|
![]() |
#1 |
srkalo
Datum registracije: Feb 2005
|
HDD Seagate Barracuda problem
Radi se o u naslovu navedem seagatu hdd-u kapaciteta 60gb. Disk je spojen kao slave, formatiran i normalno je identificiran u windowsima, no ne radi kako treba. Kopiranje na njega traje jako dugo, i dok se to radi nemoguće je raditi išta drugo pošto komp šteka. U valovima usporava sve radnje od pomicanja miša do rada bilo kakve aplikacije. Mislio sam prvo da su bad sectori u pitanju no ne uspijevam ih pronaći ni pomoću windowsa, partition magica ili CHKDSK naredbe. Nisam probao još sa hdd regeneratorom, a neznam da li vrijedi pokušati sa lowlevel-formatom (ipak nije našao bad sectore). Predložite nešto... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
Zna se desit da windowsi sami puknu iz neobjasnjivog razloga i da se događa to sta i tebi sada. Moj savjet je da bez obzira imao disk bad sektore ili nemao svakako procesljas sa HDD regeneratorom. Svakako ce ga barem malo ozivit ako je u njemu samome problem,nece skoditi. Ako to ne pomogne ruši windowse kako sam rekao prije... Misim da nemas puno izbora osim toga...ili eventualno probat disk na drugoj konfi. Svakako javi sta si odlucija i kako je proslo. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
srkalo
|
ma sve normalno radi dok taj disk miruje, tj. dok se na njega nešto ne kopira ili dok nije pokrenuta neka aplikacija ako je onda sve počinje štekati mislim da problem nije u windowsima probat ću još kod frenda odnjet, i hdd generatorom pa javim |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
1. Vidi da ne radi možda u PIO modu pa prebaci u DMA... 2. Pravila čitat...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
srkalo
|
zahvaljujući domyu i guglu uspio sam pronaći neka moguća riješenje problem je što se disk nalazi u pio modu, a nemoguće ga je iz device managera prebaciti u dma... ostalo je još sam da isprobam sve, pa ću javit ako uspijem riješiti u slučaju da netko naiđe na isti problem |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
1. Probaj promjenit IDE kabal (obavezno u 80-žilni, ako nije). 2. Reinstaliraj IDE kontroler.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|