Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > AMD Radeon
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 29.07.2003., 14:00   #1
muki
Registered User

muki's Avatar

Datum registracije: Jul 2003
Question ati-nvidia

pitanja- pitanja?!
zelim konacno kupiti racunalo u skorijoj buducnosti- dosad sam visio na grbi staraca... sto i nije plodonosno....

namjena: rad u autocad-u, photoshop-u, vrcanje demo-a i sl.

dosadasnje komponente koje sam napola da uzmem:
mb dfi nf2 lan party,
2*256MB DDR3200,
proc. Athlon 2.6 T- bred,
monitor 19'' Samsung,
... podlozno promjenama

o.k. trenutno muku mucim oko graficke- s obzirom na namjenu racunala (znam, znam trebalo bi biti jos malo jace ali financije su financije)- koliko jaku (budzet do 1500,00kn) i da li se mogu izvuci s tom cijenom i s obzirom na demoe koje bih vrtio
osim toga izazov predstavlja i buka same grafičke kao i ostatka racunala. dakle cim, cim tise, tim, tim bolje
muki je offline   Reply With Quote
Staro 29.07.2003., 14:23   #2
pinsla
Caught Somewhere In Time

pinsla's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Re: ati-nvidia

Citiraj:
Originally posted by muki
pitanja- pitanja?!
zelim konacno kupiti racunalo u skorijoj buducnosti- dosad sam visio na grbi staraca... sto i nije plodonosno....

namjena: rad u autocad-u, photoshop-u, vrcanje demo-a i sl.

dosadasnje komponente koje sam napola da uzmem:
mb dfi nf2 lan party,
2*256MB DDR3200,
proc. Athlon 2.6 T- bred,
monitor 19'' Samsung,
... podlozno promjenama

o.k. trenutno muku mucim oko graficke- s obzirom na namjenu racunala (znam, znam trebalo bi biti jos malo jace ali financije su financije)- koliko jaku (budzet do 1500,00kn) i da li se mogu izvuci s tom cijenom i s obzirom na demoe koje bih vrtio
osim toga izazov predstavlja i buka same grafičke kao i ostatka racunala. dakle cim, cim tise, tim, tim bolje

kakve demoe??????????''
Grafička ti u ukupnoj buci sudjeluje najmanje naravno ukoliko ne uzmeš sauger od 5800 ultra onda je druga priča
pinsla je offline   Reply With Quote
Oglas

Oglas
Oglasni prostor

Staro 29.07.2003., 14:31   #3
muki
Registered User

muki's Avatar

demoi:

www.monostep.org

vjerojatno ce ti graficka uspjeti odvrtjeti sve sto tamo imaju u ponudi

preporuka: poslozi po godinama i onda skini teslu iili elements za pocetak

Zadnje izmijenjeno od: muki. 29.07.2003. u 14:44.
Staro 29.07.2003., 14:50   #4
pinsla
Caught Somewhere In Time

pinsla's Avatar

Citiraj:
demoi:

www.monostep.org

vjerojatno ce ti graficka uspjeti odvrtjeti sve sto tamo imaju u ponudi

preporuka: poslozi po godinama i onda skini teslu iili elements za pocetak
aha kužim sad kaj misliš to su fora stvari. ja sam bio našao neke demoe vezane za 3d demo scene no ti su čini mi se dosta zahtjevniji i veći tak da nisam baš mogao to skidat
Staro 29.07.2003., 18:26   #5
Jelc
Super Moderators

Datum registracije: May 2002
Pa lijepo pikneš 9700 non-pro ili 9700 PRO sa pasivnim hlađenjem...zmodaš ju u FireGL i radiš.

I naravno da SVI "profi" grafički programi zahtijevaju svoj hd i OS...

A za internet i igre i razna sranja-drugi hd...

Tako ćeš sačuvati puno živaca...
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 30.07.2003., 00:52   #6
SlavoS
Premium

Datum registracije: May 2003
Citiraj:
Originally posted by Jelc
Pa lijepo pikneš 9700 non-pro ili 9700 PRO sa pasivnim hlađenjem...zmodaš ju u FireGL i radiš.

I naravno da SVI "profi" grafički programi zahtijevaju svoj hd i OS...

A za internet i igre i razna sranja-drugi hd...

