|
![]() |
#1 |
Zule
Datum registracije: Mar 2005
|
Problem, pretpostavljam hardverski
Naime, rijetko mi se zna desit (odnedavno sve češće) da mi pukne veza (npr, tokom cod2), odem u win kad ono ikonica u taskbaru za local area connection disabled a pokraj nje ikonica kad si spojen na net (2 monitorčića koja svijetle ![]() Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Nisi jedini, to se i meni zna dogoditi kad surfam po forumu ili igram cod2, cudno mi je sto mi pcekspert nece uvijek otvoriti i zna spor biti, a npr. links ili google i ostalo bez problema ide, neznam do cega bi to bilo, jel do mog kompa ili do t-coma ili nesto trece. Probaj desni klik na monitorcic i onda na Repair, to zna pomoci ali ne uvijek. Zadnje izmijenjeno od: West. 08.10.2006. u 05:56. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 |
Moderator
Datum registracije: Jan 2005
|
Zaista je dabar. Pricao je meni jos davno koji je modem u djiru ali sam zaboravio. Zvuci mi kao da je A100 (Santis) i jedini lijek je nabava ethernet modema.
![]() |
#6 |
Zule
|
Modem je siemens, onaj c-10 brijem, klasični te-kom, naravno ethernet. Mrežna je gigabit lan ugrađen na dfi lanparty ut nF3. Ma spooky, smrzne mi se veza, imam ikonicu da sam spojen na net i pored nje da je local area network unplugged/disconnected, kaj već. I samo restart pomaže. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
MadModerator
Datum registracije: Sep 2002
|
[OT]: Zar ono nisu mali kompjutercici? Ja sam mislio da su dva kompjutera a ne monitori ![]() [/OT] iz coda te izbaci jer loshe igras, pa da se ne osramotis previse, modem se iskljuci ![]()
![]() |
#8 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Poznat slučaj sa nekim gigabitnim karticama. Pogledaj 6. post ovdje: http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=48297 da ne kopiram bez potrebe. Očito u nekim slučajevima gigabitne kartice (i kad im narediš da se ponašaju kao 100 Mb - ne) rade probleme u 100 Mb okruženju. Savjet, tu mrežnu (predpostavljam on-board) diseblirat, stavit novu 100 Mb baziranu na RTL8139 za 50 krznenih i zaboravi na mrežne probleme. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zule
|
Citiraj:
Hvala ti, mislio sam da je tako nešto. Čini se da će past neka mrežna onda. |
|
![]() |
![]() |