Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 16.10.2006., 20:57   #1
shobru
Premium

Datum registracije: Sep 2006
pomoć oko mreže 1 i prijedlog za mrežu 2

mreza 1

ovako. mamina kolegica s posla se preselila u novi stan, i ja sam joj danas iso stavljat neke antivirusne programe, i onda ju pitam kako se misli spajat, jer skuzim ja da nema nikakve zice niti nista, i onda ona kaze da je u starom imala max adsl, te da je taj ugovor prekinut i noj je ostao uredjaj. ta prica nema dalje veze naslovom osim sto sa ja dobio uređaj od dsla posto njoj nije vise trebao

slika:

http://i93.photobucket.com/albums/l6...u/DSC02602.jpg

doma ja imam komp u svojoj sobi(u daljnjem tekstu komp1), te u dnevnom boravku(komp2, dosta debeli zidovi, cca6-8m udaljenost). mene zanima mogu li ja ta dva kompa povezati s ovim uredjajem sa slike??: stoopid znam da bi trebao za drugi komp kupit karticu, pa molim i neki prijedlog za neku dobrukarticu, ali da bude uporabljiva i za mrezu 2(daljnji tekst)

mreza 2

nekoliko mojih prijatelja i ja bi se povezali u mrezu, za stalno. ja zivim u prizemlju, moj prijatelj zivi cca 200m od mene, na 2 katu, drugi prijatelj zivi u zgradi s druge strane odmah do moje, a treci prijatelj zivi u ulici do, ali bi pogled s njegovog krova pucao pogledom na krov moje zgrade, udaljenost cca 300m: stoopid : stoopid , nisam siguran.

slika:

http://i93.photobucket.com/albums/l64/shobru/kvart.jpg

napomena: slika nije bas skroz proporcionalna, samo da se okvirno vidi o cemu se radi

mene zanima kako bi bilo izvedivo povezat nas sve u lan, i kojom tehnikom povezivanja bi trebali pribjec. sve zamisli i ideje, prijedlozi su dobro dosli. neka racunica kolko bi cijeli projek kostao, i koji sve hardver bi trebao biti uporabljen za izvedbu.

hvala na pomoci
shobru je offline   Reply With Quote
Staro 16.10.2006., 22:29   #2
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Pitanje 1

Katkad treba pogledat i ispod. Zašto ovakav komentar?. Pa zato, jer da si okrenio dotični uređaj sigurno bi našao neku naljepnicu na kojoj piše kako se to g . . . o zove. I kad nešto nepoznato slikaš onda to napraviš iz "kosog profila" tako da se vidi što više stranica (ploha) nekog uređaja. Ako izgleda kao ovaj ovdje:
http://gigaset.siemens.com/shc/0,193...rNrNrN,00.html
Onda imaš Siemens SE515 Wlan adsl router. Mrežu 1 možeš riješiti žično i bežično. Prva opcija jeftinija i možda pouzdanija, al zahtijeva razvlačenje mrežnog kabela po kući. Druga opcija elegantnija al skuplja.

Pitanje 2

Slično pitanje je već x puta ovdje pitano. Dakle potraži malo. Prvi uvjet je da imate direktnu optičku vidljivost ili da svi "vide" netko mjesto (vrh nebodera za primjer) pa da tamo stavite access point.

I za kraj izbriši dupli thread.
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 17.10.2006., 22:59   #3
shobru
Premium

da imam gigaset 515... s kolko se kompjutera pomocu toga moze bezicno povezati??

i gledao sam malo te access pointove, to meni malo izgleda na slici... malu antenu ima, sta nije to malo pre malo?? ili sam krivo gledao(Acces Point + Router, BANDRIGE CWN7104)?? :$ bi to bilo dobro, da stavim na vrh zgrade?? morao bi stavit na nesto jer mislim da bi trebalo biti vise od moje zgrade da bi bilo vidljivo svima... i kakvim bi se antenama to moglo hvatati?? citao sam ja dosta topica, ali imam neke nedvoumice.. bi kantene bile zadovoljavajuce?? mogu li se one stavit na krov?? mozda imam malo glupa pitanja, ali od silnih procitanih informacija, dosta toga mi se pomjesalo....
shobru je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno