|
![]() |
#1 |
In the lab...
Datum registracije: Feb 2006
|
Shebao nožice od proca - ima li spasa?
Naslov kaže sve (nije baš da se hvalim,ali što je tu je ![]() ![]()
** AMD FX-4300 @ 3.8 Ghz ** Asrock 990FX Deluxe 3 **16 GB G-Skill 1600Mhz ** Intel 545s 500 GB + 2xWD 1 TB ** MSI GTX 660 2GB ** DVD-RW LG H42N ** Corsair HX620 ** Logitech MX Master 2S ** Dell U2414 **SAMA Vulture |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Netko je davno tu na forumu to rjesio, da me : bonker2 nemogu se sjetit tko. Mozda vidi ovo pa se javi. Ali siguran sam da se moze rjesit, mozda se ^SuperUnknown^ ![]()
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
Može se popravit, ja sam svoj P4 sredio sa tekućim metalom i pinom od riknutog Bartona, trebalo je par pokušaja da proradi i svaki put kad sam vadio proc iz kompa je pin ostao u socketu ali proc je radio normalno. nestao je thread u kojem su bile slike, ali tu ima dosta o tome - http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=32338
![]() |
#6 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
bed je jedino ako su ti se baš iščupale a ne odlomile jer ih onda nemaš našto zalemiti |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
In the lab...
|
Ma problem je u tome što su se nožice totalno savinule i ne mogu ih ispraviti, tako da treba od nekud nabaviti nove pa bi onda probao ovako kao što Dario kaže. Nema veze, naručio sam novog semprona, s ovim ću se malo pozabaviti kad nađem vremena i neki riknuti procesor.
** AMD FX-4300 @ 3.8 Ghz ** Asrock 990FX Deluxe 3 **16 GB G-Skill 1600Mhz ** Intel 545s 500 GB + 2xWD 1 TB ** MSI GTX 660 2GB ** DVD-RW LG H42N ** Corsair HX620 ** Logitech MX Master 2S ** Dell U2414 **SAMA Vulture |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Uzmi iglu pa ih lagano ispravi...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
Probaj ih ispraviti. Ako ti pukne nožica ja ću ti probat zalemiti drugu jer sam si sa jednog proca odlemio tristotinjak komada za svaki slučaj. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
Citiraj:
Ako su ti samo iskrivili to nije nikakav problem (meni je buraz sa stola gurno 3000+ i sve pinove s***o, poravno sam ih i sve radi). Ako su se teke (malo) iskrivili onda ih skalpelom ili necim drugim tankim ispravi i poravnaj sa ostalim. Ako su se dosta iskrivili bilo bi dobro da ih zagrijes lemilicom ili necim slicnim da smanjis mogucnost pucanja.
![]() |
![]() |
#12 |
In the lab...
|
Nemoguće, pukle su ćim sam ih probao ispraviti,bile su totalno savijene. Čut ćemo se na PM ako ti nije problem pa da probaš popraviti to. Ako proradi plaćam ćevape i pivu!
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
nisi trebo sam to radit ak ne znas.... ovak ce ovaj sam jos vise posla imat. bilo bi i lakse da si ga zagrijo malo, donji dio sa nozicama, lakse bi se savinule natrag, a ne bi pukle... daj mi sam reci kak si mogo to tak savinut pod 90 stupnjeva? mozes samo screenshot postat, zanima me ![]()
![]() |
#16 | |
In the lab...
|
Citiraj:
![]() ![]()
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
ja sam prijatelju uspio spasiti procesor majstor ga okrenuo naopako ![]() http://img245.imageshack.us/my.php?image=cpu2ir9.jpg |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
To nije nista. Meni tip u jednome servisu isao stavljat ovog mojeg X2 u neki socket da isprobamo kolko ide. I tim ga gura naopacke, a ja mu kazem da nejde tak i samo je falilo da ga sa cekicom ne opali unutra ![]() Na svu srecu dal mi je drugi proc, jer ovog nisam htio ![]()
![]() |
#22 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Otcvikas pinove od nekog drugog procesora ili uzmes nesto slicno (ja sam koristio od integriranih krugova) na duljinu mrvicu vecu od originalnih pinova, pazljivo pincetom umetnes u socket na mjesto gdje fale pinovi na procesoru, umetnes procesor zakopcas i eto ![]() http://jagor.srce.hr/~msuvak/hw/p4fix/pic.html Sredio sam tim nacinom vec hrpicu procesora i svi rade najnormalnije jos dan-danas, neki i 24/7 ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
ak imaš sreće odlomio si pinove koji su NC ( not connected), njihova uloga je "ukrasna" odnosno služe da bi proc nio stabilniji u socketu. Potraži si na netu AMD 939 pin orientation data sheet.
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
In the lab...
|
To su prve dvije nožice na suprotnoj stranici od one strelice (mislim,moram još provjeriti). U međuvremenu sam kupio novi,tako da bi ovaj prodao za neku simboličnu cijenu (npr. 100 kn, ima još i garanciju) nekome tko ima volje zahebavati se s tim, a možemo i prije isprobati da li radi.
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
A o kojem se tocno procu radi?
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
In the lab...
|
Sempron 2500+ 64 bit, socket 754, Palermo jezgra 1.4 Ghz
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
Baš sam se prije 2 mjeseca našao u sličnoj situaciji. Jedno računalo koje održavam nije radilo, provjerim sve i vidim da je jedan pin na procesoru ostao u socket, isto s754. Uzeo sam lemilicu, tinol i dužu, tanku bakrenu žicu, približno istog promjera kao i pinovi i lagano zalemio lemilicom i odrezao grickalicom višak žice. Bio sam u čudu kako se lagano zalemilo i evo proc uredno radi. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|