Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 10.10.2006., 15:46   #1
walbandon
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2006
kako ovo umreziti

znaci frned 1 i frend 2 bis e htjeli umreziti, sta bi bilo najbolje lan ili wifi?
znaci zracna udaljenost bi bila nekih 110-120m...jel bi to moglo preko wifia, s obzirom da su dvije kuce izmedju, obje su novogranja, i trenutno su prazne, ne predstavljaju neki probelm osim zidova, ali jedna je na prodaju a drugu ce smao prizemlje urediti, pitanje je kad, ali treba i na to racunati.
ako su to ipak predaleke udaljenosti za obican wifi, postoji mogucnost da se zracna udaljenost skrati za nekih 30ak m, tako da se jedan stari komp stavi u potkrovlje susjed 1 i da se sa frend jedan na njega spoji sa LANom, i da kartica puca na frenda 2 kroz tu jednu kucu(ali bilo bi bolje izbjeci to posudjivanje prostora)
a, ako bi islo recimo preko lana na kojoj udaljenosti bi bilo potrebno i sto staviti da se pojaca signal(svitchh, hub?) i, naravno, uvijek postoji mogucnost da netko prekopa kabel(damn)...molio bih vas da mi pomognete, i sry ako pitam vec postavljena pitanja.
molio bih da ako navodite neke uredjaja da napishete i cijenu ako je znate
- p.s. sve skupa da ne ide cijena u nebesa...
walbandon je offline   Reply With Quote
Staro 10.10.2006., 15:59   #2
MasterX
do you speak it?

Datum registracije: Mar 2003
frend 1 i frend 2 nemaju opticku vidljivost (ako sam dobro shvatio tvoj post)?

najbolji nacin bi bio postaviti 160metara cat7 kabla, uz switcheve na oba kraja to bi moglo proci

Citiraj:
The CAT7 cable standard has been created to allow 10 gigabit Ethernet over 100 meters of copper cabling.
mozda bi moglo proci i sa CAT6 kablom, trebalo bi probati u svakom slucaju...

ako bi isli na wireless opciju, kod "susjeda1" stavite omni antenu, a vi se spajajte bezicno na nju, ili usmjerenu antenu do "frenda2" koji bi se spajao bezicno a "frend1" neka se spoji UTPom do "susjeda1"
Oglas

Oglas
Staro 10.10.2006., 16:22   #3
ou75id32
Banned

Citiraj:
znaci frned 1 i frend 2 bis e htjeli umreziti, sta bi bilo najbolje lan ili wifi?
( LAN = Local Area Network bez obzira kabel ili wifi )
U ovom slučaju bi preporučio wireless mrežu. ( iako je kabel uvijek bolji ali ne vjerujem da želite izgledati kao "lokalna kablovska mreža" i da vam neko kopa po kabelu... Dakle trebate jedan ap i wlan karticu (ili dvije kartice ako ne mislite širiti mrežu na druge frendove).Preporuka ide za AP..

Citiraj:
ako su to ipak predaleke udaljenosti za obican wifi,...
Nisu predaleke udaljenosti i ne znam što ti to predstavlja običan wifi..zar ima i neki neobičan???? Ljudi se spajaju i na kilometar udaljenosti pa i više..

Citiraj:
a, ako bi islo recimo preko lana na kojoj udaljenosti bi bilo potrebno i sto staviti da se pojaca signal(svitchh, hub?) i, naravno, uvijek postoji mogucnost da netko prekopa kabel(damn)
Budući da jedna prosiječna mrežna kartica bi trebala podržati 100m utp kabela nakon toga bi trebalo staviti switch (ako imate hub može i on ) i onda možete dodati još 100m itd..

Citiraj:
molio bih da ako navodite neke uredjaja da napishete i cijenu ako je znate...
malo na stranice linksa, ve-mil-a itd pa pogledati što se nudi i za koju cijenu..
Ako želite jeftinije proći imate Micronet iako bi prije preporučio neke od malo skupljih i kvalitetnijih poput D-Linka, Linsysa...itd
Za antene preporučujem samogradnju jer se isplati a linkova ima puno...google pa tražite...

