Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 09.10.2006., 12:14   #1
Eugene
Registered User

Datum registracije: Oct 2006
Upomoc!!!!!!!!!!

Imam doma 3 kompjutera i svi su spojeni sa wlanom. Do nedavno su bila samo dva i sve je funkcioniralo kak spada. I sad, dodje treci komp u kucu i ja stavim na njega onaj usb adapter siemensov i s njim nema problema, u burazov komp jos prije smo stavili canyon wf511 karticu, takodjer nema problema. E sad evo problema. Dakle kupim jos jednu istu karticu i stavim ju u svoj komp i evo muke. Sve radi tako usporeno da me vec od neta pocela glava bolit, a opet ponekad radi normalno pa opet poludi i tak se lovim sad sa netom u nedogled. Sve smo buraz i ja probali, promjenili smo postavke na static ip. Nista. Radi dva sata i opet nikaj. A nikak mi nije jasno da na jednom kompu sa istom karticom radi normalno, a da na drugom ima tolko problema...
Imam Siemens Gigaset router SE515dsl...
Stvarno sam vec ocajan i ako mi ko moze pomoc stvarno bi me rijesio velike glavobolje...

Zadnje izmijenjeno od: Eugene. 09.10.2006. u 12:36.
Eugene je offline   Reply With Quote
Staro 09.10.2006., 12:23   #2
trpi
Guest

a majka mu stara kad vidih naslov reko brže telefon 92 čovjek u smrtoj opasnosti....
  Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 09.10.2006., 12:26   #3
Eugene
Registered User

Datum registracije: Oct 2006
Ma samo sam vec posteno izludio s tim pa sam vec ocajan. Al jos nisam materijal za policiju...
Eugene je offline   Reply With Quote
Staro 09.10.2006., 14:19   #4
mirkoB
Premium

mirkoB's Avatar

Datum registracije: Feb 2003
Pa, može biti više uzroka problema. Prvo, možda tri kompa, ako su istovremeno aktivna na netu (npr. jedan surfa, drugi se igra, treći downloada) jednostavno rade previše prometa pa se zbog toga sve uspori. Ovo možeš provjeriti radeći na samo dva kompa istovremeno, koristeći različite kombinacije istih (1-2, 1-3, 2-3). Ako u svim kombinacijama net radi OK, a kad upališ trećeg, bez obzira na kojeg, net se uspori - to je to.
Drugo, ako nije prvo, može biti da si zaklao 515 s previše klijenata i enkripcijom. Ti ruteri nisu baš jaki s memorijom i procesorom. Uključiš neku poštenu enkripciju, tipa WPA-PSK, spojiš par klijenata i ruter je na koljenima. Probaj spustiti razinu enkripcije da vidiš jel to riješava problem.

Mislim da bi bilo bolje da,dok riješavaš problem, uključiš DHCP na ruteru, neka on upravlja IP adresama klijenata.
I provjeri firewallove na računalima, da ne blokiraju nešto. Ja sam kod prelaska na ADSL morao probušiti rupe na određenim portovima i protokolima u SPF-u. Inače mi nije htio postati na PCE, ući u hotmail i sl.

| AVG Free 7 | SPF 5.6 | SS&D 1.4 | MBSA 2.0 |
| Firefox & Thunderbird 1.5 | MozBackup 1.4.4 | POPFile 0.22.2 |
| 7-Zip 4.32 | VMWare Player | nLite 1.0RC7 | Qemu 0.7.2 |
| PDFCreator 0.8.0 | Open Office 2.0 | Readiris Pro 8 |
| UltraVNC 1.0.1 | Media JukeBox 8.0 | Burn4Free 2.3 |

| Pentium D 805 | ThermalTake BigTyp 120 |
| Gigabyte G945P-S3 | 1024/667 Kingmax DDR2 | 160 GB Hitachi SATA2 |
| Enlight 430W | Antec Solution SLK3700AMB | OKI OL400w |
| XP Home SP2 zakrpan do jaja + Windows 98SE Virtual Machine |

| 178/81 |
| Cipele br. 42 |
| 35 godina |
mirkoB je offline   Reply With Quote
Staro 09.10.2006., 16:24   #5
mat
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2006
tocno to. dodjeli kompovima staticne IP-ove na routeru preko DHCP-a. gateway ti je 192.168.0.1 a kompovi neka budu 0.2, 0.3 i 0.4 (primjer). tako si najsigurniji sto je sto
mat je offline   Reply With Quote
Staro 09.10.2006., 19:55   #6
MSA
Premium

MSA's Avatar

Datum registracije: Nov 2004
....ovako sve sam probao....probao sam pustit da dhcp upravlja IP adresama s time da sam za svaki komp rezervirao određenu tako da mi se ne mogu klati....nije pomoglo....zatim sam probao isključiti totalno dhcp s time da su na sva 3 kompa u windowsima postavljen static IP....međutim niti to ne pomaže...zanimljivo je kako je veza usporena uvjek na istom kompu koji ima idlentične postavke kao i druga 2 ....kaj se tiče firewalla i svega ostalog....na mreži imam običnu WEP enkripciju tak da mislim da to nebi smjelo predstavljat problem

P.S. ja sam mu buraz
MSA je offline   Reply With Quote
Staro 09.10.2006., 20:56   #7
Darth Vader
Dark side Moderator
Moj komp

Darth Vader's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
dali je USB adapter instaliran sa njegovim softwareom za konfiguraciju ili samo driver pa koristiš win konfigurator. Ako imaš Gigaset adapter monitor, on nekda zna ubiti bežičnu mrežu ili ju dosta usporiti, probaj onda kroz win.
Staro 10.10.2006., 09:18   #8
MSA
Premium

MSA's Avatar

Datum registracije: Nov 2004
...samo je driver... bez njegovog programa....čudno je kako neko vrijeme radi bez apsolutno ikakvih problema i onda opet počne štekat (tj. sporije otvarat stranice) i to uvijek isti komp....već polako sumnjam da je nekaj s wifi karticom sam je problem kaj neznam kak da to reklamiram pošto se ona uredno spoji, a ponekad radi i normalno po cijeli dan....: bonker2
MSA je offline   Reply With Quote
Staro 10.10.2006., 09:33   #9
Darth Vader
Dark side Moderator
Moj komp

Darth Vader's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Citiraj:
Autor MSA Pregled postova
...samo je driver... bez njegovog programa....čudno je kako neko vrijeme radi bez apsolutno ikakvih problema i onda opet počne štekat (tj. sporije otvarat stranice) i to uvijek isti komp....već polako sumnjam da je nekaj s wifi karticom sam je problem kaj neznam kak da to reklamiram pošto se ona uredno spoji, a ponekad radi i normalno po cijeli dan....: bonker2
odnesi karticu kod nekog frenda koji ima wlan, neka je koristi par dana, pa vidi onda, ili probaj s nekog od drugog od ova dva kompa sto imas doma,
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno