Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > AMD
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 14.08.2003., 13:22   #1
pogi
aka Mali Mirko
Moj komp

pogi's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
SC vs DC

Na kraju se pokazalo da je DC zapravo SK (suhi k....), Barem prema testovima nove Soltek ploce bez podrske za DC. Dual channel mod rada memorije je neznatno brzi od single channel, s tim da je SC negdje cak i brzi.

Nema postova.

Evo jednog.
Verifikacija poštenog trgovca #1, #2, #3, #4, #5, #6, #7, #8, #9
pogi je offline   Reply With Quote
Staro 14.08.2003., 16:15   #2
dpajur
PC Ekspert

dpajur's Avatar

Datum registracije: Sep 2000
pa kad amd nije u stanju iskoristit vecu propusnost memorije..

jedino ces vidjet razliku izmedju SC i DC ak koristis integriranu grafiku, koja je mrak

Intel Xeon X5550
Asus Rampage II Extreme
6GB Corsair Dominator GT
PowerColor Radeon PCS+ 5870
Samsung PM800 256GB SSD
Samsung F3 EcoDrive 2TB
Seasonic X750
Silverstone TJ-07
Dell U2311H

Cooling:
Thermochill 140.3
Fractal Design 140x3
EK Supreme HF
EK 5870FC v2
Laing DDC 3.25 + EK DDC Top v2
EK Multioption 250
mCubed T-Balancer XL
Build Log
dpajur je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 14.08.2003., 23:07   #3
pinsla
Caught Somewhere In Time

pinsla's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Originally posted by dpajur
pa kad amd nije u stanju iskoristit vecu propusnost memorije..

jedino ces vidjet razliku izmedju SC i DC ak koristis integriranu grafiku, koja je mrak
Ne bih se baš složio s tobom. I ja tvrdim da od dual channela nema puno koristi odnosno razlika se primjeti samo kod najzahtjevnijih stvari ali i tad je sve to u okviru 1,2 %
Duall channel je u biti marketinška izmišljotina koja je poslužila za bolju prodaju novijih čipseta i nikaj više.
Kad smo već kod athlona i iskorištavanja propusnosti.
Kako objašnjavaš da novi VIA PT 800 chipset koji radi u single channel modu po perfrormansama je tu negde sa 865pe intelovim a u nekim testovima je vrlo blizu i 875 chipsetu???
A sve je testirano na najnovijim P 4 sa 800 mhz fsbom.
Pa ako novi p4 800 ne može iskoristiti memorijsku propusnost i prednosti dual channela ne znam koji proc može!
Zaključak dual channel ne daje toliko bolje perfromanse koliko bi neki hteli da mi to vjerujemo.
pinsla je offline   Reply With Quote
Staro 15.08.2003., 11:24   #4
Jelc
Super Moderators

Datum registracije: May 2002
Pa vidiš da dpajur ima Intela...a Intel se bolje snalazi sa dc pa se zato hvali...
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 15.08.2003., 11:39   #5
marac
Premium

marac's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Citiraj:
Originally posted by Jelc
Pa vidiš da dpajur ima Intela...a Intel se bolje snalazi sa dc pa se zato hvali...
Ne snalazi se bolje, nego PUNOOO bolje!
marac je offline   Reply With Quote
Staro 15.08.2003., 11:39   #6
marac
Premium

marac's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
DABLJ TRABL!
marac je offline   Reply With Quote
Staro 15.08.2003., 17:05   #7
pinsla
Caught Somewhere In Time

pinsla's Avatar

Citiraj:
Pa upravo sam objašnjaval da se intel ne snalazi tolko bolje sa dual channelom barem prema prvim testovima VIA pt 800 u odnosu na 865 i 875. A i dosada nije bilo konkurencije intelovim chipsetima za 800 fsb procove pa ćemo sad tek vidjet kak stvari stoje kad se definitivno pojave via i sis chipseti za 800 fsb.
A u biti na athlonu kolko sam vidio se čak i više osjeti razlika npr nforce 2 u odnosu na kt 400 600 iako je i to sve u oviru 5 %
Staro 15.08.2003., 17:22   #8
Jelc
Super Moderators

Citiraj:
Originally posted by pinsla
Pa upravo sam objašnjaval da se intel ne snalazi tolko bolje sa dual channelom barem prema prvim testovima VIA pt 800 u odnosu na 865 i 875. A i dosada nije bilo konkurencije intelovim chipsetima za 800 fsb procove pa ćemo sad tek vidjet kak stvari stoje kad se definitivno pojave via i sis chipseti za 800 fsb.
A u biti na athlonu kolko sam vidio se čak i više osjeti razlika npr nforce 2 u odnosu na kt 400 600 iako je i to sve u oviru 5 %
Čuj-KT800 još nije izašao a i nije dizajniran za XP vulgaris porodicu procesora.