Evo i jedan link koji sam već stavljao tu po forumu pa da se ne "umorite" tražeći...
ou75id32 je offline   Reply With Quote
Staro 10.10.2006., 19:40   #4
walbandon
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor MasterX Pregled postova
frend 1 i frend 2 nemaju opticku vidljivost (ako sam dobro shvatio tvoj post)? dobro si shvatio

najbolji nacin bi bio postaviti 160metara cat7 kabla, uz switcheve na oba kraja to bi moglo proci
mozda bi moglo proci i sa CAT6 kablom, trebalo bi probati u svakom slucaju...
utp cat6 3 kn/m , a mogu si misliti koliko onda kosta cat 7(ne, nisam uspio naci kvalitetnu info na netu)

ako bi isli na wireless opciju, kod "susjeda1" stavite omni antenu, a vi se spajajte bezicno na nju, ili usmjerenu antenu do "frenda2" koji bi se spajao bezicno a "frend1" neka se spoji UTPom do "susjeda1"
to je spajanje samo izmedju frenda 1 i frenda 2. drugi samo smetaju
Citiraj:
Autor ou75id32;540849[B
]( LAN = Local Area Network bez obzira kabel ili wifi )[/b] znam, samo sam mislio da ce se skuzit da sam time htio izdvojiti UTP i WIFI
U ovom slučaju bi preporučio wireless mrežu. ( iako je kabel uvijek bolji ali ne vjerujem da želite izgledati kao "lokalna kablovska mreža" i da vam neko kopa po kabelu... Dakle trebate jedan ap i wlan karticu (ili dvije kartice ako ne mislite širiti mrežu na druge frendove).Preporuka ide za AP..

Nisu predaleke udaljenosti i ne znam što ti to predstavlja običan wifi..zar ima i neki neobičan???? Ljudi se spajaju i na kilometar udaljenosti pa i više..
pa, upravo to, mislio sam samo uredjaji bez antenica, zato sam napisao obicni

Budući da jedna prosječna mrežna kartica bi trebala podržati 100m utp kabela nakon toga bi trebalo staviti switch (ako imate hub može i on ) i onda možete dodati još 100m itd..
Jel zna netko na kojem naponu radi neki jeftiniji switch/hub? da li bi on radio na principu POE? recimo da bi na pola puta (na nekom 80om metru bi bio taj "pojacivac"-svitch/hub)
Staro 10.10.2006., 20:50   #5
ou75id32
Banned

Citiraj:
Jel zna netko na kojem naponu radi neki jeftiniji switch/hub? da li bi on radio na principu POE? recimo da bi na pola puta (na nekom 80om metru bi bio taj "pojacivac"-svitch /hub)
Jeftinijih switchewa imaš od 80-ak kuna sa 5 portova..voltaža je u većini slučajeva 12v.
Hub je već dosta vremena nemoguće naći tj ne proizvode se više..
Da radilo bi na PoE principu.
Staro 10.10.2006., 21:00   #6
walbandon
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor ou75id32 Pregled postova
Jeftinijih switchewa imaš od 80-ak kuna sa 5 portova...to sam otprilike znao
Hub je već dosta vremena nemoguće naći tj ne proizvode se više..
to mi je bilo bitno:
voltaža je u većini slučajeva 12v.
Da radilo bi na PoE principu.
hvala puno na odg. probati cem wireless ja misilim prvo, pa ako ne bude ok, prokopati cemo im kabel.
hmm, razmisljao sam jos nesto, switch ne bi mogao raditi bez zraka, zar ne: stoopid , mislim pregrijao bi se i bye-bye, znaci, mislim da on nikako ne bi smio u kutiju pa pod zemlju...bit ce to zanimljiv projekt
Staro 10.10.2006., 21:23   #7
ou75id32
Banned

Citiraj:
Autor walbandon Pregled postova
hvala puno na odg. probati cem wireless ja misilim prvo, pa ako ne bude ok, prokopati cemo im kabel.
hmm, razmisljao sam jos nesto, switch ne bi mogao raditi bez zraka, zar ne: stoopid , mislim pregrijao bi se i bye-bye, znaci, mislim da on nikako ne bi smio u kutiju pa pod zemlju...bit ce to zanimljiv projekt
Wireless će biti ok ali antene obavezno na krov ako želite imati dobar signal..jer ne znam kolike su te kuće između vas???
Iako nemate los tj ne vidite se uvijek postoji mogućnost da se spojite preko odbijenog signala ( ja sam stalno bio tako spojen i signal je bio super, neki su kroz zgradu primali signale itd..) jer u praksi se uvijek može svašta dogoditi.
Za početak probajte iz kuće spajanje pa onda na krov ako ne upali..
Izbjegavajte usmjerene antene poput yagica baš zbog tih odbijanaca...amos antena će biti sasvim ok za to ili biquad/bicircle..
Switch bez zraka ?? Na umjetnom disanju hehe (uvijek možete zakopati i bocu kisika s njim).. Ma samo ga zakopajte ali možete na njega dodati i pasivne hladnjake da se baš ne "kuha" ako vam to nešto znači...Pod zemljom je temperatura uvijek niža tako da nema straha...
Staro 10.10.2006., 21:34   #8
walbandon
Premium
Moj komp

