|
![]() |
#1 |
aka Edo, aka Syncros
Datum registracije: Mar 2005
|
Hlađenje nForce čipseta na DFI Ultra Infinity
Jučer sam kupio DFI Ultra Infinity pa me zanima od vlasnika dotičnih, može i Lanparty, kako su riješili hlađenje čipseta, tamo di je ona mala zujalica. Ja sam stavio plavog Zalmana al se još dosta grije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Mozilla Slave
Datum registracije: Feb 2006
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
običan hr-05 ne stane na tu ploču...ali hr-05 SLI stane i to je ujedno i najbolje moguće rješenje za hlađenje NF4 čipsta... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
stavis zlatnog zalmana i neki vent na 5v i nemas briga.
![]() |
#5 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Pasivno samo tog ježeka nemoj držat ali uz pomoć venta (min 80mm @5-7v) je već druga stvar. Inače o ovome je bilo toliko priče već na forumu oa prošvrljaj malo A ima dosta toga i pod sticky temom o DFI LP i da HR-05 SLI je najbolje rješenje ako imaš para za njega
![]() |
#6 |
Ev1LMa5ter
Datum registracije: May 2006
|
Da odmah pitam jer se i na drugim nForce4 plocama chipset dosta grije.. jer na ovoj mojoj iz siga nakon par sati opterecenja hladnjak je toliko vruc da nemozes drzat prst na njemu, ploca nije nestabilna ali volim sve temperature drzati ispod 40°...
![]() |
#7 | |
Moderator
|
Citiraj:
![]() ako je ono prvo odgovor je DA IMHO ko da pitaš dal se 3000+ Venice jednako grije na svakoj ploči A ako je drugo onda je odgovor isti ko i u mom ranijem postu
![]() |
![]() |
#8 |
Ev1LMa5ter
|
Znam dal se grije isto, ali me zanima dali sve maticne imaju tako lose rjeseno hladenje ili samo ova moja, kuzis me ![]() I sto se tice Venica grije se jednako al ga neciji zalman bolje ohladi od mojeg box-a ![]()
![]() |
#9 |
Moderator
|
e onda si krivo postavio pitanje ![]() ![]() No nema veze, najbolje riješeno hlađenje je imala Abitova AN8 Ultra i AN8 SLI Neki imaju sličan koncept kao neke Ausove i Abit KN8SLI ali nije toliko kvalitetno jer hetpipe spaja mosfete i chipset A ostali imaju više-manje istu kenju od zujalica BTW kolika je udaljenost između rupa?
![]() |
#10 |
Torrent freek
|
Koliko je uopće optimum. Ispod 50° C koliko san čua je ok ? Il je to bilo za PWMIC. Meni se vrti oko 47-53 °C u loadu. Mora bi skinit onu žvaku za početak i stavit Ceramic, al moran čupat ploču:mad:
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
pošto mi je proc clockan Smartguardian pokaziva chipset45c,PWMIC35C...bilo u idle-u i full load-u temp skoro pa ista 45-46c:confused: ..il krivo očitava..kolko je optimalna temp za chipset?vent na ploči je njegov... |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Torrent freek
|
Citiraj:
Smartguardian je točan kod prikaza tako da tu ne bi triba bit problem
![]() |
![]() |
#15 |
Ev1LMa5ter
|
![]() |
#16 |
Moderator
|
jel razmak 55mm od centra do centra ili kako? Mislim da bi mogo gore stavit HR-05 SLI ali da koristiš onu dulju kopču koja ima 58mm od centra do centra dakle ovako http://img239.imageshack.us/img239/1516/untitleddf5.jpg
''Of all the things I've lost I miss my mind the most'' Mark Twain Zadnje izmijenjeno od: Wolverine. 03.10.2006. u 22:32. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Ev1LMa5ter
|
Mislio sam staviti Zalman ZM-NBF47, jer nije niti skup a i dobro izgleda, malo mi je previse dat 150kn za hladnjak na chipsetu a i za taj TT sigurno nema mjesta... Neznam dali bi i taj zalman stao, jer mi i preko ovoga pasivca ide grafa... a i koji je razmak izmedu rupa na zalmanu, 60mm ili...
![]() |
#18 | |
Torrent freek
|
Citiraj:
nego da se ponovim
![]() |
![]() |
#19 |
Ev1LMa5ter
|
Pa trebalo bi biti bolje jer zalman stoji visije od ploce pa ce po njemu puhati jedan od 120mm na dnu kucista, ovaj koji je sad gore bas ne lovi jer je visok 1 cm... samo me muci dali ce stati pokraj grafe.... Do 40-50max bi trebalo biti normalno isto ko i sve ostalo...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|