Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > AMD
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 26.07.2003., 22:42   #1
Shteff
Premium
Moj komp

Shteff's Avatar

Datum registracije: Jul 2003
Settings - problem

Pozdravljam društvo, dakle imam jedan problem (vjerojatno).
Sa ovom konfiguracijom kao u sigu ne mogu postići više od 3300 bodova u 3DMarku2001SE, sve to ne bi bilo tako strašno da ostali sa istim procesorom i istom grafičkom, te upola memorije (256mb), ništa OC-ano, ne postižu redovno preko 7000 bodova.
Kod mene je sve default, računalo je inače stabilno, OS je XP Sp1, driveri grafičke su detonatori - 44.03, gdje bi mogla biti kvaka...bios ili nešto drugo? Unaprijed hvala na odgovorima i sugestijama.
Shteff je offline   Reply With Quote
Staro 27.07.2003., 00:43   #2
MadBoY
MadModerator
Moj komp

MadBoY's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
Re: Settings - problem

Citiraj:
Originally posted by Shteff
Pozdravljam društvo, dakle imam jedan problem (vjerojatno).
Sa ovom konfiguracijom kao u sigu ne mogu postići više od 3300 bodova u 3DMarku2001SE, sve to ne bi bilo tako strašno da ostali sa istim procesorom i istom grafičkom, te upola memorije (256mb), ništa OC-ano, ne postižu redovno preko 7000 bodova.
Kod mene je sve default, računalo je inače stabilno, OS je XP Sp1, driveri grafičke su detonatori - 44.03, gdje bi mogla biti kvaka...bios ili nešto drugo? Unaprijed hvala na odgovorima i sugestijama.
Ma pusti 3D Marka.
Ako ti igre netrzaju sve je ok.

Oglas
Oglasni prostor

Staro 27.07.2003., 02:20   #3
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Kaj nemaš negdje pod opcijama za grafulju nekakave setinge za kvalitetu slike ili najbolje perfomanse. To ti dosta bodova odnosi u marku ako ti je recimo na kvaliteti slike. Neznam točno napamet, imam ATI-cu ali mislim da je to...
tor je offline   Reply With Quote
Staro 28.07.2003., 19:41   #4
Shteff
Premium
Moj komp

Shteff's Avatar

Citiraj:
Originally posted by tor
Kaj nemaš negdje pod opcijama za grafulju nekakave setinge za kvalitetu slike ili najbolje perfomanse. To ti dosta bodova odnosi u marku ako ti je recimo na kvaliteti slike. Neznam točno napamet, imam ATI-cu ali mislim da je to...
probao sam i to, bacio klizač na performance..i ništa..par bodova, kad uspoređujem rezultate sa drugima redovito mi se ova rubrika razlikuje:- AGP rates (current/available) - meni- N/A/1x2x4x, drugima- 4/1x2x4x, kaj to znači?? Ili recimo AGP memory-0, ...ma mora bit negdje kvaka
Staro 28.07.2003., 19:59   #5
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Citiraj:
probao sam i to, bacio klizač na performance..i ništa..par bodova, kad uspoređujem rezultate sa drugima redovito mi se ova rubrika razlikuje:- AGP rates (current/available) - meni- N/A/1x2x4x, drugima- 4/1x2x4x, kaj to znači?? Ili recimo AGP memory-0, ...ma mora bit negdje kvaka
Pa odi u BIOS i pogledaj kako ti stoji AGP (x2,x4,x8). Koliko si memorije dodjelio AGP u BIOSU?
Staro 28.07.2003., 21:37   #6
Shteff
Premium
Moj komp

Shteff's Avatar

čuj piše ovako: AGP Aperture size - 128M
- AGP mode - 4x
- AGP driving control - Auto
- AGP master 1ws write - disabled
- AGP master 1ws read - disabled
kaj god tu mijenjam niš se ne popravlja, u 3dmarku... sistem information piše da je AGP memory 0, jel to normalno
Staro 28.07.2003., 21:39   #7
Shteff
Premium
Moj komp