te kuc izmedju su vishlje od obje kuce mozda poslikam sad koji dan i stavim slike tu...pod pasivni mislis hladnjak kao na procesoru? hmm, jel bi mi mogao pogledati cijenu 1m utp cat5, za koliko najjeftinije mogu naci, jer sma negdj vidio da ima po nekih 0,45 kn/m, i to mi je nekako premalo bilo(u medialabu mi je rekao tip da su po nekih 1,3 kn/m a cat 6 da je 3kn/m...
racunao sam da je 1m utp 1,5kn i na duljinu 160m to je 240 kn a za te novce(10-20kn vishe) dobijem 2 nove canyon wf511 kartice. no, ne kuzim se u cijene antena... u svakom slucaju, jel prevelika razlika u brzini odnos UTP i WiFi? prevedeno na laicki jel bolje da provucem kabel ili da idem preko wifia....nekih 90% udaljenosti utp bi bio uza zid, stoga racunam da mu se ne bi nis trebalo dogoditi, no i njega se ne moze diretkno u zemlju staviti, trebao bi biti u nekakvom crijevu ili necemu, sto je dodatni trosak..uff, malo mi dosadno na poslu, pa filozofiram...
Staro 10.10.2006., 21:43   #9
olio
Čaćkalo

olio's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
tebi bi išao utp 160 m a na 100m več se gubi signal i veza je loša 100 je maksimum.....

Wi fi ....amo reć svakome
wf511 kartice i antena .... http://shop.elma.hr/Groups.asp?gid=4
http://shop.elma.hr/ProductDetails.a...urrpid=0&gid=4
340 kn kod jednoga a kod drugoga homemade cantenna

koliko katova ima tvoja zgrada i na kojem si ti katu....
koliko katova imaju zgrade između...
koliko katova ima prijateljeva zgrada i na kojem je on katu....
olio je offline   Reply With Quote
Staro 10.10.2006., 22:01   #10
ou75id32
Banned

Citiraj:
te kuc izmedju su vishlje od obje kuce mozda poslikam sad koji dan i stavim slike tu...pod pasivni mislis hladnjak kao na procesoru? hmm, jel bi mi mogao pogledati cijenu 1m utp cat5, za koliko najjeftinije mogu naci, jer sma negdj vidio da ima po nekih 0,45 kn/m, i to mi je nekako premalo bilo(u medialabu mi je rekao tip da su po nekih 1,3 kn/m a cat 6 da je 3kn/m...
racunao sam da je 1m utp 1,5kn i na duljinu 160m to je 240 kn a za te novce(10-20kn vishe) dobijem 2 nove canyon wf511 kartice. no, ne kuzim se u cijene antena... u svakom slucaju, jel prevelika razlika u brzini odnos UTP i WiFi? prevedeno na laicki jel bolje da provucem kabel ili da idem preko wifia....nekih 90% udaljenosti utp bi bio uza zid, stoga racunam da mu se ne bi nis trebalo dogoditi, no i njega se ne moze diretkno u zemlju staviti, trebao bi biti u nekakvom crijevu ili necemu, sto je dodatni trosak..uff, malo mi dosadno na poslu, pa filozofiram...
-pod pasivni mislim na bilo koji komad aluminija...nebitno
-wifi definitivno ovo s kabelom je nemoguća misija...uzaludan trud
-razlika u brzini postoji
-zbilja filozofiraš....: suicide hehe

