|
![]() |
#1 |
pazi babu!
Datum registracije: Jul 2006
|
Pištavi zvuk
odlučio sam skinuti stari komp sam tavana (matična + proc) i probat ga oživiti...spojio sam sve i upalio, no tada se počeo pojavljivati samo nekakav dugi pištavi zvuk (biiiiiiiiiiiiip!) sa malim prekidima. šta bi moglo bit? sastavljen je od: DFI WT70-EC matična Pentium 4 1.5 GHz, Willamette jezgra, 256 KB cache 256 MB (2x128) RAMBUS RD-RAM 800MHz memorije Maxtor 80 GB hard nVidia Riva TNT2 32MB MS 400W napajanje. to je sve što je spojeno...sad, da li fali nešto (samo želim vidit da li to radi...). kolega mi veli da neće pokrenut bez floppy-ja, no nemam ga. znate u čem bi mogo bit problem? : flyingey |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Ja mislim da je napajanje problem. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
je gladan!
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
EDIT: floopy nema veze
![]() |
![]() |
#4 |
prcknedl
Datum registracije: Dec 2005
|
ovo za floppy je glupost. : lol2 : gore je award bios, tako da su ovo beep kodovi: http://www.bioscentral.com/beepcodes/awardbeep.htm mislim da bi ibla memorija... edit: NEMOJ s jednim keksom memorije, rdrami se MORAJU staljat u paru (ili mema+ dummy modul) ![]() napajanje? mislim da ak je ono, da onda nebi uopce radilo. a mozda hoce 1v rail dodatni, jel ustekan? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
prcknedl
Datum registracije: Dec 2005
|
mozhda ovo?? Continuous beeping, each lasting about three seconds. The beeping does not stop. Seems to be CPU related. Submitted by baders. edit: napajanje mozhda, ja sam imao jednu intelovu p4 plocu koja je radila samo s enerom 460w i codegenom 300w, fortrone, neverpower, task, jnc nije htjela ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
pazi babu!
|
Citiraj:
imam još MS 550W, neki Frontier 300W koji je bio na tavanu 2 godine...tko zna je li ispravan...i Tagan EasyCon 430W, ali ne dolazi u obzir da njega idem vadit iz svoje mashine... pred 2 godine su u servisu rekli da je matična, ali nije sigurno, budući da pišti, i radi... ![]() probat ću snimit to pištanje pa ću hostat...možda skužite u čem je stvar, ja ne mogu otkrit... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
BIOS je Awardov? Ajd stavi koliko dugih, koliko kratkih beepova ili jednostavno snimi pa ćemo vidjet.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
pazi babu!
|
Citiraj:
evo ga, riješio sam beepove...ROFL, stavio sam CRIMM-ove namjesto RIMM-ova ![]() sad više ništa ne pišti, no nema slike...probao sam sa 3 grafičke, jedna od njih je i PCI, ništa...clear CMOS ne pomaže, ploča ništa ne javlja. sve je ispravno spojeno... |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
EMP moderator
|
Ajd vadi jednu po jednu komponentu i vidi je li pišti na svakoj. Znači, prvo proc pa iza njega memorija i grafa. Nakon svake promjene isprobaj. Također, spoji sve izvan kućišta bez diska, tipkovnice i miša, samo osnovno bez čega komp ne može radit.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
pazi babu!
|
Citiraj:
ok, budem se sutra pozabavio s tim. samo da kažem: pištilo je dok nisam RAMe posložio kako valja. sad više ne, samo nema slike. sve od čega se mašina sastoji je CPU, matična, grafa (sigurno ispravna), RAM, napajanje (sigurno ispravno) i vani tipkovnica... a kaj ću ak izvadim proc? nemam drugi da probam. ne kužim... ![]()
![]() |
![]() |
#14 |
EMP moderator
|
Pa da vidiš oće pištat kad nema proca. Ako neće, postoji mogućnost da je ploča.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
pazi babu!
|
Citiraj:
izvadio sam proc i ploča ništa ne pišti...znači li to da je ploča pokvarena? : sweating EDIT: ma krasno! kad sma vadio proc, pukao je držač coolera...stvarno su ga šugavo napravili...: baad : sada definitivno moram mijenjat ploču jel zna tko gdje bi se dala nabavit socket 423 ploča, sa podrškom za RD RAM?
![]() |
![]() |
#16 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
Pronjuskaj na newsima.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
pazi babu!
|
ništa dečki...hvala na pomoći, al komponente idu na prodaju...ne mogu matičnu nigdje nać.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|