|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
3200+ OC
evo posto sam novi u oc-anju imam par pitanja. imam a64 3200+ venice. trenutno radi na 2700mhz na 1.5v (default 2000mhz, 1.425v). koliko bi mogao jos dizat napon i koliko bi jos dobio s tim? temperature su ok, samo mi u everestu CPU pokazuje 26, a Processor #1 36. Koja je prava temperatura proca ![]() EDIT: e i sto se tice HTT freq, jel bolje imat HT multiplier na 4x pa da freq bude 1080, ili na 3x pa da bude 810? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Dobio bi jako malo. Napon ne preko 1.55V za korištenje 24/7 i ako temperature u load-u ne prelaze 50°C. Vjerojatno je 36°C, ali i to je pitanje koliko je točno. HT je najbolje imati oko 1000Mhz. Sve iznad može rezultirati nestabilnošću. Razlike su nepostojeće (između 1080 i 810). No ako ti radi na tih 80Mhz više od defolta, ne moraš mjenjati. GORKI je držao Asrokicu na 1200Mhz, ako ne i više, pa joj nije niš bilo.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
fala kolega ![]() e ***iga rusi se prime na 2.7. sad je na 2.6. e i sto se tice napona, u cpuz-u mi skace u intervalu od 1.520 i 1.536. imam krep no-name napajanje i to mislim zamjenit cim prije, ali jel ovo kolebanje normalno ili : hitthewa |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Vučko ti je sve rekao što dodati... ![]() Osim da si very "lucky bastard" jer većina Venicea (sadašnjih) niti ne dođe na 2700 sa 1.5V... ![]() To je sasvim solidan (over)klok i priično sam siguran da ti proc nije usko grlo... Btw ja sam na svojoj ploči držao HTL na 1100 i ništa se nije desilo, to ovisi od ploče do ploče ali većina NF4 Ultra i SLI kao i boljih Ali čipset ploča će (provjereno) to izgurati bez imalo muke...
![]() |
#5 | |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
Napajanje će ti teško pomoći oko toga. No, bolje da taj krep makneš iz kištre.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|