Tako ćeš sačuvati puno živaca...
mislis virtualni ili realni ???
Staro 30.07.2003., 06:51   #7
muki
Registered User

muki's Avatar

da demoi su pakao

sto se tice grafulje sam mislio 9500Pro pa ju modat na 9700 ili o.k. 9700 no to ce onda zahtjevati reorganizaciju financija...

sto se tice demoa ja sam bio srece pa sam uspio poskidati negdje 700-800Mb svega toga necega sa monostep-a i ima krasnih uradaka....

Zadnje izmijenjeno od: muki. 30.07.2003. u 10:46.
Staro 30.07.2003., 10:45   #8
Jelc
Super Moderators

Citiraj:
da demoi su pakao

sto se tice grafulje sam mislio 9500Pro pa ju modat na 9700 ili o.k. 9700 no to ce onda zahtjevati reorganizaciju financija...
9500PRO se ne moda...
Moda se 9500 non pro

A koliko bi lovice potrošio???
Staro 30.07.2003., 10:47   #9
muki
Registered User

muki's Avatar

pa recimo da bih bio sretan da ne prijeđe 1500,00

to non- pro/pro prica mi je malo nejasna moram priznati jer izgleda da niti drugima nije jasno tocno koja se moze a koja ne moze modati- to cu se tocno jos raspitati- kad sam ja nazalost korisnik i znam sto hocu da mi oprema radi i koliko mogu istresti a ostalo pitam, proucavam tako da tipkacke i ine greske ne zamjerite
Staro 30.07.2003., 15:23   #10
Jelc
Super Moderators

Citiraj:
pa recimo da bih bio sretan da ne prijeđe 1500,00

to non- pro/pro prica mi je malo nejasna moram priznati jer izgleda da niti drugima nije jasno tocno koja se moze a koja ne moze modati- to cu se tocno jos raspitati- kad sam ja nazalost korisnik i znam sto hocu da mi oprema radi i koliko mogu istresti a ostalo pitam, proucavam tako da tipkacke i ine greske ne zamjerite
A jebiga...moraš znat kaj ustvari hoćeš...ti bi ko bog i malo delao na compu...a malo se igrao ili nedaj bože nabrijavao comp
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 30.07.2003., 16:58   #11
muki
Registered User

muki's Avatar

Unhappy

ma od igranja ni govora- vremena ni od korova- meni je bitno da imam grafulju koja ce mi odvrtjeti vecinu demoa ( gore spomenutih) i koja ce mi dati dobru sliku da me glava ne boli i da odradi sto mi u photoshopu treba
jos ako uz to dođe i direct9 pa to i ne bi bilo lose
malko sam zbunjen ovim novim karticama ( nakon Gf4 Ti4x00 serije) jer mi se novi cipovi ne dojme a izgleda da necu imati izbora- najradije bih Ti4200 jer znam da je o.k. za to para (kod kolege je Asus-ov primjerak koje je bucan vise nego me dojmi) ali nema direct9 i sad se tu vrtim kao macak oko necega......
Staro 30.07.2003., 17:15   #12
Jelc
Super Moderators

Citiraj:
ma od igranja ni govora- vremena ni od korova- meni je bitno da imam grafulju koja ce mi odvrtjeti vecinu demoa ( gore spomenutih) i koja ce mi dati dobru sliku da me glava ne boli i da odradi sto mi u photoshopu treba
jos ako uz to dođe i direct9 pa to i ne bi bilo lose
malko sam zbunjen ovim novim karticama ( nakon Gf4 Ti4x00 serije) jer mi se novi cipovi ne dojme a izgleda da necu imati izbora- najradije bih Ti4200 jer znam da je o.k. za to para (kod kolege je Asus-ov primjerak koje je bucan vise nego me dojmi) ali nema direct9 i sad se tu vrtim kao macak oko necega......
Bavite se profesionalnom 3d grafikom i vlasnik ste GeForce4 ili Radeon 9500/9500Pro/9700/9700Pro kartice i uvijek ste željeli imati Quadro4 ili FireGL Z1/X1? Za Vas postoji rješenje - RivaTuner sa svojim SoftQuadro4 i SoftFireGL skriptama koje će Vaše "normalne" kartice pretvoriti u ekvivalentne profi kartice.

