|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2002
|
pci/PCMCIA adapter- not enough resources
Ne radi mi pci to pcmcia adapter (kontroler). U device manageru se nalazi žuti uskličnik, u Properties piše "Code 12, device can't find enough resources" i pod Resources tabom također nešto u tom stilu i "You have to disable other components ....". Kartica je neka noname sa Ricoh R5C485 čipom, a ploča asus a7n8x- vm/400 (integrirana grafika). Probao sam izvaditi drugu pci karticu (tv tuner), prošetao ovu kroz sve pci utore, disableao zvuk i neke gluposti, čačkao po BIOSU. ništa nije pomoglo. Inače, kontroler nema nikakve drivere, jedino šture upute u kojima piše da bi WinXP trebao automatski prepoznat hardver. Hvala sa svakoj pomoći! Roko |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: Jan 2004
|
pa trebao bi automatski dignuti drivere... odi pogledaj dal je u propertisu nešto ovako ... driver 5.1.2600.0 dal imaš dodjeljen IRQ ...meni je 17 , memoriju i I/O bus ti je i meni znalo štekati.... no probaj najlakše , reset BIOS-a, postaviti na "plug-end-plej" OS postavku u BIOS-u i onda dignuti XP.... druge ideje nemam osim ako znaš ručno podesiti parametre za IRQ , mem, i I/O... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Nov 2002
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Banned
Datum registracije: Jan 2004
|
probaj sa uninstalom, i uđi u BIOS i podesi da koristiš plug & play OS , dakle na yes... poslje vidi dal ga digne...ako ne onda je definitivno nekaj neispravno s karticom...meni dva rade super , a jedan (iako isti čip) zeza...ali opet natjeram ih da rade... tzeaz me onaj kupljen u Čipoteci...D-Linkov mislim... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|