|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
ASRock 939Dual-VSTA
Imam matičnu ploču ASRosk 939Dual-VSTA i procesor AMD Athlon 64 3200+ E6. Stavio sam najnoviji bios 1.20 i nikako nemogu natjerati je da radi na fSB-u od 240mhz.. Smanjio sam množitelj, povečao voltaže, stavio sve postavke koje su navedene u postu Vodič za ASRock 939Dual-SataII ili kako se več zove Možda tko zna zašto? je možda moguče di skinuti modani bios za tu ploču? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Ako si metnuo djelitelj memoriji i smanjio množitelj HT sabirnice, i povećao voltažu procu, nema te šta kočiti osim same matične/nezrelog BIOS-a. Jer, ruku na srce, teško da te proc koči...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
240 MHZ mora radit. Okani se modanih biosa, barem sad iz pocetka, a mislim da ti ni kasnije neće trebat. kak stoji memorija. Jesi stavio djelitelj na 166, ili 133 zavisi kakvu memoriju imas. Sta se tocno desava , kad kazes ne mozes je natjerati da radi. Simptomi? Koji je defaultni mnozitelj tog proca? Mozda bas i proc ne moze 10*240, ako je ta kombinacija bila u igri.
__________________ |
![]() |
#4 |
Premium
|
sve sam smanjio, memoriju sam čak stavio na 133mhz.. Starta se, ali se za par sekundi zamrzne računalo.. Di mogu nači kakav modani bios? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Junior Member
|
ma di će imat lock na 240 MHZ. jesi podesio HTT link na 800 MHZ? Moras bit malo detaljniji iu opisu, jesi li vec imao prije instalirane windowse na hardu pa si promjenio samo ploču, ili je sve novo instalacija i hardware. itd. Ima li ikoja kombinacija di se nista ne mrzne, npr, sve default.
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Junior Member
|
![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
HTT link sam smanjio čak na 600 Memorija je u dual kanalu, a memorija je Corsair tako da to nije problem, a i memoriju sam stavio čak na 133mhz Instalirao sam sve na novo, očito bios zeza. Ima možda tko navedenu matičnu i isto takav problem ko ja? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
|
Sve mi se čini da te BIOS zeza. Čekaj neki noviji... The mjesto za Asrocka - www.ocworkbench.com i forum - www.ocwforums.com/bbs/
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Prigorec po defaultu
Datum registracije: Mar 2003
|
ne,niposto nije greda sa biosom.. meni na istoj ploci sa E6 3000 veniceom,sa 2x256Geil platinum radi na 280 na defaultnim naponima,znaci ak imas bios v1.20 nema ogranicenja na 240... provjeri si postavke memorije jos jednom,mislim da je tu greda.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Guest
Datum registracije: Sep 2006
|
ja imam ECS nForce4 A939(da tak se zove, znam da je to ime čipseta i soketa ali tak se zove matična, nisam ja izmislio ime) i jučer flasho biose , prije uopće nije imalo mogućnost fsb iznad 250 a sad može 400, ali u svakom slučaju ako stavim iznad 235 opće se neće ipalit, pišti kad palim , i jedino rješenje je reset biosa nakon toga. Pošto sam ja njub, jel mi može neko pomoći, proc 3k+ venice, 2 ddr400 kingmax 512 u dcu |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
music freak
Datum registracije: Jan 2004
|
..ukratko ESC ploce nisu za ozbiljnije clockanje tako da ostavi sve na default ili promijeni plocu tipa dfi infinty,asrock dual vsta,abit kn8 ultra...
![]() |
#15 |
Moderator
|
Može ti biti od brzine HT linka (smanjiš multy), do memorije koja ne može pratiti proc (staviš manji djelitelj) i na kraju, do same matične zbog lošeg BIOS-a...
![]() |
#16 |
Premium
|
Stavio sam BIOS verziju 1.2 FSB bi ide max na 315Mhz Po defaultu mi proc radi na 10x200=2000 (3200+) i memorija na 200mhz, a kad stavim tipa 8*300=2400mhz i memoriju na 266mhz (4/6) (tj. 4/6x300=takt memorije) što proizlazi da memorija radi na 200mhz, tada mi se komp neče startati. Zažto? Memorija je Corsair, radi u dual chanalu, latencije su na auto postavljene.. Ne razumijem zašto kod prvog slučaja radi, a kod drugog ne, a tak te isti.. Ako tko zna, molim da mi odgovori. Isti je slučaj kad stavim 10*240=2400 a memoriju na 333mhz (5/6), tada memorija isto radi na 200mhz-a, ali opet se neče komp startati, u čem je kvaka? |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Moderator
|
Mada glupo, no jesi ti siguran da ti proc može delati na defolt naponu na 2,4Ghz? možda si pobrao neki uber loš stepping? I nemoj postavit latencije na auto, stavi one važnije na 3-4-4-8 ili takvo što...
![]() |
#18 | |
HW&WLAN expert
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
|
Proc mi radi na defoultu i na 2500mhz i više od toga, tako da nije frka u procu, ili zeza nekaj ploča ili memorija ili te latencije |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
![]() |
#21 |
Prigorec po defaultu
|
probo jucer navecer sa smanjenim mnoziteljem(8) i dosel do 310...,znaci da nema ogranicenja na 274,samo ***da sa memorijom,kak veli Vucko 3-4-4-8/10 ,skroz labavo i probavaj ...danas navecer pikam tranu OCZ od Masnjaka i cijedim Asrokicu do kocena...3x120 bu dost,aa...za "ladit mislim cipsete i to,proc je mlak.pod AC64 i 120 Enerom sa boka(30-31) jel sam u garage na "ladnom....al pokraj speka i sunkica...za inspiraciju.. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|