Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Intel
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 01.11.2006., 12:36   #31
buzz11
Premium

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Autor fanATIk Pregled postova
1.apsolutno nisam rekao da sam ja IT specijalist, ali ako ti jesi onda bi ti morao shvatit da si počeo s nebulozama.
no dobro, nisam na to mislio. pa nije baš nebulozno. možda je ispalo kao da pametujem pa zato. niš strašno. viš da polako sjedamo na isti kolosjek

Citiraj:
2.poanta je u tome da nađeš clock na kojem mašina radi STABILNO i NE GRIJE SE pretjerano. i to radiš zbog toga da ti ne krepa drugi dan nego da te služi duži niz godina. usput, garancija na proceve je po nekoliko godina, i da krepa, uvjek ga mogu zamjenit.
ok to i je poanta. šta će mi kloknut stroj koje se ruši, pregrijava i na kraju krepa? i nije neka fora. radije bi da ne krepa jer mrzi me natezat se s njima oko grancija. uvijek imaju nekaj za dodat.

Citiraj:
3.npr moj proc je clockan sa 2000 na 2400 mhz i radi savršeno stabilno i hladan je. i nije mi padalo na pamet davat 800kn više za jednog a64 3800+ kad 3200+ može radit na njegovoj frekvi. i još je e6 revizija, da je e3, ko zna koliko bi ga gonio....
sad i nije tolika razlika. razlika je koji 250-300 kn ili manje čak. ne znam točno, ali kako si ti svog doveo u te granice očito nema potrebe za mjenjavu.

Citiraj:
4.vodeno hlađenje JE bolje i SKUPLJE. i zašto davat par stotina kuna više kad moj sonic tower i 120mm glacial izvrsno rade svoj posao. što se tiče dušika i kompresora to su stvari koje se koriste u traženju maksimalnog clocka i niko normalan to ne koristi u svakodnevnom radu. za peltier si i sam naveo probleme s kondenzacijom.
mamiš me da kupim sonic, jednostavno me mamiš. bacio sam oko da vidim kak izgleda...izgleda moćno u svako slučaju. ako su mu i performanse takve skidam kapu.
peltier je priča za sebe, ali ne odustajem

Citiraj:
5. naravno da ti je ispalo jeftinije, al ti si počeo thread s upitima o intelovim procevima i želji da kupiš jednog. i vjerujem da će te ovaj super služit, ali da si išao kupovat novu konfu, nikakav intel D, nikakav a64 nego samo C2D.
počeo sam sa razlikom između serije 9xx i 6xxx jer ako već kupujem onda ću kupit ono što valja. međutim kad sam sve to strpao na papir zavrtilo mi se od cifre pogotovo što imam skoro pa novu konfu, al mi proc bio malo slabašan. nakraju sam ipak uzeo x2 i nije loše za sada. pokazuje se dobrim za ono što mi treba, ali u nekoj bliskoj budućnosti ću ipak uzet 6xxx ili možda nešto novo od amd-a ako izbace nešto pametno.

Citiraj:
zalman je OK, al postoje jeftiniji i bolji cooleri od njega.
izgleda da si u pravu. nisam se poprilično dugo zanimao oko hlađenja pa sam ispao iz toka. kad mi je to bilo zanimljivo onda je zalman bio car (barem kod nas) jer i nije bilo lako doć do nečeg drugog. sad se sve potpuno promijenilo i ponuda je gotovo pa neograničena, a i cijene su se drastično smanjile.
buzz11 je offline   Reply With Quote
Staro 01.11.2006., 12:45   #32
buzz11
Premium

Citiraj:
Autor Quake2 Pregled postova
Malo podizanje voltaže neće biti ništa,a x2 procesori se dobro clockaju bez podizanja voltaže i dobije se zadovoljavajuće performanse
moralo bi bit da se x2 dobro clocka. vjerojatno ću ga i kresnut malo jer sam sad znatiželjan.

Citiraj:
To su uglavnom isti procesori,samo što je ovom veći množitelj i piše 3200+ i naravno 200mhz veći clock.No 3000+ uglavnom ide jednako kao i 3200+,tako da je bolje uzeti 3000+ i bolji hladnjak,pa te izađe kao ovaj
ma znam da su isti i ima logike u tome šta kažeš. dobiješ sve za iste pare, a krajnji rezultat je isti.

Citiraj:
Kad se već ide na vodu,bolje je onda sam napraviti ako si u mogućnosti...
imam neke zamisli samo nisam siguran želim li to isprobat na svom stroju. ideja je da vodu dovedem direktno na proc bez dodirne površine na bloku, ali tu uvijek postoji mogućnost da procuri. mislim to se radi na veliko, ali ne želim davat hrpu para kad imam mogućnosti sam napraviti.
jedno me vrijeme držala ideja da to omasovim za prodaju i računica je bila ok kako za mene tako i za korisnika, ali nekako nije bilo zainteresiranih za distribuciju. svi po defaultu samo brandiraju kao da smo mi tupi glupi pa ne znamo napraviti ništa dobroga. je ima dva tri tipa kod nas koji nešto pokušavaju i oboružani su strpljivošću do boga, i rade po narudžbi kad se neko javi, ali nije to to jer jedan od njih (MrIce čini mi se) radi odlična vodena hlađenja. Em što dizajnerski dobro izgledaju, em su zaista i kvalitetna.
Staro 01.11.2006., 12:50   #33
Quake2
Guest

Quake2's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
ideja je da vodu dovedem direktno na proc bez dodirne površine na bloku, ali tu uvijek postoji mogućnost da procuri
To ti nije nikako dobro.Morao bi skinuti HS pa onda direktno na jezgru,ali to je jako rizično.Ne znam kako se zove taj čovjek koji je to radi,ali je iz HR i radili su Doctor ice king64 koji je odličan blok.Imaš na njihovoj stranici te recenzije...

