|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
![]() 1. Je li moguče spojiti dva računala (desktop i laptop) preko BUETOOTH-a u LAN mrežu i kako? 2. Imam mrežu več složenu (kablovsku) i kako mogu djeliti programe npr: da je na jednom računalu instaliran program a na drugom ga koristim? Unaprijed hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
__________________ |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
ajde da ovdje pitam jedno pitanje koje me vec duze muci...imam dva kompa u WLANu. nazovimo ih KOMP & PC. KOMP ima bluetooth, PC nema. Jel mogu WLAN shareati bluetooth na KOMP-u? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
- bluetooth ( WPAN ) služi sa ad-hoc spajanje na kratkim udaljenostima a radi na isoj freq. kao WLAN i sistem rada tj spajanja traži dvije strane.. i ako sam shvatio pitanje odgovor je NE ! : goood : |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Pijem samo KAJ
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
|
Citiraj:
u biti je jednostavno, al ne znam kak da objasnim ![]() jel moguce shareati hardwer preko mreze? dakle usb bluetooth dongle je hardwer koji je ukopcan na komp#1. komp#2 nema bluetooth, al je povezan s komp#1 preko WLANa. evo i grafikona ![]() ![]() ![]() do sada sam filove s kompa2 morao slati na mobitel ili da sam preko WLANa prebacio file na komp1 pa otici za komp1, tamo onda send to-bluetooth devices, ili ištekat BT dongle, ukljucit ga u komp2 i onda send to-bluetooth devices. dakle, dal mogu bez fizickog diranja kompa1 prebaciti file s komp2 preko bluetootha na mobitel? moze li mi comp1 sluziti kao "bluetooth router" ? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Hm, probaj brigde-at konekcije od BT-a i mrežne (WLAN-a na prvom compu), možda upali ![]() Ja kada sam imao BT kod sebe na par dana, ono je napravilo novu konekciju (kao novu LAN konekciju) pa sam mogao bridge-at (valjda). Neznam kako je kod tebe.
![]() |
#8 | |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
![]() - kao što je i Vučko rekao probaj bridge ako uspije drugo mi ne pada na pamet.. ili da staviš neki remote program pa da se spajaš na prvi kad ti se već ne da šetati... hehe vidim ja zima je pa se nabacuju obline na trbuhu i teško je šetati da se ne troše zalihe...: lol2 : |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
hmm, da...nemam bluetooth kao network connection. koristim generic bluetooth drivere is SP2, a oni ne rade "novu vezu" u network connections... hehe, ma nije zbog oblina na trbuhu i lijenosti, nego mi ide na zivce kad non stop moram preštekavati taj bluetooth, pa se onda negdje to malo s!anje pogubi i tak ![]() enivej, thx na pomoci i strpljenju ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
|
Dobro ti je Outsider rekao, probaj sa nekim VNC programom - remote control ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
jel dobar ovaj odozgo-UltraVNC? idem njega isprobati |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Mislim da je dobar, osobno ga još nisam isprobao ali će valjda uskoro doći prilika ![]() Naravno njega trebaš instalirati na ručunalo kojim ćeš upravljati i preko kojeg ćeš upravljati i tako trebaš konfigurirati na kojem računalu će biti viewer itd., samo pratiš instalaciju i uspjet ćeš.
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Moderator
|
Ja sam ga probao preko LAN-a i šljakao je jako dobro. Jedino nisam mogao gledati TV preko tunera na drugom kompu, no, otom potom. Sve ostalo sam mogao kao da sam na tom kompu ![]() Sada, kako će raditi preko WLAN-a? Valjda isto dobro, možda malo sporije ![]() No, opcija ima i svakako se može sve to ubrzati.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|