Pa...nećeš nikad pogoditi gdje sam našao ono kaj tebe zanima

http://www.pcekspert.com/articles/112-1.html
Staro 30.07.2003., 23:35   #13
pinsla
Caught Somewhere In Time

pinsla's Avatar

Ja tebe baš ne kužim kaj ti u stvari hoćeš. Ak se nekim stvarima profesionalno misliš bavit onda složi konfu isključivo za tu namjenu a zajebanciju zaboravi. To znači da uzmeš isključivo one stvari koje će ti trebati po što povoljnijoj cijeni.
Kaj se tiče demoa kolko sam vidio ono na monostepu i nije baš tolko zahtjevno i iole noviji komp to vrti bez frke a naravno da ima i zahtjevnijih demoa koji koriste shadere i tako.
Staro 31.07.2003., 06:32   #14
muki
Registered User

muki's Avatar

da da demoe ce ti odvrtiti ali kako - osobno sam svjedok da ce one starije odvrtjeti i celeron od staraca ali kad se malo jaca pila ukljuci u pricu tada se pocnu pojavljivati stvari tipa "gle pa ja ovo nisam kod sebe vidio", "magle sto je ovo bilo" i sl. a osim toga neki noviji traze i direct9 pa to malo stvari komplicira- no dobro (jucer sam pricao sa par pajda) da li ima netko tko se slaze da je Asus Ti 4200 (ili 4600) u redu ak mi ne treba direct9 ili ima netko pametnije za predlozit

((pa poluprofesionalno se bavim dotičnim gore navedenim stvarima (izuzev demoa). autocad ne treba neke graficke i neko racunalo- nije on problem vec photoshop))
Staro 31.07.2003., 12:33   #15
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Datum registracije: Oct 2001
jebote, jos od kada je izasao fr-08 demo skupljam ih i nisam naleti ni na jednog kojeg nisam mogao vrtiti....
jedini koji mi nije isao glatko je nature suxx ali jer on nekoristi graficku nego samo procesor....tako da neznam sta tip izvodi
koju got da uzme noviju terat ce mu sve
greg SE je offline   Reply With Quote
Staro 31.07.2003., 12:47   #16
muki
Registered User

muki's Avatar

o.k. - skuzio

jelc hvala za link
Staro 31.07.2003., 15:41   #17
pinsla
Caught Somewhere In Time

pinsla's Avatar

Citiraj:
da da demoe ce ti odvrtiti ali kako - osobno sam svjedok da ce one starije odvrtjeti i celeron od staraca ali kad se malo jaca pila ukljuci u pricu tada se pocnu pojavljivati stvari tipa "gle pa ja ovo nisam kod sebe vidio", "magle sto je ovo bilo" i sl. a osim toga neki noviji traze i direct9 pa to malo stvari komplicira- no dobro (jucer sam pricao sa par pajda) da li ima netko tko se slaze da je Asus Ti 4200 (ili 4600) u redu ak mi ne treba direct9 ili ima netko pametnije za predlozit

((pa poluprofesionalno se bavim dotičnim gore navedenim stvarima (izuzev demoa). autocad ne treba neke graficke i neko racunalo- nije on problem vec photoshop))
Ja sam onaj najnoviji demo vrtio na radeonu 7500 i izgledalo je ok a kolko vidim stvari se oslanjaju na open gl tak da o dx 9 nema ni govora no dobro.
Kaj se tiče kartice definitivno ti ne preporučam da uzmeš 4600 pa ni 4200 iako je 4200 daleko bolji izbor ali mi je asus preskup. Za onu cifru kaj si naveo možeš dobit 9500 pro 9600 pro ili 9500 128 mb sa mogućnošću moda u 9700 pa ti razmisli.
ne bih se složio da autocad ne treba dobru grafičku. Probaj uključit hardwersku akceleraciju via open gl pod opcijama pa ćeš vidjet kolko sve ide brže jer se inače sve oslanja na proc a tamo možeš uključit i antialiasing kaj pridonosi kvaliteti slike. Tak da bih rekao da ti je za ugodan rad u autocadu potrebnije jače računalo nego za photoshop kojem treba samo uvalit puno rama.
Staro 16.08.2003., 15:56   #18
muki
Registered User

muki's Avatar

vratio se sa crnčenja na moru- razmišljam o tome- hvala
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori