|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
Radeon 9000 "mod"
Na grafulji (radeon 9000) mi stalno srotuje vent. E sad posto sam manijak sa tisinu, to sam odlucio srediti. Imam headsink od titana DB5 ili tako nekako, uglavnom dosta velik da se na njega prisarafi 60 vent. Kao takav mi nije stao na grafulju, pa sam ga malo isjekao, samo mali komadic koliko je smetalo i na njemu nema venta. Napominjem da je headsink dimenzija 60x60x50mm Izbusio rupe na njemu, pricvrstio... bla, bla... E sad, kad sam to spojio, radi normalno, nema artifekata, rusenja, a radi overclockan, sa 250 na 300 mhz. Ali kad pipnem pasivnjag, prilično je vruć. Nije ono da se oprzim ili tako nesto ali znato vise nego topao. Da li to tako treba ili je ipak previse. Mislim koja je temperatura za redeona 9000 normalna? Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
..
Datum registracije: Oct 2001
|
stavi u pci slot ispod njega jedan onaj pci cooler...navodno su jako tihi a kosta oko 50kn...i cupati ce ti zrak s pasivca a graficak ti nece setati od vibracija venta |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
al se nekad dobro jelo...
Datum registracije: Jan 2003
|
Evo mogu ti dati primjer... GeForce 3 ti 200 ti po defaultu dolazi s pasivnim ala voodoo 3 3000. Ja sam na svoj GF3 stavio oveći pasivni hladnjak (iz compaqove 166ice , mrcina) i downclockao ju na 175/400, ali na hladnjaku sam mogao roštiljati :confused: . znači radna temp je cca. 80-90 C max (pogađam , nisam mjerio) , tako da te to zagrijavanje ne bi trebalo uzrujavati, ipak 90% radeona 9000/9200 vulgaris dolazi samo sa pasivnim ježićima. Enjoy the silence... buy Delta 8K ![]()
![]() |
#5 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|