Citiraj:
tebi bi išao utp 160 m a na 100m več se gubi signal i veza je loša 100 je maksimum.....
olio, olio ne paziš na satu...
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 10.10.2006., 22:01   #11
walbandon
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor olio Pregled postova
tebi bi išao utp 160 m a na 100m več se gubi signal i veza je loša 100 je maksimum.....pa, zato bi na pola puta stavio switch, jer sam ovdje citao da on pojacava signal

Wi fi ....amo reć svakome
wf511 kartice i antena .... http://shop.elma.hr/Groups.asp?gid=4
http://shop.elma.hr/ProductDetails.a...urrpid=0&gid=4
340 kn kod jednoga a kod drugoga homemade cantenna

koliko katova ima tvoja zgrada i na kojem si ti katu....
koliko katova imaju zgrade između...
koliko katova ima prijateljeva zgrada i na kojem je on katu....
nisu zgrade vec kuce...frend jedan katnica te frend 2 prizemnica..
too much im je to za antene...
Staro 10.10.2006., 22:04   #12
olio
Čaćkalo

olio's Avatar

to je 160 m mogli bi dvije homemade cantenne i wf511 kartice dvije

kasnije skupe za jednu antenu .....

samo još reci visinu kuća između...i postoji li uopće ikakav mogući LOS (vidljivost).....

ako netko ima iskustva za LAN na 160 m nek javi
Staro 10.10.2006., 22:21   #13
ou75id32
Banned

Citiraj:
Autor olio Pregled postova
to je 160 m mogli bi dvije homemade cantenne i wf511 kartice dvije

kasnije skupe za jednu antenu .....

samo još reci visinu kuća između...i postoji li uopće ikakav mogući LOS (vidljivost).....

ako netko ima iskustva za LAN na 160 m nek javi
počeo si lupati gluposti olio joooj... ne kužim od kuda ti sve te ideje? sjedni jedan.. hehe
Kad s vremenom stekneš praksu shvatit ćeš o čemu govorim..

Od antena koje sam radio su bile ...kantena, kantena-sat tanjur, biquad, biquad-sat tanjur, yagi, corner, bicircle i amos i od svih je mi je amos bila najbolja po rezultatima a i laka je i jednostavna za izradu.
Njima bi na toj udaljenosti bio dobar i biquad/bicircle antena..
Ali kantenu ne preporučujem jer sam je probao a za ovakve slučajeve baš nije..
pogotovo ako se računa da će se konekcija odvijati putem odbijenih signala..tj treba antena koja će hvatati sve u određenom rasponu..
Staro 10.10.2006., 22:24   #14
ou75id32
Banned

ah zaboravih i to...shvatite me starost je tu
moja konekcija na wireless čvor nikada nije imala los jer se radilo o odbijenom signalu a udaljenost je bila oko 200m..
Staro 10.10.2006., 23:13   #15
walbandon
Premium
Moj komp

sry, zaboravih napisati da su kuce izmedju dosta vishlje i da ne postoji mogucnost LOSa....jel mi se isplati kupiti 2 polovne canyon kartice (jedna 2mj druga cca1god stara, obje bez garancije) sa postarinom me izadje nekih 200kn?
Staro 10.10.2006., 23:20   #16
ou75id32
Banned

Citiraj:
sry, zaboravih napisati da su kuce izmedju dosta vishlje i da ne postoji mogucnost LOSa....jel mi se isplati kupiti 2 polovne canyon kartice (jedna 2mj druga cca1god stara, obje bez garancije) sa postarinom me izadje nekih 200kn?
hmm dođu malo jeftinije ali garancija je garancija pa ti misli.. vidi ovo ...mislim da je ipak bolji izbor..
Staro 10.10.2006., 23:25   #17
walbandon
Premium
Moj komp

znam, to sam i vidio, ali racunam da mi opet ide nekih 50ak kuna postarine ZG -PULA..damn, ta pula je na kraju svijeta....i to je nekih 286 kn za obje, a, onda, ako nesto i bude, kako ostvarim garanciju u linksu, shaljem im, pa opet placam postarinu..damn, moram sutra vidjeti ako ima tu u puli za kupiti i po kojoj je cijeni...mislim da ne bi trebala biti vishe od 135kn(recimo)...uff...da sam blize osijeku, sad bi odmah isao kod covjeka uzeti te dvije kartice za 140kn..no, pushiona...
Staro 10.10.2006., 23:26   #18
ou75id32
Banned

