rezulatati za rad u dual chanel za single, Read 3082 Write 2506 Copy 2763 Znači, radi u dual, ali piše 512 umjesto 1024 koja je točna memorija, vidi attach |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2006
|
Istestiraj svaki modul posebno sa mem testom. Moguce je da ti je jedan moudul u kvaru. Ponekad prorade kad im zamijenis mjesta.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|