Shteff's Avatar

i još mi za kekse memorije piše 0hz, to je špansko selo za mene
Staro 29.07.2003., 00:48   #8
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Citiraj:
i još mi za kekse memorije piše 0hz, to je špansko selo za mene
A čuj ECS
Staro 29.07.2003., 11:08   #9
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Datum registracije: Oct 2001
Citiraj:
Originally posted by tor
A čuj ECS
to sam i ja mislio dok nisam skuzio da ja s ovom dobijem puno bolje rezultate u svemu neko tipovi s istom konfom a "boljim" plocama
ali neznam tko s mx440 dobiva 7000 bodova.....3300 je premalo ali 7000 je previse za ovu grafulju
bar se nadam, ja imam samo 5000
greg SE je offline   Reply With Quote
Staro 29.07.2003., 11:39   #10
Garfield
Dezurno Smetalo
Moj komp

Garfield's Avatar

Datum registracije: Apr 2003
Uf kako mrzim kad neko pljuje po ECS-u
Pa ja sa P4 1500 256 pc-133 i GeForce 2 ti (sve clockano ) dobijem oko 5000 - 6500 3D Marka
Oglas

Oglas
Staro 29.07.2003., 11:59   #11
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Citiraj:
Originally posted by Garfield
Uf kako mrzim kad neko pljuje po ECS-u
Pa ja sa P4 1500 256 pc-133 i GeForce 2 ti (sve clockano ) dobijem oko 5000 - 6500 3D Marka
Ma ne to je bio potez u očaju, kad ostanem bez odgovora (svali sve na matičnu)
Ali ako nije najnoviji BIOS flešan, moguče je da MBO ima problema s očitavanjem kekseva, AGP sabirnice i sličnih stvari. ALi uostalom kao što kaže Madboy ako igre ne trzaju...
Ono što stoji je to da brand name proizvođači matičnih puno brže reagiraju na takve stvari (ako je do ploče) pa izbace novi BIOS koji takve stvari rješavaju. Jebiga to je sastavni dio suporta.
Staro 29.07.2003., 18:16   #12
Shteff
Premium
Moj komp

Shteff's Avatar

Citiraj:
Originally posted by greg SE
ali neznam tko s mx440 dobiva 7000 bodova.....3300 je premalo ali 7000 je previse za ovu grafulju
bar se nadam, ja imam samo 5000
prolistao sam 5 stranica usporedbi i nisam našao nikoga tko ima manje od 7000 bodova sa athlonom xp2000+ i mx440 (sve default),...e ovako još me nešto buni; piše mi da je grafulja pci iako je uštekana u agp, jel ima neki dobar program koji skenira komp i izbaci podatke o karakteristikama hardvera? Pliz ako bubnem nešto bez veze nemojte se smijati jer u kompovima baš nisam doma
ps. igre dobro rade i niš ne trza
Staro 29.07.2003., 19:34   #13
Paske
Ekspert iz sjene ...
Moj komp

Paske's Avatar

Citiraj:
prolistao sam 5 stranica usporedbi i nisam našao nikoga tko ima manje od 7000 bodova sa athlonom xp2000+ i mx440 (sve default),...e ovako još me nešto buni; piše mi da je grafulja pci iako je uštekana u agp, jel ima neki dobar program koji skenira komp i izbaci podatke o karakteristikama hardvera? Pliz ako bubnem nešto bez veze nemojte se smijati jer u kompovima baš nisam doma
Ako ti igre dobro rade ... nemoj se badirati oko 3d marka
Paske je offline   Reply With Quote
Staro 30.07.2003., 10:21   #14
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Citiraj:
skini AIDA32 i pronjuskaj oko grafulje, dat ce ti tocne podatke
Staro 30.07.2003., 10:26   #15
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Citiraj:
Originally posted by tor
Ma ne to je bio potez u očaju, kad ostanem bez odgovora (svali sve na matičnu)
Ali ako nije najnoviji BIOS flešan, moguče je da MBO ima problema s očitavanjem kekseva, AGP sabirnice i sličnih stvari. ALi uostalom kao što kaže Madboy ako igre ne trzaju...
Ono što stoji je to da brand name proizvođači matičnih puno brže reagiraju na takve stvari (ako je do ploče) pa izbace novi BIOS koji takve stvari rješavaju. Jebiga to je sastavni dio suporta.
a neznam bas....po meni je abit bi brand-name ali recimo nikad nije izdao bios koji bi popravio sranje kad ubacis gf4MX grafulju u plocu i zbog cega sam na kraju se morao rijesiti kt7a s kojom sam bio happy, kod bratica ni dan danas s najnovijim biosom ako reetiras CMOS a unutra je tbb procesor nece ti htjeti bootati ili dok ga nepukusas upaliti 100 puta ili dok nepopizdi, posudi mog palmina, namjesti postavke pa onda ubaci svoj proc......

