|
![]() |
#1 |
WiMAX User
Datum registracije: Sep 2006
|
WLAN
Imam dva racunala, na jednom je wireless router, a na drugom wireless PCI kartica. Da li je moguce spojiti ta dva kompa s tim da router ne mogu prikopcati na net ? Ako da, kako ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Ni nakon 5 citanja ne kuzim pitanje: stoopid
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
Mozes...komp koji je u blizini routera prikopcas kabelom na njega, a drugi komp spojis bezicno na router.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Guest
|
Koji router imas?? Pretpostavljam t-scumov?? SE515 ili 555? Uglavnom, nemas tu puno mudrosti, samo zastits vezu (dakle stavis svoj SSID, WPA enkripciju i to je to...)... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Bolje nek stavi samo MAC filtering i sakrije router jer je on sam po sebi spor za igranje pa će enkripcija još više pogoršat stanje.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
WiMAX User
|
Hm, ja sam pretpostavljam jedan od rijetkih tko nema nikakve obveze prema t-scumu u vezi interneta. Tako da nemam ni njihov router. Kupio sam TP-Link-ov wireless router i wireless PCi karticu. U međuvremenu dok cekam da mi sloze wimax, pozelio sam malo igrati u mrezi ako je to moguce. Dakle, na jedan je komp spojen router koji nema pristup internetu pa neznam kako da ga konfiguriram jer se to radi preko web based utility, a na drugom je wireless kartica. Instalirao sam drivere za karticu i program koji dolazi s tim, ali kartica ne moze pronaci nikakav signal koji bi dolazio od routera. Router veselo treperi svojim zaruljicama, za njega nema nikakvog upravljackog programa, pa neznam kako bezicno povezati ta dva racunala .... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Guest
|
Pogledaj u manual, ali vjerovatno ti je adresa routera 192.168.1.1. Dakle, otvoris internet explorer i upises gore navedenu adresu... I onda imas postavke tamo pa si nastelaj kako hoces... Tj. domy_os ima pravo, samo stavi SSID na invisible i zastitu preko MAC adrese i to je to... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
WiMAX User
|
Mislio sam da za upisivanje adrese treba biti spojen na net : bonker2 Hvala |
![]() |
![]() |
|
|