Citiraj:
znam, to sam i vidio, ali racunam da mi opet ide nekih 50ak kuna postarine ZG -PULA..damn, ta pula je na kraju svijeta....i to je nekih 286 kn za obje, a, onda, ako nesto i bude, kako ostvarim garanciju u linksu, shaljem im, pa opet placam postarinu..damn, moram sutra vidjeti ako ima tu u puli za kupiti i po kojoj je cijeni...mislim da ne bi trebala biti vishe od 135kn(recimo)...uff...da sam blize osijeku, sad bi odmah isao kod covjeka uzeti te dvije kartice za 140kn..no, pushiona...
pa u rijeci isto imaš links ...zar ti nije rijeka blizu????
Ja sam svaki dan išao od tuda u višnjan raditi plinsku instalaciju za bombolu i to u neko zabito selo pa mislim da je tebi lakše tu doći...
Staro 10.10.2006., 23:32   #19
walbandon
Premium
Moj komp

sad se smijem sam sebi: hitthewa : hitthewa ...i mislim si , kreten.: hitthewa : hitthewa .vidish, ima i u rijeci stvarno, sry sto nisam pogledao gdje su im poslovnice: hitthewa : hitthewa ..
edit: http://www.links.hr/index.php?option...ab=opis_rijeka a tu lijepo pishe
edit2: ma, nije mi bas jednostavno do rijeke skocit, potrosim dosta plina(kojeg zadnjih par dana bas i nema) te izgubim bar 3h, bolje da mi oni to posahalju, no, radaije cu ja prije njih potraziti i kod nas, znam da je i ve mil imao ali vishe ne nalazim na stranici...
Staro 10.10.2006., 23:35   #20
Milentije
Adrenaline junkie
Moj komp

Milentije's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Definitivno wireless.
Ja sam trenutno umrežen sa jednim frendom (kod mene je AP od wireless interneta koju je postavila firma u kojoj imam "internet nalog") na vazdušnoj udaljenosti od oko 300m (kod njega obicna D-Linkova preklapača). Igramo AoE 2 i sve radi kako treba.
BTW Izmedju nas ima zgrada i zgrada, i NEMAMO opticku vidljivost.

Dakle sve sto ti je potrebno je jedan AP i jedna prijemnik (antena).
Staro 10.10.2006., 23:43   #21
ou75id32
Banned

Citiraj:
sad se smijem sam sebi: hitthewa : hitthewa ...i mislim si , kreten.: hitthewa : hitthewa .vidish, ima i u rijeci stvarno, sry sto nisam pogledao gdje su im poslovnice: hitthewa : hitthewa ..
edit: http://www.links.hr/index.php?option...ab=opis_rijeka a tu lijepo pishe
edit2: ma, nije mi bas jednostavno do rijeke skocit, potrosim dosta plina(kojeg zadnjih par dana bas i nema) te izgubim bar 3h, bolje da mi oni to posahalju, no, radaije cu ja prije njih potraziti i kod nas, znam da je i ve mil imao ali vishe ne nalazim na stranici...
Boljet će te glava od lupanja u zid hehehehe....
Opet kad pogledaš i sa poštarinom ti se više isplati nego s onim polovnim karticama ( ali prvo ih nazovi pa se dogovori s njima..btw mogao bi ti ja sutra malo pitati budući da mi je skoro pa ispred zgrade... ).
Ah taj Ve-mil...prije bi dočekao da zatrudniš što bi bilo manje čudo od onoga da brzo nabave robu...: goood :
Staro 10.10.2006., 23:56   #22
walbandon
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor ou75id32 Pregled postova
Boljet će te glava od lupanja u zid hehehehe....LooLL
Opet kad pogledaš i sa poštarinom ti se više isplati nego s onim polovnim karticama tocno
( ali prvo ih nazovi pa se dogovori s njima..btw mogao bi ti ja sutra malo pitati budući da mi je skoro pa ispred zgrade... ). pa, ako ti se da, thnx ako imas msn walbandonNOSPAM@hotmail.com
Ah taj Ve-mil...prije bi dočekao da zatrudniš što bi bilo manje čudo od onoga da brzo nabave robu...: goood : kad sam ja bio kupovao komp prije 3 god, bili su super, kvalitetni prodavaci, decko koji mi je prodao komp, da ga sad nazovem, sjetio bi me se, po glasu me znao prpoznati, ali ovi koji su sad ostali...sve cudni neki
da zatrudniš - e, s ovim si taknuo zicu...cura mi je zatrudnila(ja 20,5 ona 17,5 god) i pred kraj 11. mj se planira vjenjcane(sve na minimumu), ja radim, ona je u skoli, 3. srednje- prehrambeni teh...ali, kad se vec desilo, mi smo sretni
edit: nekih 1 mj je trudna..tamo u 5mj '07 bi trebala rodit
Staro 11.10.2006., 00:06   #23
ou75id32
Banned