a sad imam ECS koji (barem za ovu plocu) izdaje redovno BIOSe i probleme rijesava cim dobije prituzbe korisnika...
mislim ono, model je star pun kurac a evo jucer sam skinio novi bios.i neznam jeli do njega (sumljam) ali komp mi se boota ko lud, za nekih 8 sekundi
Staro 30.07.2003., 19:18   #16
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Citiraj:
a neznam bas....po meni je abit bi brand-name ali recimo nikad nije izdao bios koji bi popravio sranje kad ubacis gf4MX grafulju u plocu i zbog cega sam na kraju se morao rijesiti kt7a s kojom sam bio happy, kod bratica ni dan danas s najnovijim biosom ako reetiras CMOS a unutra je tbb procesor nece ti htjeti bootati ili dok ga nepukusas upaliti 100 puta ili dok nepopizdi, posudi mog palmina, namjesti postavke pa onda ubaci svoj proc......

a sad imam ECS koji (barem za ovu plocu) izdaje redovno BIOSe i probleme rijesava cim dobije prituzbe korisnika...
mislim ono, model je star pun kurac a evo jucer sam skinio novi bios.i neznam jeli do njega (sumljam) ali komp mi se boota ko lud, za nekih 8 sekundi
E pa onda i ECS postaje "brand name" valjda...
Staro 30.07.2003., 19:53   #17
Shteff
Premium
Moj komp

Shteff's Avatar

Citiraj:
skini AIDA32 i pronjuskaj oko grafulje, dat ce ti tocne podatke
to majstore , pronašao program na bug-u, fakat odličan programčić...brdo informacija o računalu, čak prepoznaje i tip procesora - toro bred a ,a što je meni u ovom slučaju najbitnije pokazuje da AGP nije omogućen!! Lijepo sam ponovo instalirao drivere matične i stvar proradila! Odmah bodovi skočili na ciglih 4000 :burn: , ajde da vidimo dalje - pitanje - imam 2x 256/333 mhz - pc2700 što to znači "dual mod" jel to treba negdje enejblati ili se to naštela automatski kad uštekaš kartice memorije, te koliko to utiče na performanse računala??
Staro 31.07.2003., 01:37   #18
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Citiraj:
to majstore , pronašao program na bug-u, fakat odličan programčić...brdo informacija o računalu, čak prepoznaje i tip procesora - toro bred a ,a što je meni u ovom slučaju najbitnije pokazuje da AGP nije omogućen!! Lijepo sam ponovo instalirao drivere matične i stvar proradila! Odmah bodovi skočili na ciglih 4000 :burn: , ajde da vidimo dalje - pitanje - imam 2x 256/333 mhz - pc2700 što to znači "dual mod" jel to treba negdje enejblati ili se to naštela automatski kad uštekaš kartice memorije, te koliko to utiče na performanse računala??
Pogledaj na sajtu od matične. Kod EPoxa je npr. 1 i 3 slot za takvo nešto i kod bootanja piše DUAL pa tak znaš. Inače, dobitak na perfomansama je recimo oko 30%, što nije zanemarivo.
Staro 31.07.2003., 01:38   #19
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Citiraj:
Pogledaj na sajtu od matične. Kod EPoxa je npr. 1 i 3 slot za takvo nešto i kod bootanja piše DUAL pa tak znaš. Inače, dobitak na perfomansama je recimo oko 30%, što nije zanemarivo.
Staro 31.07.2003., 02:35   #20
marac
Premium

marac's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Teoretski je 30% a u praksi je oko 5-10% max!
marac je offline   Reply With Quote
Staro 31.07.2003., 18:19   #21
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Citiraj:
Originally posted by marac
Teoretski je 30% a u praksi je oko 5-10% max!
Ma joj sad ga i ti cjepaš Bolje je i osjeti se i to je to...
Staro 01.08.2003., 01:37   #22
MadBoY
MadModerator
Moj komp