Citiraj:
MrIce čini mi se
Mislim da pričamo o istom
Quake2 je offline   Reply With Quote
Staro 01.11.2006., 13:04   #34
buzz11
Premium

Citiraj:
To ti nije nikako dobro.Morao bi skinuti HS pa onda direktno na jezgru,ali to je jako rizično.Ne znam kako se zove taj čovjek koji je to radi,ali je iz HR i radili su Doctor ice king64 koji je odličan blok.Imaš na njihovoj stranici te recenzije...

Mislim da pričamo o istom

yap DrIce...to je to. znam da je nešto mr fr dr
ma to me zadržava...da nebi bilo curenja a onda zbogom proc, zbogom garancijo
čita sam davno recenzije i već onda je otišao daleko u tome. ne znam jesu li u međuvremenu napravili nešto novo.
moram potražit stranice.
Staro 01.11.2006., 13:34   #35
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
mislim da sam ovo već rekao u nekom postu ovih dana. nema te stvari koju ti nećeš pokrenut s dvojezgrenim 4200. ja si isto neš kontam da ga uzmem. ili 4400. on je skuplji od c2d, al kad uzmeš u obzir još novu matičnu, memu, možda i cooler novi treba, onda se definitivno isplati. al ako kupuješ novu konfu, il ti je cilj samo vrtit superpi, onda c2d.

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

fanATIk je offline   Reply With Quote
Staro 01.11.2006., 14:34   #36
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
4200 je vise nego odlican procesor.
Mozes ga bez problema potjerati jos 300-400mhz (na taktove fx60 mozda).

C2D je trenutno najbrzi no to ne znaci da je najbolji, a e6300 na defaultu nije brzi od 4200+.

Glavna snaga c2d je u oc potencijalu.
Staro 01.11.2006., 14:50   #37
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
al naravno, grijeh ga je ne clockat. a onda je mnogo brži...
i kako definiraš najbolji?

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

fanATIk je offline   Reply With Quote
Staro 01.11.2006., 14:56   #38
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Najbolji je relativan pojam - njemu je najbolje bilo uzeti neki x2 nego kipati masnu lovu za novu maticnu, cpu, ram...
Staro 01.11.2006., 14:56   #39
Quake2
Guest

Quake2's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor Mar Pregled postova
...ne znaci da je najbolji, a e6300 na defaultu nije brzi od 4200+
Malo si se prevario.e6300 je na defaultu bolji od 4200+ čak i od 4400+,a c2d su trenutno najbolji procesori
Quake2 je offline   Reply With Quote
Staro 01.11.2006., 15:17   #40
smoks1
Guest
Moj komp

smoks1's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor buzz11 Pregled postova
evo malo cijena hlađenja
http://pc-shop.hr/addprod.asp?src=2&Kat=A07&ID=A0701022
za overe

ali isto tako se slažem da je i ovo ok
http://pc-shop.hr/addprod.asp?src=2&Kat=A07&ID=A0701008

ST sa 120mm vent ih popapa za dorucak : quake :
smoks1 je offline   Reply With Quote
Staro 01.11.2006., 17:48   #41
buzz11
Premium

Citiraj:
mislim da sam ovo već rekao u nekom postu ovih dana. nema te stvari koju ti nećeš pokrenut s dvojezgrenim 4200. ja si isto neš kontam da ga uzmem. ili 4400. on je skuplji od c2d, al kad uzmeš u obzir još novu matičnu, memu, možda i cooler novi treba, onda se definitivno isplati. al ako kupuješ novu konfu, il ti je cilj samo vrtit superpi, onda c2d.
i bome ti mogu reć da me iznenadio koliko je brži u odnosu na 3000+ koji sam do sad imao. gledao sam i 4400, ali jednostavno je za sada i ovih 1700 kn bio maksimum maksimuma. zapravo me trznulo koliko su procevi poskupili u dva-tri dana. c2d je otišao za 300 kn gore.
je razmišljao sam o novoj konfi ali...6300 oko 1500 kn, dobra ploča na čipsetu i965 ili 975 oko 1200-2100 kn...e to je već previše. ima ih na čipsetu 965 i sa 700kn, ali pitanje je kako rade-
ma kakv superpi...žena bi me zatukla da sam još i za time išao
Staro 01.11.2006., 17:50   #42
buzz11
Premium

Citiraj:
Autor Mar Pregled postova
Najbolji je relativan pojam - njemu je najbolje bilo uzeti neki x2 nego kipati masnu lovu za novu maticnu, cpu, ram...
svakako si u pravu jer me i ovo što je u kanti do sada koštalo ohoho. uglavnom previše.
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na