|
![]() |
#2 |
music freak
Datum registracije: Jan 2004
|
..bolje vise memorije na nizem taktu u svakom slucaju,a za clockanje hm...imas tu po forumu zbilja dosta o tome pa potrazi,proc ti ima potencijala sigurno za clocanje ali mi je maticna sumnjiva..lagano dizi htt,stavi djelitelj memorije na 166 i malo po malo vidi kako ti se komp ponasa u windowsima,tocnije u programima poput prime 95,memtest,s&m,super pi...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
Semproni se ti clockaju ko ludi, samo je pitanje koliko maticna moze podnijet...a vidim ni memorija nije bas nesto...tako da, ako hoces clockat, prvo uzmi ddr400 memoriju... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
80286
Datum registracije: Jul 2004
|
kk..ty probao sam u biosu prebacit o/c sve na manual, i prebacio mnozitelj sa 9x na 10x200, no kad sam otisao na save changes i restartiro komp, opet je bilo vraceno na 9x, reko mozda nemogu mnozitelj mjenjat pa sam probo dizat FSB proca, prvo sam digo sa 200 na 204->save changes, i opet je ostalno sve isto, ne kuzim...ploca sama sve vraca na default postavke?? jel ima tko iskustva s tom plocom? i da jedno pitanje, dizanjem frekvencija tesko da cu spalit nesta jel, samo dizanje napona je opasno ako nije neko bolje hladjenje?
![]() |
#5 |
Guest
|
Mnozitelj na procu mozes samo mijenjat na dolje, ne na gore (dakle <=9)... Fsb ne znam zasto ti se nece dizat, nemam iskutsva s tom plocom... Dok sve polako dizes, nista ne bi trebao spalit...ali nikad se ne zna... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
80286
|
trenutno je postavljeno na auto, a ima opcije auto i disabled... edit: po defaultu mi je na 9x200=1800mhz, ja sam probao stavit na 8x225=1800mhz, dakle da frekvencija ostane ista samo da vidim oce radit, i pri bootu mi napise CMOS cheksum eror i udjem u ios i opet sve vraceno na default, sad vise nis nekuzim zasto nece radit.... ![]()
Zadnje izmijenjeno od: rams. 17.10.2006. u 21:50. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
80286
|
stavio sam i SS i CnQ na disabled i opet isto, stogod promjenim pri bootu mi kaze "CMOS Cheksum Error" i cim udjem u bios sve je po starom, pocinjem vjerovat da mi maticna neda iz neznamkojeg razloga... edit: ovako, verzija biosa je bila 1.40, sad sam ga flasho na 2.10 tj. najnoviju izaslu i sad prihvaca promjene i nema vise cheksum errora, koji je najsigurniji nacin za o/c? sad sam sa 9x200 stavio na 8x225, ostalo je isto 1800mhz, samo sam zelio vidit jel radi i radi...evo dvije slika, prva je info o procu i svemu, a druga je kako izgleda CPU Preferences biosu...
Zadnje izmijenjeno od: rams. 18.10.2006. u 02:04. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Najsigurniji? mislis da nis ne spalis? pa ak ne dizes voltazu, nebi se trebalo nis desit... kolko mi se cini, tebi ce ram biti svar koja ce te kocit..... sam dizi u koracima od 5-10 mhz.... i ak ne zelis uopce dizati voltazu(makar sumnjam da ce i bit procu vise potrebno zbog meme) mos ti ostavit mnozitelj na 9... i polako dizi kolko ide... tj dok se windowsi mogu dizati...ak pretjeras vrati malo, na frekvu koja je bila stabilna.... testiraj stabilnost u super piu (32mb), occt-u, primeu.....ak ne prolazi, opet spusti malo.... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
80286
|
evo radi stress prime vec 2 sata bez beda na 9x210()1890mhz, probat cu sad dici jos malo, imam samo jedno pitanje, ht link mi se dize proporcionalno, sa 800 je otisao na 840mhz, a ja u biosu nemam ht multiplier opciju za promijeniti nego imam, za sto pretpostavljam da je to, NorthBridge Communication Speed koji moze biti 200,400,600,800mhz (nisam sad sto posto siguran jel ima sve te vrijednosti ali tako nesto) jel da mjenjam sto s tim?
![]() |
#12 |
Guest
|
To je to...dakle, kada predjes 210mhz fsb-a, stavi NCS na 600mhz, a kada i ako predjes 270mhz, stavi na 400mhz... |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
80286
|
sad je radio prime pola sata bez beda sa ovim postavkama 9x222=1998mhz NCS 888mhz probat cu sad smanjit na 600...pa javim rezultate ako ih bude edit: ovako to sad izgleda, 9x245=2005mhz, HT 734mhz temperatura u foll loadu je 32 stupnja, sve radi bez problema, ali mi nakon 22min stress prime 2004 - not responding, neznam jel zbog proca, probat cu kasnije opet, sad cu ostavit ovako na 2ghz mozda dan da vidim jel sve oke...
Zadnje izmijenjeno od: rams. 18.10.2006. u 20:11. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
80286
|
vozim ga sad na 9x260 = 2340MHz, sad sam igro warcraft 3i pol sata i bez beda radi, a i prime je vrtio preko 3 sata bez greske, sad neznam jel da ga dizem jos ili ne, bojim se za memoriju, jedan keks je 333 mhz, tak da on sad u biti radi na nominalnoj frekvencijil al ovaj drugi je 266 a radi na 334 efektivno! temperatura proca je 35 u full loadu sad kad sam upalio grijanje u sobi ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|