MadBoY's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
Koliko bi ja dobio da pređem na DDR memoriju sa ovim procom i grafičkom (naravno na nForce 2 )?
Staro 01.08.2003., 03:22   #23
marac
Premium

marac's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Citiraj:
Originally posted by MadBoY
Koliko bi ja dobio da pređem na DDR memoriju sa ovim procom i grafičkom (naravno na nForce 2 )?
25-30% maksimalno
marac je offline   Reply With Quote
Staro 01.08.2003., 22:02   #24
Shteff
Premium
Moj komp

Shteff's Avatar

Citiraj:
Originally posted by tor
u uputstvima ništa ne piše,probao sam sve kombinacije uštekavanja i ništa, jedino mi kod keksa aida napiše "virtual channel" kad dignem memoriju na 200 mhz ali su onda performanse koma (ipak je memorija 333mhz), tko zna možda ova jeftilen memorija (neka "pqi") ne omogućuje "dual",... na kraju sam oc-ao grafičku i dobio maximalno 4700 bodova i to je to:clap:
Staro 02.08.2003., 18:17   #25
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Citiraj:
u uputstvima ništa ne piše,probao sam sve kombinacije uštekavanja i ništa, jedino mi kod keksa aida napiše "virtual channel" kad dignem memoriju na 200 mhz ali su onda performanse koma (ipak je memorija 333mhz), tko zna možda ova jeftilen memorija (neka "pqi") ne omogućuje "dual",... na kraju sam oc-ao grafičku i dobio maximalno 4700 bodova i to je to:clap:
A JEBOTE SAD TEK VIDIM DA IMAŠ KT400 CHIPSET?!?!?!?!?!?!?
KAKAV BOŽJI DUAL?!?!?!?!?!?!?!?
Staro 03.08.2003., 09:58   #26
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Citiraj:
Originally posted by tor
A JEBOTE SAD TEK VIDIM DA IMAŠ KT400 CHIPSET?!?!?!?!?!?!?
KAKAV BOŽJI DUAL?!?!?!?!?!?!?!?
da, i ja sam vidio kad sam isao na ECSovu stranicu pogledati kakva je ploca tocno....vidim kt400 pa mi nije jasno, kraj toga link na mogucnosti chipseta, odem tamo da nije VIA nesto izmislila u medjuvremenu, nigdje nema dual moda....
sad gledam da kazem jadnom tipu ili da ga ostavim da se pati....pogodi sta sam odabrao
Staro 03.08.2003., 13:31   #27
Shteff
Premium
Moj komp

Shteff's Avatar

a hebagapatak, znači pustili me da se patim no dobro bar sam nešto naučio...isčeprkao se pošteno po biosu, naravno bilo je par puta i clear cmos
Staro 03.08.2003., 16:03   #28
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Citiraj:
da, i ja sam vidio kad sam isao na ECSovu stranicu pogledati kakva je ploca tocno....vidim kt400 pa mi nije jasno, kraj toga link na mogucnosti chipseta, odem tamo da nije VIA nesto izmislila u medjuvremenu, nigdje nema dual moda....
sad gledam da kazem jadnom tipu ili da ga ostavim da se pati....pogodi sta sam odabrao
A j.... mogao si barem meni na PM reći
Nisam ni gledao točno model ni ništa, lik se javi s jednim pitanjem nastavi na drugo i ono... Jebaš ga dok ja vidio u sigu što piše prošla baba s kolačima (mogli su i u VIA za to vrijeme napraviti nešto po pitanju duala-a)
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno