|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
upozorenje kod OC-a
nasao sam u biosu di se dize fsb i kad ukljucim da manualno dizem fsb kad stavim na to u sistem helpu mi pise : !!!WARNING!!! Manuali setting the CPU host frequency is for over clock only.You must set the FSB jumper on motherboard with corresponding FSB ti your CPU first then you can manuali adjust the CPU host frequency. E sad ja mogu normalno dizat fsb ali me zanima jel je normalno da ovo pise ili mi moze nesto otič ako budem dizo fsb za sad sam digo fsb za 15mhz i sve radi |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
NHF, ali sa ovim "Neon 400w" ne bih drzao stroj ni na defaultu, a kamoli OC-ao.
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
Gle ako pretjeraš s dizanjem FSBa nevjerujem da će nešto otići dok me diraš napon. Jasno moraš imat adekvatno hlađenje, od 15MHz više neće ti se ništa desiti.
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
sad sam digo 15mhz na fsb, a procesor mi se digo za 90mhz ja bi iso do 2000mhz jer sad mi radi na 1890mhz ,ne vjerujem da ce ista izgorit ako ne dizem voltazu |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
To je što Tbred-B? Thorton? Ako je jedan odo ovoga dvoje možeš i dić napon na 1.75V ako imaš 2800+ , 3000+ ili 3200+ rangirani cooler na procu i frekvu na do 2000-2300mhz neće im se ništa desiti, posebno ne tbredima-b... Drži temperature na oku i stavi reda radi shutdown u biosu ploče na 70C (ako imaš tu opciju) i deri... Ako je pak Palomino ili Tbred-A onda možeš ići i do 1.85V s njima i isto oko 2000-2200MHz (mada se oni generalno slabo klokaju pod bilo kojim uvjetima) ALI moraš imati bakreni cooler u rangu Volcano 12 ili nešto slično ili još bolje katanu ili big typhoon-a i dosta vjetra kroz kantu...
![]() |
#6 |
Premium
|
ovo je Tbred-A 2200+ defaultna frekfencija mu je 1800mhz ja bi ga digo do 2000mhz ali bez mjenjanja coolera,jel se to moze EDIT:digo sam fsb na 146 ali nije digo win pa sam spustio na 143 sad radi na 1940mhz,a temp CPU je 52 stupnja jel to dobro,do kolko je u redu da se digne temp proc Zadnje izmijenjeno od: kikl0p. 29.10.2006. u 17:10. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
sad sam malo pokkrenuo super PI i temp se digla na 54 i nisam zakljuco AGP jel se to mora ili moze radit i ovako |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
nisi naveo kakav cooler imas u stroju. vjerujem da mozes potegnuti 2ghz,al ne bez dizanja napona. ako ne mislis mjenjati cooler onda ga obavezno ocisti od prasine,stavi novu pastu(npr. as 5),i napravi propuh u kucistu. prvo dizi fsb bez dizanja napona uz provjeru primeom95. kad dodjes do maximuma da testovi padaju podigni malo napon,pa opet ispocetka. i tako dok ne dojdes do plafona svog procesora uz napomenu da pratis temperature cijelo vrijeme ja sam na svom 2000+ doseguo max 2.2ghz uz 1.75v |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
svi dajete savijete, a SuperUnknowna ste jednostavno ignorirali...pa covijek ima Neon 400W napajanje, pa to nemoze drzati OCanu konfu nikako...meni crkla na defaultu. Lijepo ti promjeni napajanje (Enermax 300W u Linksu za 160-170 kn i onda clockaj)...
![]() |
#13 |
Premium
|
vec sam oc-o na 1950 za sad sve radi kaj da onda vratim na default temp CPU je 54 |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Gle neznam kakav je taj neon ali ja sam držao tbreda B sa pol gige DDR-a i FX5700 na njemu na preko 2gzh na maxpoweru 350W starom 2-3g tako da...
![]() |
#15 |
Premium
|
![]() vratio sam na default |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
Vidim da me spominjete ( ![]() Samo ću jednu stvar reći => Nema AGP/PCI lock => Nema ni OC-a... Šečer na to je Neon 400W i osoba koja nezna u potpunosti što radi... Dakle,zaboravi ![]() A nije ti ni temperatura bajna,ako uzmemo u obzir stock voltažu.
![]() |
#17 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
ako mislis OC-at onda si nabavi neku nf2 polcu. sto se tice napajanja ja sam svog athlona godinu i pol ganjao na codegenu 350W i niti jednom nije bilo problema. promijeni plocu i napajanje (dodatnih 500kn) |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Headbangig Grunf!
|
Ovaj mali OC će podnjeti i bez AGP/pci Locka, a napajanje no comment. Enermax 300W->170kn je i više nego dovoljan za to. To bi ja prvo napravio.
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
|
![]() |
#20 |
Premium
|
kaj onda na kraju jel ga mogu ja sigurno dic na barem 1950mhz bez dizanja voltaze i bez locka AGP-a a pogledajte kaj jedan lik ima na ovom napajanju Abit NV8 AMD Athlon 3000+ @ 2.20 Ghz Leadtek GeForce 6600 GT 128 MB @ 580/1200 2x 512 DDR 400 RAM Kingmax @ 440 MHz 80 GB Hitachi Neon 400 W |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#22 | |
Headbangig Grunf!
|
Citiraj:
Iz vlastitog ali i iz iskustva mojih poznaika ti velim baci taj neon van, prodaj ga na njuzama i kupi enermax 300w, osiguraj svojim komponetama zdravi život a sebi ušteti živce. Pravih 300W je uvijek jače od krivih 400W ( a taj neon vjerojatno nema preko 200W i uz to su varijacije napona velike a prenaposnak zaštita nikakva, ergo, krepat će komponente u kompu a ne osigurač u njemu ili ona) Samo za primjer frendu je na L&G 350W bez oca riknuo disk. Konfa niš specijalno palomino 2000+, 9600pro, 512Rama, 120GB disk, prvo je riknuo disk a onda je počeo i drugi pokazivati znakove slabosti, tad je kupio Chieftec 410W i odjednom je taj drugi disk proradio, od tada više nema problema s kompom ( osim uobičajenog redovnog windows reinstalla).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
|
podigo sam na 1910mhz al nisam zakljuco AGP |
![]() |
![]() |
|