Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 03.10.2006., 01:38   #1
mat
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2006
Dial-up

dakle, imam situaciju u kojoj se zelim dial-up pristupom spojiti na net. vjerujem da je problem u staroj uticnici u zidu. nije ona normalna nego ona trofazna. imam kabel koji ide od tamo te zavrsava normalnim modemskim muskim zavrsetkom. telefon preko toga radi najnormalnije. ali modem jednostavno nece. kada se pokusam spojiti kaze "there was no dial tone". kad maknem "wait for dial tone before connecting" onda samo nalupa brojeve u prazno i opet se nista ne dogada. kada prebacim sa "dialing:" sa tone na puls, nista se ne mjenja. modem je inace ispravan odnosno probao sam na normalnoj uticnici i radi najnormalnije. zna li netko kako ovo rjesiti?
hvala
mat je offline   Reply With Quote
Staro 03.10.2006., 08:52   #2
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
He he, sad se sjecam, bilo je to godinama unazad, isti slucaj, a rjesio jednostavno seljacki. Skinuo mikrokonektor i direktno zicama spojio na zice iza uticnice. Dandanas radi: hello2 :

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 03.10.2006., 09:12   #3
Matesonik
prcknedl
Moj komp

Matesonik's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
da se ne mucis jadan , ima adaptere za to od peveca pa nadalje... zgleda ko konektor samo na boku ima utore za RJ11 (one male telefonske) konektore...
Matesonik je offline   Reply With Quote
Staro 03.10.2006., 11:36   #4
mat
Premium
Moj komp

mogao sam si i misliti da cu morat tak nekak to rjesavat. nis otic cu do chipoteke posljepodne pa cu nabavit taj adapter, ionak moram ic po sondu...

hvala decki javim kak je proslo

p.s. inace radi se o stanu u koji se uselila cura neki dan pa dok ne dode dcm...
Staro 03.10.2006., 11:48   #5
mat
Premium
Moj komp

al mi jos nije jasno zasto nece ovako raditi pas mu mamu pa tak i tak je spojeno jedno s drugim hmmm...
Staro 03.10.2006., 16:42   #6
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor mat Pregled postova
dakle, imam situaciju u kojoj se zelim dial-up pristupom spojiti na net. vjerujem da je problem u staroj uticnici u zidu. nije ona normalna nego ona trofazna.
Maestralno!

Citiraj:
imam kabel koji ide od tamo te zavrsava normalnim modemskim muskim zavrsetkom. telefon preko toga radi najnormalnije. ali modem jednostavno nece. kada se pokusam spojiti kaze "there was no dial tone". kad maknem "wait for dial tone before connecting" onda samo nalupa brojeve u prazno i opet se nista ne dogada. kada prebacim sa "dialing:" sa tone na puls, nista se ne mjenja. modem je inace ispravan odnosno probao sam na normalnoj uticnici i radi najnormalnije. zna li netko kako ovo rjesiti?
Jesi siguran da se ne radi o nekom predhistorijskom POTS-u, koji je uza sve jos i lose implementiran po defaultu (stare instalacije, losi kontakti)?

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote
Staro 03.10.2006., 17:28   #7
mat
Premium
Moj komp

@1st quote: oprosti sto neznam naziv za tu uticnicu...

@2nd quote: neznam iskreno sto je POTS ali znam da ima 3 rupe cca duplo manje od rupa u strujnoj uticnici. neznam da mogu bit losi kontakti jer kao sto sam rekao, telefon na toj istoj uticnici radi najnormalnije...

uzeo sam adapter sa 2 uticnice za telefonski kabel, probat cu kroz koji sat pa javim jel uspjelo. ak i nije, kostalo me ~5kn.

p.s. onako usput, zna li netko gdje ima za kupit ona kljesta za spajanje konektora na kablove?
Staro 03.10.2006., 17:36   #8
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Kliješta za krimpanje imaš u Chipoteci.

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 03.10.2006., 17:57   #9
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor mat Pregled postova
@2nd quote: neznam iskreno sto je POTS ali znam da ima 3 rupe cca duplo manje od rupa u strujnoj uticnici. neznam da mogu bit losi kontakti jer kao sto sam rekao, telefon na toj istoj uticnici radi najnormalnije...
Sam tip konektora je nebitan a modem je prilicno osjetljiva stvarcica na takvo sto.

Citiraj:
p.s. onako usput, zna li netko gdje ima za kupit ona kljesta za spajanje konektora na kablove?
Lose i preskupe za nekvalitetu koju nude imas u svakom ducanu koji se usudi nazivati ducanom el. opreme.

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote
Staro 04.10.2006., 10:02   #10
mat
Premium
Moj komp

receno mi je da je onaj stari adapter bio analogan. sada radi sve ok.
hvala na pomoci a po kljesta cu otic do chipoteke
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno