Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 24.10.2006., 09:06   #1
Denzil
Secret Undercover Agent
Moj komp

Denzil's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
Trebam ADSL modem....

Ovako.... modem od DSLa mi rikava polako.. i razmisljam o drugom jer mi je garancija istekla... pa ili cu cekat da vidim nekakve akcije uskoro i potpisat ugovor na godinu-dvije, za sto nisam previse odusevljen.. ili cu pljunut 500tinjak kuna ... za sto takoder nisam odusevljen..al sta ces, nesto cu morat napravit

pa ako netko ima nekaku prporuku modema bio bi zahvalan. S tim da imam doma 2 kompa u LANu..do sad sam share-ao vezu i dost mi je toga..htio bi neki modem/router ili sta god... tako da mogu oba kompa neovisno na internet.

Cito sam neke threadove, sa kompliciranim modemima i slicno.. htio bi to naravno izbjec, no ako moram birat izmedu teskih postavki i modema BEZ ikakvih naprednih opcija onda biram ono prvo

Hvala

Zadnje izmijenjeno od: Denzil. 24.10.2006. u 09:30.
Denzil je offline   Reply With Quote
Staro 24.10.2006., 09:41   #2
Denzil
Secret Undercover Agent
Moj komp

Denzil's Avatar

Hm... evo bas gledamu Linksu D-Link 380-T koji je cini se upravo model koji je par threadova nize opisan kao problematican
morat cu to malo bolje proucit... a i cijena je zacudujuce niska. Pitam se zasto

Pa ajde ak se netko kuzi u te modeme..ja sam totalno out.. jel to valja sta? I jel uopce mogu spojit 2 kompa drito na njega? Po nazivima konektora mi ne izgleda tako...
Oglas

Oglas
Staro 24.10.2006., 10:32   #3
Pomo
Laughing Man
Moj komp

Pomo's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Citiraj:
Autor Denzil Pregled postova
I jel uopce mogu spojit 2 kompa drito na njega? Po nazivima konektora mi ne izgleda tako...
Modem je čisto solidan, a dva kompa možeš preko njega spojit samo ako dodaš još 100 krznatih i kupiš switch.
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched c-beams ... glitter in the dark near Tanhauser Gate. All those ... moments will be lost ... in time, like tears ... in rain. Time ... to die.
Pomo je offline   Reply With Quote
Staro 24.10.2006., 11:02   #4
Denzil
Secret Undercover Agent
Moj komp

Denzil's Avatar

Dakle to je "samo modem"...
dobro ima li jos kojih modema na trzistu? jer sve kaj ja nalazim su routeri po raznim ducanima....
i zakaj te cijene ne padaju? ko da je jucer izmisljen DSL modem....
Staro 24.10.2006., 11:15   #5
Zmalamuth
Inquisitor DeathWatch
Moj komp

Zmalamuth's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
pogledaj modele od linksys-a.
znam za onaj model WRT54G ili GS koji su bili adsl modem/switch i AP u jednom.
odnosno imali su ulaz za ADSL/4-port switch i antene za wi-fi.

sada neznam tocno dali su sta obnovili ponudu modela ali pogledaj.

i7 4770K cooled by Noctua NH-D14
Asus Sabertooth Z87
Corsair Vengeance Pro 2x8Gb 1866Mhz
EVGA GTX 1080 - 8gb -FTW GAMING
Logitech G500 & G510 Keyboard
OCZ Vertex4 256gb/Samsung SSD 850 Evo 500G /640Gb WD Black/2TB WD Black/3x2TB WD in sharkoon docking station
LG GH22
Corsair HX620W
Corsair Carbide 678c
Arctic Bionix F140mm x3
Phillips Brilliance 240PW - 24'''
Zmalamuth je offline   Reply With Quote
Staro 24.10.2006., 11:24   #6
Denzil
Secret Undercover Agent
Moj komp

Denzil's Avatar

Umm..GDJE? Ima hrpa toga u Linksu ali sve su to neki Routeri/Switchevi... a cijene su astronomske. Jedino ako se u tim routerima krije i modem.. opet je jako skupo i jednostavno se ne isplati.. rade onda ubodem switch i koristim ga sa obicnim modemom...

enivej, budem pogledao detaljno nakon posla... sad ne mogu previse

hvala
Staro 24.10.2006., 11:33   #7
Pomo
Laughing Man
Moj komp

Pomo's Avatar

Ma, prestrašno.
@Denzil: ne to nije "samo" modem, jedino što nema više built in portova, pa ti treba i switch. To je ROUTER.
@Zmalamuth: baljezgaš, niti jedan od routera koje si naveo NEMA ugrađen modem u sebi.
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched c-beams ... glitter in the dark near Tanhauser Gate. All those ... moments will be lost ... in time, like tears ... in rain. Time ... to die.
Staro 24.10.2006., 11:40   #8
Denzil
Secret Undercover Agent
Moj komp

Denzil's Avatar

Citiraj:
Autor Pomo Pregled postova
Ma, prestrašno.
Ha ha... suosjecam s tobom znam kak je na forumima. No sorry na "glupom" zakljucku.. u moju obranu nemam uvjete da trenutno istrazujem po netu..