Citiraj:
da zatrudniš - e, s ovim si taknuo zicu...cura mi je zatrudnila(ja 20,5 ona 17,5 god) i pred kraj 11. mj se planira vjenjcane(sve na minimumu), ja radim, ona je u skoli, 3. srednje- prehrambeni teh...ali, kad se vec desilo, mi smo sretni
edit: nekih 1 mj je trudna..tamo u 5mj '07 bi trebala rodit
joj neću više ništa reći da ne pogodim još nešto...hehehe SRETNO!!!!
(da se meni vratiti u te godine....: lol2 : )
Citiraj:
kad sam ja bio kupovao komp prije 3 god, bili su super, kvalitetni prodavaci, decko koji mi je prodao komp, da ga sad nazovem, sjetio bi me se, po glasu me znao prpoznati, ali ovi koji su sad ostali...sve cudni neki
Tako je i tu bilo kad su otvarali ...za sve je to kriv zagrebački Ve-mil..

MSN nemam ali ću ga sutra instalirati (već dugo odgađam )pa ću ti javiti ...ako ne onda tu stavljam informacije...
Staro 11.10.2006., 00:09   #24
walbandon
Premium
Moj komp

ma, nema frke, thnx...idem sa dpomalo ca sa posla, pa po curu, pa na spavanac...hmm, jel moga ja tebi na TI?:
Staro 11.10.2006., 00:14   #25
ou75id32
Banned

Citiraj:
ma, nema frke, thnx...idem sa dpomalo ca sa posla, pa po curu, pa na spavanac...hmm, jel moga ja tebi na TI?:
Eto pa nisam neki nonić normalno da može na ti...: lol2 :
E kad sam ja bio mlad..kad sam ja bio mlad..ne sjećam, se što je bilo: bonker :
Staro 11.10.2006., 19:33   #26
walbandon
Premium
Moj komp

eto mene natrag
jel zna netko od vas kako bi mogao doci do nekih novijih sat snimaka, npr kao sto ih koriste wireless udruge ...ako netko ima moze i na pm
nema canyonke kod nas, jos mi je netcomostao, i ima ih par komada, po 120 kn, znaci da javim frendovima da pljunu lovu da im kupim dok jos ima...pa da krenemo u projekt??
Staro 11.10.2006., 19:46   #27
olio
Čaćkalo

olio's Avatar

otiđi u katastarski ured http://www.katastar.hr/dgu/ind.php i žicaj ili preko veze.....inače za nešto lošije satelitske snimke Google Earth program
Staro 11.10.2006., 22:56   #28
ou75id32
Banned

Citiraj:
eto mene natrag....nema canyonke kod nas, jos mi je netcomostao, i ima ih par komada, po 120 kn, znaci da javim frendovima da pljunu lovu da im kupim dok jos ima...pa da krenemo u projekt??
projekt...??? bolje rečeno u opasnu avanturu..: lol2 :
ako vas se skupi više računajte na to da će vam trebati AP ili neki jeftiniji router...e sad kakva je kvaliteta????:confused:
Staro 11.10.2006., 23:08   #29
walbandon
Premium
Moj komp

kvaliteta cega? pa, vidim na sve strane da tu canyonku svi hvale... jedino ako nisi msilo na jeftiniji ap.. to, da, upitna bi bila kvaliteta..no, pomalo sad
Staro 12.10.2006., 02:13   #30
ou75id32
Banned

Citiraj:
kvaliteta cega? pa, vidim na sve strane da tu canyonku svi hvale... jedino ako nisi msilo na jeftiniji ap.. to, da, upitna bi bila kvaliteta..no, pomalo sad
da mislio sam na taj AP : roller : tko zna nekada se takve stvari čak pokažu bolje od skupljih...
A o kartici da bi riječ rekao..
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno