|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
kako ovo umreziti
![]() znaci frned 1 i frend 2 bis e htjeli umreziti, sta bi bilo najbolje lan ili wifi? znaci zracna udaljenost bi bila nekih 110-120m...jel bi to moglo preko wifia, s obzirom da su dvije kuce izmedju, obje su novogranja, i trenutno su prazne, ne predstavljaju neki probelm osim zidova, ali jedna je na prodaju a drugu ce smao prizemlje urediti, pitanje je kad, ali treba i na to racunati. ako su to ipak predaleke udaljenosti za obican wifi, postoji mogucnost da se zracna udaljenost skrati za nekih 30ak m, tako da se jedan stari komp stavi u potkrovlje susjed 1 i da se sa frend jedan na njega spoji sa LANom, i da kartica puca na frenda 2 kroz tu jednu kucu(ali bilo bi bolje izbjeci to posudjivanje prostora) a, ako bi islo recimo preko lana na kojoj udaljenosti bi bilo potrebno i sto staviti da se pojaca signal(svitchh, hub?) i, naravno, uvijek postoji mogucnost da netko prekopa kabel(damn)...molio bih vas da mi pomognete, i sry ako pitam vec postavljena pitanja. molio bih da ako navodite neke uredjaja da napishete i cijenu ako je znate - p.s. sve skupa da ne ide cijena u nebesa... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
do you speak it?
Datum registracije: Mar 2003
|
frend 1 i frend 2 nemaju opticku vidljivost (ako sam dobro shvatio tvoj post)? najbolji nacin bi bio postaviti 160metara cat7 kabla, uz switcheve na oba kraja to bi moglo proci Citiraj:
ako bi isli na wireless opciju, kod "susjeda1" stavite omni antenu, a vi se spajajte bezicno na nju, ili usmjerenu antenu do "frenda2" koji bi se spajao bezicno a "frend1" neka se spoji UTPom do "susjeda1"
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | ||||
Banned
|
Citiraj:
U ovom slučaju bi preporučio wireless mrežu. ( iako je kabel uvijek bolji ali ne vjerujem da želite izgledati kao "lokalna kablovska mreža" i da vam neko kopa po kabelu... Dakle trebate jedan ap i wlan karticu (ili dvije kartice ako ne mislite širiti mrežu na druge frendove).Preporuka ide za AP.. Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Ako želite jeftinije proći imate Micronet iako bi prije preporučio neke od malo skupljih i kvalitetnijih poput D-Linka, Linsysa...itd Za antene preporučujem samogradnju jer se isplati a linkova ima puno...google pa tražite... Evo i jedan link koji sam već stavljao tu po forumu pa da se ne "umorite" tražeći... |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Banned
|
Citiraj:
Hub je već dosta vremena nemoguće naći tj ne proizvode se više.. Da radilo bi na PoE principu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
|
Citiraj:
hmm, razmisljao sam jos nesto, switch ne bi mogao raditi bez zraka, zar ne: stoopid , mislim pregrijao bi se i bye-bye, znaci, mislim da on nikako ne bi smio u kutiju pa pod zemlju...bit ce to zanimljiv projekt ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Banned
|
Citiraj:
Iako nemate los tj ne vidite se uvijek postoji mogućnost da se spojite preko odbijenog signala ( ja sam stalno bio tako spojen i signal je bio super, neki su kroz zgradu primali signale itd..) jer u praksi se uvijek može svašta dogoditi. Za početak probajte iz kuće spajanje pa onda na krov ako ne upali.. Izbjegavajte usmjerene antene poput yagica baš zbog tih odbijanaca...amos antena će biti sasvim ok za to ili biquad/bicircle.. Switch bez zraka ?? Na umjetnom disanju hehe (uvijek možete zakopati i bocu kisika s njim).. Ma samo ga zakopajte ali možete na njega dodati i pasivne hladnjake da se baš ne "kuha" ako vam to nešto znači...Pod zemljom je temperatura uvijek niža tako da nema straha... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
te kuc izmedju su vishlje od obje kuce mozda poslikam sad koji dan i stavim slike tu...pod pasivni mislis hladnjak kao na procesoru? hmm, jel bi mi mogao pogledati cijenu 1m utp cat5, za koliko najjeftinije mogu naci, jer sma negdj vidio da ima po nekih 0,45 kn/m, i to mi je nekako premalo bilo(u medialabu mi je rekao tip da su po nekih 1,3 kn/m a cat 6 da je 3kn/m... racunao sam da je 1m utp 1,5kn i na duljinu 160m to je 240 kn a za te novce(10-20kn vishe) dobijem 2 nove canyon wf511 kartice. no, ne kuzim se u cijene antena... u svakom slucaju, jel prevelika razlika u brzini odnos UTP i WiFi? prevedeno na laicki ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Čaćkalo
Datum registracije: Sep 2006
|
tebi bi išao utp 160 m a na 100m več se gubi signal i veza je loša 100 je maksimum..... Wi fi ....amo reć svakome wf511 kartice i antena .... http://shop.elma.hr/Groups.asp?gid=4 http://shop.elma.hr/ProductDetails.a...urrpid=0&gid=4 340 kn kod jednoga a kod drugoga homemade cantenna koliko katova ima tvoja zgrada i na kojem si ti katu.... koliko katova imaju zgrade između... koliko katova ima prijateljeva zgrada i na kojem je on katu.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||
Banned
|
Citiraj:
-wifi definitivno ovo s kabelom je nemoguća misija...uzaludan trud -razlika u brzini postoji -zbilja filozofiraš....: suicide hehe Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Čaćkalo
|
to je 160 m mogli bi dvije homemade cantenne i wf511 kartice dvije kasnije skupe za jednu antenu ..... samo još reci visinu kuća između...i postoji li uopće ikakav mogući LOS (vidljivost)..... ako netko ima iskustva za LAN na 160 m nek javi |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Banned
|
Citiraj:
Kad s vremenom stekneš praksu shvatit ćeš o čemu govorim.. Od antena koje sam radio su bile ...kantena, kantena-sat tanjur, biquad, biquad-sat tanjur, yagi, corner, bicircle i amos i od svih je mi je amos bila najbolja po rezultatima a i laka je i jednostavna za izradu. Njima bi na toj udaljenosti bio dobar i biquad/bicircle antena.. Ali kantenu ne preporučujem jer sam je probao a za ovakve slučajeve baš nije.. pogotovo ako se računa da će se konekcija odvijati putem odbijenih signala..tj treba antena koja će hvatati sve u određenom rasponu.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Banned
|
ah zaboravih i to...shvatite me starost je tu ![]() moja konekcija na wireless čvor nikada nije imala los jer se radilo o odbijenom signalu a udaljenost je bila oko 200m.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
sry, zaboravih napisati da su kuce izmedju dosta vishlje i da ne postoji mogucnost LOSa....jel mi se isplati kupiti 2 polovne canyon kartice (jedna 2mj druga cca1god stara, obje bez garancije) sa postarinom me izadje nekih 200kn? |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Banned
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
znam, to sam i vidio, ali racunam da mi opet ide nekih 50ak kuna postarine ZG -PULA..damn, ta pula je na kraju svijeta....i to je nekih 286 kn za obje, a, onda, ako nesto i bude, kako ostvarim garanciju u linksu, shaljem im, pa opet placam postarinu..damn, moram sutra vidjeti ako ima tu u puli za kupiti i po kojoj je cijeni...mislim da ne bi trebala biti vishe od 135kn(recimo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Banned
|
Citiraj:
Ja sam svaki dan išao od tuda u višnjan raditi plinsku instalaciju za bombolu i to u neko zabito selo pa mislim da je tebi lakše tu doći... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
|
sad se smijem sam sebi: hitthewa : hitthewa ...i mislim si , kreten.: hitthewa : hitthewa .vidish, ima i u rijeci stvarno, sry sto nisam pogledao gdje su im poslovnice: hitthewa : hitthewa .. edit: http://www.links.hr/index.php?option...ab=opis_rijeka a tu lijepo pishe edit2: ma, nije mi bas jednostavno do rijeke skocit, potrosim dosta plina(kojeg zadnjih par dana bas i nema) te izgubim bar 3h, bolje da mi oni to posahalju, no, radaije cu ja prije njih potraziti i kod nas, znam da je i ve mil imao ali vishe ne nalazim na stranici... |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
Definitivno wireless. Ja sam trenutno umrežen sa jednim frendom (kod mene je AP od wireless interneta koju je postavila firma u kojoj imam "internet nalog") na vazdušnoj udaljenosti od oko 300m (kod njega obicna D-Linkova preklapača). Igramo AoE 2 ![]() BTW Izmedju nas ima zgrada i zgrada, i NEMAMO opticku vidljivost. Dakle sve sto ti je potrebno je jedan AP i jedna prijemnik (antena).
![]() |
#21 | |
Banned
|
Citiraj:
Opet kad pogledaš i sa poštarinom ti se više isplati nego s onim polovnim karticama ( ali prvo ih nazovi pa se dogovori s njima..btw mogao bi ti ja sutra malo pitati budući da mi je skoro pa ispred zgrade... ). Ah taj Ve-mil...prije bi dočekao da zatrudniš što bi bilo manje čudo od onoga da brzo nabave robu...: goood : |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Premium
|
Citiraj:
edit: nekih 1 mj je trudna..tamo u 5mj '07 bi trebala rodit |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | ||
Banned
|
Citiraj:
(da se meni vratiti u te godine....: lol2 : ) Citiraj:
MSN nemam ali ću ga sutra instalirati (već dugo odgađam )pa ću ti javiti ...ako ne onda tu stavljam informacije... |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Banned
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Premium
|
eto mene natrag ![]() jel zna netko od vas kako bi mogao doci do nekih novijih sat snimaka, npr kao sto ih koriste wireless udruge ...ako netko ima moze i na pm nema canyonke kod nas, jos mi je netcomostao, i ima ih par komada, po 120 kn, znaci da javim frendovima da pljunu lovu da im kupim dok jos ima...pa da krenemo u projekt?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Čaćkalo
|
otiđi u katastarski ured http://www.katastar.hr/dgu/ind.php i žicaj ili preko veze.....inače za nešto lošije satelitske snimke Google Earth program |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Banned
|
Citiraj:
ako vas se skupi više računajte na to da će vam trebati AP ili neki jeftiniji router...e sad kakva je kvaliteta????:confused: |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Banned
|
Citiraj:
A o kartici da bi riječ rekao.. ![]() |
|
![]() |