|
![]() |
#1 |
Dark side Moderator
Datum registracije: Feb 2005
|
se555 - par pitanja i molba
1. Ovako imam se555 od Siemensa, do sada nisam imao nikakvih problema. Od kada sam dobio IPTV i u njega stawio novi firmware primjetio sam da torrenti idu jako sporo ili se uopce ne pokrenu. Skidam sa stranica gdje je sve živo, i gdje sulinkovi zaista brzi tako da to nebi trebao biti problem. Probao sam sa Kasdom i torrenti ožive. Također sam probao portforward i porttriggering aili ništa se nije promjenilo. dali neko ima slična iskustva i ako da kako je rješio problem. Molba: Ako netko možda ima neki stari firmware za se555, znači da nije iptv firmware ali da nije ni ova zadnja noniptvverzija da mi pošalje. 2. Kako u se555 ili možda sa nekim softwareom razdjeliti brzinu prema 2 računala od kojih je jedan žično drugi bežično. Spojio se frend na mene pa bi mu dao malo brzine ali da si onda nesmetamo međusobno. Za ograničenje prometa znam, ali to me nezanima jer imam flat. Nešto slično tome u routeru ne nađem. Njega kroz router uredno vidim da je spojen na mene. Htjeo sam recimo od mojih 1024/192 njemu dati 300/62. Eto za sada toliko, pa ko ima ideju kakvu neka puca.
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
2. Netlimiter
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Guest
|
Citiraj:
2) Imas QoS (Quality of service), pa tu nastimas... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Dark side Moderator
|
1. nema firmwarea tamo, bar ne onog kojeg ja tražim, bio je jedan ali link više ne radi. 2. ako nije problem malo detaljnije oko qos-a da mi se pojasni, što točno napraviti Što se tiče netlimiterara, probao sam ga jučer ali vidim samo svoj komp, ovaj koji je wiraless zakačen na router nevidim jednostavno. Jel ga trebam nekako dodati ili napraviti prvo lokalnu mrežu .....?
![]() |
#5 |
Dark side Moderator
|
pojasnit ću vam još malo što bih ja točno htjeo. Frend se na mene zakacio sa laptopo iz zgrade preko puta. U mom routeru ja ga vidim normalno, dakle Acer i njegovu mac adresu. Promet mu ne želim ograinčiti jer imam flat tako da to nije bitno, bitno je dakle samo ograničiti brzinu. Qos - kako, šta, gdje? koliko ja vidim tu roter sam određuje koliko će kojem paketu dati bendwita. ja želim da on može raditi sve ali samo sa brzinom koju mu ja dam na raspolaganje. http://img48.imageshack.us/img48/2059/qosnn2.jpg Netlimiter- vidim samo svoj komp, dakle naziv mog računala. kako dodati da vidim i njega pa da ga ograničim? Dali trebam prvo skontat nekakvu lokalnu mrežu ili... Možda je glupo, ali nikada to nisam radio, pa sada nabadam.... pa ako netko ima dobru ideju da skratimo to.
![]() |
#6 |
Guest
|
Hmm...ja sam mislio da je taj QoS drukciji malo, tj da moze ograniciti za svakog korisnika brzinu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Dark side Moderator
|
ma da, i sve sto počnem raditi mi je tako nekako, nigdje namam nešto konkretno, da dobijem frenda po mac adresi pa da ga ograničim i bok. čitao sam o tom qos-u u uputam od Siemensa ali to je kotrola prometa što ga rade aplikacije isl, atko da mi nepaš to. Net limiter mi se čini ok, samo neznam kako da dobijem da vidim i frenda..
![]() |
#8 |
Guest
|
Sa Netlimiterom mozes samo svoj komp "ogranicavat"....trebao bi frend biti posten, pa da on stavi netlimiter i ogranici vezu na onoliko koliko mu ti kazes ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Dark side Moderator
|
vidis tako cu to i postelat. ok je frend , nije mu do skidanja, samo do ugodnog surfanja tako da kotam da nije bed. ako jo netko ima nekakvu ideju naka kaze ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|