Dakle modemu nis ne fali..ima router mod u sebi..no ako ga zelim iskoristit trebat ce mi i switch.. pretpostavljam da 2 mrezne koje imam u kompu nece moci zamjeniti switch ?

anyway, hvala na informacijama
Staro 24.10.2006., 11:51   #9
Pomo
Laughing Man
Moj komp

Pomo's Avatar

Ma gle, te dvije mrežne u kompu ti omogućuju ICS, koji je živo sranje. Tako da ti je moja preporuka taj d-link modem+router mod na njemu+switch. A to sve skupa jer je taj modem vjerojatno (koliko god jeftin) najkvalitetniji adsl modem na hrv. tržištu. Ima i drugih modema, ali meni ova opcija ipak djeluje najsolidnije od svega dostupnog u slobodnoj prodaji.
Staro 24.10.2006., 11:59   #10
Denzil
Secret Undercover Agent
Moj komp

Denzil's Avatar

Da.. tak se i meni cini. Jedina alternativa mi je na crno uzeto od TComovih tehnicara koji mi dolaze doma svako malo.. i do sad su mi apsolutno svi (njih 4) ponudili Kasdu u pol cijene.... sad, bilo mo je sasvim normalno (sto je u biti zalsono) da mi covjek kaze "Novi modem kod nas kosta 500kn ali moj kompic ti ga moze za 250 nabavit"... a nakon sto sam vidio to govno od uredaja rekoh da cu rade imat Siemens koji mi radi na 50% brzine neg taj komad plastike koji je korsitan jedino za zagadivanje prirode! Uostalom rade dam 500kn pa imam garanciju neg 250 pa za 2mj. opet ista prica jer je njihova oprema smece.

Tak da cini mi se da cu onda na kraju i uzet taj modem..a switch s vremenom..mozda odma - mozda ne. No onda ako mi problemi sa vezom ne nestanu hebat cu im mater..i TComu i Iskonu ..koji su se doslvno smijali kad sam im reko koji modem imam..tj. onaj koji su mi oni prodali. I naravno nakon isteka garancije sto ce drugo nego se smijat...

EDIT: e da, jedina alternativa je opet neki ugovor.. ocekujem neke dobre ponude do Nove Godine.. zbog konkurencije i slicno.. no to je opet rizicno a i moro bi biti s ovim modemom do kraja godine. Pitanje je koje modeme ce djelit tada i nisam odusevljen potpisivanjem njihovih ugovora. Inace modem mi zadnjih dana gubi signal.. jednostavno se nece spojit na centralu.. ili kak se to vec zove. Rezultat je pucanje veze onak barem 5 puta dnevno....
Oglas

Oglas
Staro 24.10.2006., 13:10   #11
JohnyB
Premium

Datum registracije: Oct 2006
mene zanima dal može router radit bez adsl modema (da linju odmah uštekam u wlan ulaz naravno da promjenim konektor na linji u rj45) te koja je njegova funkcija (adsl modema) i zbog koji razloga ne može to router radit ......

zanima me još da li ja mogu kupit uređaj siemens gigaset 555 onaj za 100 kn ako sam već postojeći korisnik (od prvog dana) .....i koja je procedura ?
sad sam na iskonu ......da li da prijeđem na t-com ....ima li t-com kakve prednosti za razliku od iskona ?

Hvala!
JohnyB je offline   Reply With Quote
Staro 24.10.2006., 13:18   #12
Zmalamuth
Inquisitor DeathWatch
Moj komp

Zmalamuth's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
moja isprika onda.
ja sam mislio da onaj ADSL ulaz da je direktno ide "kabel" od Adsl bez potrebe za Adsl modemom.

ispricavam se na pogresci.: sweating
stara narodna: "pretpostavka je majka svih za..ba".

i7 4770K cooled by Noctua NH-D14
Asus Sabertooth Z87
Corsair Vengeance Pro 2x8Gb 1866Mhz
EVGA GTX 1080 - 8gb -FTW GAMING
Logitech G500 & G510 Keyboard
OCZ Vertex4 256gb/Samsung SSD 850 Evo 500G /640Gb WD Black/2TB WD Black/3x2TB WD in sharkoon docking station
LG GH22
Corsair HX620W
Corsair Carbide 678c
Arctic Bionix F140mm x3
Phillips Brilliance 240PW - 24'''
Zmalamuth je offline   Reply With Quote
Staro 24.10.2006., 13:46   #13
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Imam Kasdu već 6 mjeseci i apsolutno nikakvih problema s njom. Napominjem da se radi o starijem modelu, jer se na novije (s podrškom za IPTV) mnogi žale. Kasda ima 4 LAN porta tako da je modem/router. Koliko mi je poznato, jedini sličan uređaj u t-scum & co. su bili Siemens Gigaset WLAN serija (515, 555,...) koji su osim WLAN-a imali i nekoliko (mislim 4) LAN porta. Nabaviš polovnog, disejblaš WLAN u njegovim propertiesima i imaš obični modem/router. Ili to ili potpiši novi ugovor s nekim ISP-om i dobiješ neki novi modem, ali ti ne gine i nabavka switcha.
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno