|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2006
|
r9800 aiw problem
pozz imam jednu staru 9800tku s jednim problemom cini se da je bio fleshiren (ako je 378/338MHz defalut za 9800 aiw onda ok)... nije problem u tome nego sto nakon nekoliko minuta na ekranu se pocinju pojavljivati artefakti... smanjio sam atitoolom frekvencuju pa sam makar mogu natipkat ovo ne pojavljuju se artefakti. mislim da chip nije u pitanju nego nesto od elektronike s prednje strane zato sto kad tu imam ventilator stvar radi kako tako. zna li netko u cemu moze biti problem? btw ima li netko link za bios ove grafulje? hvala unaprijed |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
ovi taktovi su ti normalni za 9800pro , cak i ako je aiw . |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
1. Dobrodošao na forum. 2. Pročitaj pravila. 3. Uzrok problema - vjerojatno pregrijavanje.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
E, a koja ti je konfiguracija, bilo bi lijepo kada bi poštovao pravila ovog podforuma pa da ne bude 5 sljedećih postova tipa "koja matična", "Jel imaš originalan cooler ili neš drugo" etc.? Znaš, vjerojatno bi ti mogli pomoći više kada bi znali kaj sve imaš u kučištu ![]() I da, dobro došao i dugo nam ostao na forumu ![]()
![]() |
#5 |
Registered User
|
da upozorio me admin na to... znaci.. na grafi original cooler, sad ovo ostalo sto je manje vazno barton 2500+, 1gb rama, soltek 75frn2-l mbo, maxtor 80gb dakle pitanje je bilo di skinit bios od atija zato sto saj 99% siguran da je fleshiran aida mi kaze da je to 9800 SE verzija a ati tool mi javi defalut 378/338mhza (gpu/ram) |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Pogledaj kondiće da neš nije iscurilo, ili takve stvari oko pločice... A kolko se sjećam, 9800SE se mogla otključat, pa možda je to netko pokušavao, pa mu i baš nije ispalo dobro... Pogledaj na stranici od proizvođača grafičke (pošto nam nisi rekao marku)... EDIT: Ispravio grešku, ne na stranici proizvođača matične nego grafičke ![]()
![]() |
#7 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Pa konačno ti je došlo iz pete u glavu. Drago mi je... ![]() Prije flashanja bilo kojeg drugog BIOS-a, obavezno napravi backup trenutnog. Ovo shvati puno ozbiljnije nego sig. ![]() kolekcija BIOS-a -> http://www.techpowerup.com/bios/
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
|
da sam ja fleshiro znao bi... dobio sam ju ovak "eo ti grafa meni neradi baci je ak oces" sta covjek mora pretrpit da dobije link jedan iss sve u svemu fala lijepa |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|