|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2006
|
Burn-in efekt?
Zanima me koliko se vas srelo sa tzv. burn-in efektom? To se meni dogodilo dva puta i u oba slucaja su bile celeronke 433A. Obe celeronke nisu mi htjele ni u ludilu raditi na 83MHz sabirnici (napon nisam mjenjao ni u jednom pokusaju overclocka) ali su nakon nekog vremena rada na 75MHz sabirnici bez problema radile na 83MHz sabirnici bez povecavanja napona. Sada me zanima kakva su vasa iskustva i misljenja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
ja imam slicno iskustvo sa 7900gt napravio sam voltmod na njoj, te mi tada nije isao gpu preko 620. sad ide na istom naponu na 660 Mhz bez problema. proslo je mjesec i pol dana |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 |
music freak
Datum registracije: Jan 2004
|
ne zelim mudrovati niti se praviti pametan ..ali sam dosao do zakljucka da mi comp najbolje radi na default postavkama (sto je normalno : lol2 : ) overclock me vise ne privlaci (grafu ne racunam)...proc mi radi na 2 gige.kad ga clockam na 2,4 nikakve razlike ne primjetim,najvise vremena provodim na obradi zvuka (adobe audition) pa se prema tom ravnam..u tih 400mhz razlike pri overclocku dobijem sekundu pri sejvanju nekog mp3 filea..super pi i ostala sintetika mi nista ne predstavlja tako da mi je bolje imati rock stabile konfu na duze staze nego se zezati s overclockom za 5% performansi..valjda to s godinama dodje ![]()
LENOVO LEGION 5 Pro Gaming Laptop (AMD Ryzen 7 7745HX,RTX 4060,32gb DDR5,2tb SSD) Zadnje izmijenjeno od: joolka. 08.10.2006. u 10:55. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Meni se to desilo sa Bartonom...držao sam ga cijelo vrijeme (godinu-dvije) na povišenoj voltaži, i kasnije nije htio raditi na defaultu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
U principu se slazem, ali npr ako moj proc radi jednako stabilno na 2 GHZ i 2,5 zasto ga ne bi drzao na 2,5? nekakva divlja dizanja napona i slicno nemaju smisla ali ako dobijes full stability uz veći speed zasto ne. Citiraj:
__________________ |
![]() |
#8 | |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
Recimo ja isto nikad ne žrtvujem stabilnost nimalo... ![]() Ako imalo nije stabilan - ili dižem napon ili spuštam takt... ![]() I nikad nejdem preko 10% napona što je normalna tolerancija tako da nije neki rizik... ![]() Tj ako crkne od toga ista je šansa da bi crkao i da nije ništa dirano... Tako radim već 10g i još nijedan CPU nisam spalio... ![]()
![]() |
![]() |
#9 | |
Torrent freek
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
![]() AMD Mobile 2500+ Radija je na 2550 stabilno pa je došlo lito, a meni u sobi 40, a komp ispod stola..... pa san spustija malo napon, a samin tim i FSB. I tako dođu ladniji dani, jesen i te šeme i proc više neće priko 2420 ![]() Al dobro to je još uvik bilo za 500 više od defaulta ![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|