|
![]() |
#1 |
aka Mali Mirko
Datum registracije: Nov 2001
|
SC vs DC
Na kraju se pokazalo da je DC zapravo SK (suhi k....), Barem prema testovima nove Soltek ploce bez podrske za DC. Dual channel mod rada memorije je neznatno brzi od single channel, s tim da je SC negdje cak i brzi. Nema postova. ![]() Evo jednog. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
PC Ekspert
Datum registracije: Sep 2000
|
pa kad amd nije u stanju iskoristit vecu propusnost memorije.. jedino ces vidjet razliku izmedju SC i DC ak koristis integriranu grafiku, koja je mrak ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Caught Somewhere In Time
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
Duall channel je u biti marketinška izmišljotina koja je poslužila za bolju prodaju novijih čipseta i nikaj više. Kad smo već kod athlona i iskorištavanja propusnosti. Kako objašnjavaš da novi VIA PT 800 chipset koji radi u single channel modu po perfrormansama je tu negde sa 865pe intelovim a u nekim testovima je vrlo blizu i 875 chipsetu??? A sve je testirano na najnovijim P 4 sa 800 mhz fsbom. Pa ako novi p4 800 ne može iskoristiti memorijsku propusnost i prednosti dual channela ne znam koji proc može! Zaključak dual channel ne daje toliko bolje perfromanse koliko bi neki hteli da mi to vjerujemo. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Pa vidiš da dpajur ima Intela...a Intel se bolje snalazi sa dc pa se zato hvali... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
DABLJ TRABL! |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Caught Somewhere In Time
|
Citiraj:
A u biti na athlonu kolko sam vidio se čak i više osjeti razlika npr nforce 2 u odnosu na kt 400 600 iako je i to sve u oviru 5 % |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
Ja furam AMD od kad sam sišao sa Amige...ali činjenica je da Intel bolje iskorištava prednosti DC-a. Pazi-govorimo striktno o DC-u. E sad...koliko Intel ima koristi od toga sve skupa gledajući...to je drugi par kobasica. AMD za sada jednostavno nemože parirati Intelu po pitanju DC-a. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
PC Ekspert
Datum registracije: Sep 2000
|
Citiraj:
to sto je via sa pt800 iz SC-a izvukla skoro iste performanse je zadivljujuce. nije da bi zbog toga uzeo via chipset jer od njih bjezim, ali svejedno je impresivno! :clap:
![]() |
![]() |
#10 | |
..
Datum registracije: Oct 2001
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Caught Somewhere In Time
|
Citiraj:
Ne bih se složio da su razlike između sc i dc na nforceu 2 nikakve. Ima razlike ali ona nije baš tolko izražena. A kaj se tiče činjenice da su razlike između sc i dc moda na 875 očite to je logično jer je taj čipset upravo rađen za dc i samo bi idiot uzeo taj čipset pa onda koristio sc tak da to nema nikakve veze sa pričom o tome dali je taj dc stvarno tolko koristan ili nije. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Caught Somewhere In Time
|
Citiraj:
|
|
![]() |