Ja furam AMD od kad sam sišao sa Amige...ali činjenica je da Intel bolje iskorištava prednosti DC-a.

Pazi-govorimo striktno o DC-u.

E sad...koliko Intel ima koristi od toga sve skupa gledajući...to je drugi par kobasica.

AMD za sada jednostavno nemože parirati Intelu po pitanju DC-a.
Staro 15.08.2003., 17:51   #9
dpajur
PC Ekspert

dpajur's Avatar

Datum registracije: Sep 2000
Citiraj:
sad si ti naso usporedjivat kruske i jabuke. radi se o drugom chipsetu. ako uzmes nforce2 SC i DC mod, razlike su nikakve, osim ako ne koristis integriranu grafiku, gdje ces osjetiti poboljsanje. ako uzmes 875p, razlike izmedju SC i DC moda su ocite.

to sto je via sa pt800 iz SC-a izvukla skoro iste performanse je zadivljujuce. nije da bi zbog toga uzeo via chipset jer od njih bjezim, ali svejedno je impresivno! :clap:

Intel Xeon X5550
Asus Rampage II Extreme
6GB Corsair Dominator GT
PowerColor Radeon PCS+ 5870
Samsung PM800 256GB SSD
Samsung F3 EcoDrive 2TB
Seasonic X750
Silverstone TJ-07
Dell U2311H

Cooling:
Thermochill 140.3
Fractal Design 140x3
EK Supreme HF
EK 5870FC v2
Laing DDC 3.25 + EK DDC Top v2
EK Multioption 250
mCubed T-Balancer XL
Build Log
dpajur je offline   Reply With Quote
Staro 15.08.2003., 19:45   #10
msvrtan
..

Datum registracije: Oct 2001
Citiraj:
Čuj-KT800 još nije izašao a i nije dizajniran za XP vulgaris porodicu procesora.

Ja furam AMD od kad sam sišao sa Amige...ali činjenica je da Intel bolje iskorištava prednosti DC-a.

E sad...koliko Intel ima koristi od toga sve skupa gledajući...to je drugi par kobasica.

ajmo ovako...nf2 je s dc-om pocela godinu dana ranije od intela...dobro vise od 9-10mjeseci...stoga bilo bi cudno da nf2 ima losiju iskoristivost dc-a od intela
msvrtan je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 15.08.2003., 22:32   #11
pinsla
Caught Somewhere In Time

pinsla's Avatar

Citiraj:
Originally posted by dpajur
sad si ti naso usporedjivat kruske i jabuke. radi se o drugom chipsetu. ako uzmes nforce2 SC i DC mod, razlike su nikakve, osim ako ne koristis integriranu grafiku, gdje ces osjetiti poboljsanje. ako uzmes 875p, razlike izmedju SC i DC moda su ocite.

to sto je via sa pt800 iz SC-a izvukla skoro iste performanse je zadivljujuce. nije da bi zbog toga uzeo via chipset jer od njih bjezim, ali svejedno je impresivno! :clap:
Zašto uspoređujem kruške i jabuke???? pa i meni je dosad bilo logično da intel na 800 fsb iskorištava dual channel jako dobro ali izgleda da od toga u konačnim perfromansama nema neke velike koristi. Pa prema tomu sudim da je taj dual channel više marketinški trik nego nekaj kaj ti jako poboljšava perfromanse.
Ne bih se složio da su razlike između sc i dc na nforceu 2 nikakve. Ima razlike ali ona nije baš tolko izražena.

A kaj se tiče činjenice da su razlike između sc i dc moda na 875 očite to je logično jer je taj čipset upravo rađen za dc i samo bi idiot uzeo taj čipset pa onda koristio sc tak da to nema nikakve veze sa pričom o tome dali je taj dc stvarno tolko koristan ili nije.
Staro 15.08.2003., 22:34   #12
pinsla
Caught Somewhere In Time

pinsla's Avatar

Citiraj:

Pa o čemu ti?' Pa ja uopće nisam spominjao kt 800 za athlona nego PT 800 čipset za intelove procove.
Staro 15.08.2003., 22:40   #13
Jelc
Super Moderators

Citiraj:
Pa o čemu ti?' Pa ja uopće nisam spominjao kt 800 za athlona nego PT 800 čipset za intelove procove.
No da..ti si napisal VIA pt 800....
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno