|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2003
|
Problemi s internet vezom!!
Prije pola godine vratio sam isdn kojeg sam bio korsitio te presao na 56k. Igram online pa sam u meduvremenu nakon toga promijenio 2 modema(Motorola i Ambien) jer nisam bio zadovoljan. I tako odlucim kupiti Diamond SupraMax PCI(prije 3 mjeseca). I tada sam presao na winxp pro tako da neznam u cemu je problem. A problem je ovaj: Dok sam na internetu jednostavno izgubim "kontakt" sa serverom, nikakvi podaci se ne salju, nikakvi se ne dobivaju, nemogu otvoriti nikakve web stranice, ali najcudnije mi je to sto se ne disconectam, samo se nista ne dogada na nekih 5 min... U zadnje vrijeme je to česće. pls help!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
potrazi na netu codove za taj tvoj modem, nadji onaj vezan za V90 - kod mene to izgeda ovako - "+MS=V90" (imam sm56).... i vise to nebi trebao raditi |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Nov 2002
|
I ja imam tih problema već par mjeseci. Pokušao sam sve ali nije išlo. I sada šutim i trpim i psujem svaki put kada mi se to desi.
![]() |
#4 |
(°_°)
Datum registracije: Nov 2001
|
Probaj, ako mozes, skratiti kablove od uticnice do kompa, ilijosbolje od tamo gdje ti dolazi telefon u kucu do kompa... Ja sam imao slicne probleme s sm56icom, i to je rijesilo ![]() ![]() zvuci debilno, al meni je pomoglo
![]() |
#5 |
Premium
|
...
Nevjerujem da je u duzini kablova problem jer je isto kao i kad sam imao isdn. A modem sam odfurao u formel(tamo sam ga kupio) na servis da vide dali je sve ok, oni su ga testirali i kazu da im uredno radi... Stvarno neznam di bi mogo biti problem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
|
Re: ...
Citiraj:
rekao sma ti da nedes ekvivalent za svoj modem koda +MS=V90 i da ce 90% strvar se smiriti ili makar jako prorijediti..... taj kod naravno moras ubaciti tamo kod dialupa gdje su ti dodatne postavke |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
ono ispred konpjuktora
Datum registracije: Apr 2003
|
Re: Re: ...
Citiraj:
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
|
Re: Re: Re: ...
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#9 | |
ono ispred konpjuktora
Datum registracije: Apr 2003
|
Re: Re: Re: Re: ...
Citiraj:
a pod Win98 je isto tu negdje samo se nekak drugačije zove... više se ne sjećam. čovječe, da ja ne znam pitao bih tebe... kaj ti to ne bi trebao imati u malom prstu?
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
|
Re: Re: Re: Re: Re: ...
Citiraj:
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#12 |
Premium
|
pala mi je napamet jos jedna stvar koja navodno pali kod svih soft modema dakle pod system devices otvore se postavke PCI Bus-a i pod setings se s s "use hardware" prebaci na "use bios".... zatim se na pod "IRQ steering" promijene postavke tako da izgleda ovako (da sad nepisem nazive svega" ukljuceno/iskljuceno/ukljuceno/iskljuceno/ukljuceno pritisniti OK, pitat ce dali zelis restartat - NE zatim kliknes na view devices by connection ili tako nekako i nrapvis isti, opet pod propertis od PCI Bus.... kad te onda pitazelis li srestartat idi na yes, prvo ce se digniti vjerovatno u 16 boja i instalirati nesto ali bezt panike, nakon sto se opet restarta sve bi trebalo biti normalno i modem nebi smjeo prekidati vise..... |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
....
Sorry greg bio sam na moru pa nisam mogao odgovoriti. Kad si rekao da potrazim init isti dan su mi u carnetu rekli da odem na neku stranicu u kojoj pise u pucanju veze... Otidem tamo i pise isto dap robam pronac init i odmah je bio link na stranicu i nadem ovaj init: S37=16S38=16S25=40 koji je kao za sve conexant modeme nemam pojma za sto sluzi... i nakon toga dana 5 dana mi je veza bila kako treba(otprilike od 10-15 7.) tako nesto. Ali sad opet se isto dogada. Danas i sutra cu probat sa ovom komandom +MS=V90 i ako to ne radi onda cu probat ono sa system devices... vec sam probao pronac ali tamo u system devices nadem PCI BUS ali ne settings samo properties... neznam di je to da se bira bios use,a ne hardware use.. I otkrio sam da kad god mi se konekta uvijek kad odem na status tamo pod errors recived pise 3... enznam dali to ima neke veze ali trazim bilo sto!!!!!!! HVALA |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
prperties, settings.....jake razlike, sta ti mislis da ja sve to znam napamet???ono sam pisao iz glave sad sam pogledao - da kliknes na PCI bus pa na properties pa onda kad ti se otvori prozor ides na settings - tamo ti je ono use hardware/use bios...zatim na irq steering i napravis onako kako sam prije napisao...... odes na ok i sad si opet u system devices - gore imas view devices by type i view devices by connection - kliknes na ovo potonje i ponovis sve kao prvi put (dakle nadjes PCI bus i sve ono ostalo).... sad jasno??? i da, napomena - opet sam pisao iz glave a umoran sam ko pas pa mozda nepise sve bas u slovo kako sam napisao ali snaci ces se |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
....
ma gle naso bi ja vec settings da postoji... ali pod propertisima je samo general/driver/resourses... |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
|
---
Bas cool. Ja imam Win XP a ti ME... Ali sam dobro pogledao? Odem u control panel na system i tamo nadem system devices? |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
|
...
Bio mi je frajer iz HT-a danas da pogleda liniju i jedan telefon nije bio kak spada ali i dalje imam ovaj problem... Ali am nesto skuzio. Kod Net4u mi se ovo ne dogada a kod Carneta da. I dok sam konektan i odem vidit status dok mi je na carnet pod compression mi pise oko 10% i po errors recived mi je 3, a kod net4u mi je 0 i na compression i errors recived. No carnet mi radi brze(dok radi hehe). Pa ja mislim da je problem u tim erorrima... Sutra cu ih nazvat po treci put hehe. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
..
|
1)ako pokusavas sa dve linije na carnet to ti ne radi nikako..oni ne dopustaju dve linije..ako sam dobro shvatio...ali mislim da sam krivo skuzio 2)carnet ima neki novi sustav administracije i nezna se ko pije ko placa...sustav je katastrofalan...malo se mozes malo ne mozes ulogirati...a 5-6frendova koristi carnet i svi se zale...ja imam i carnet ali ga ne zelim korisiti..bas zbog problema |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2002
|
Re: ---
Citiraj:
Windows tipka + pause/break. Hardware - device manager - system devices. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
|
....
Da i svi vjerojatno imaju conexant chipset ko ja... pa i pise im na stranici da ti modemi rade probleme... Dobro sam otiso u hardware devices no nije u tom problem kad mi net4u radi... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
|
|