|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
U čemu je problem?
Sklopio sam slijedeću konfiguraciju: -Athlon64 x2 3600 (AM2) -Abit KN9, nf550 -Kingmax DDR2 667 MHz Uglavnom, kad upalim kompjuter speaker počne tuliti poput hitne pomoći, iako se sustav diže (ne i vindovsi) i najnormalnije očitava tip CPU-a i memoriju, ulazi u BIOS... Pokušao sam staviti RAM u drugi utor, promijenio dvije grafičke, iskopčao disk i optiku, priključio speaker s drugog kompa, clear CMOS. Pada li ikome još nešto na pamet? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
ta sirena kod abitovih maticnih mislim da znaci prenizak RPM od ventilatora na procu. Probaj iskljucit u biosu fan warning i provjeri ventilator za svaki slucaj. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
Kao prvo sve poodspajaj osim jednog sticka memorije, CPUa i grafike ... sada upali i slusaj jel hitna ide ... ako ide dobro slusaj kako ide ... jedan duuuuugiiiii i jel ima prekida, ako ima kolko i kada ... pa cemo dalje ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Ispričavam se što se nisam odmah javio - plakao sam pod tušem ![]() @Dule: Nažalost ovo mogu tek sutra, jer sam grafiku (ista kao i tvoja) prebacio iz prijateljevog kompjutera. @Crna Aždaja: RAM je jedan modul od 1 GB, a napisao sam da sam sve poodspajao. Što se tiče zvučnog signala, on nije jednoličan, već zvuči slično kao hitna/vatrogasci/policija. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Magister Mundi sum!
Datum registracije: Jun 2003
|
kod mene na abitici kad takav zvuk ispusta znaci da se ne vrti ili vent na NB-u ili vent na procu ... tak da provjeri dal ti svi ventovi radiju ... ak je to taj zvuk za koji mislim da je ..
![]() |
#6 |
Guest
Datum registracije: May 2005
|
Odi u bios, i tamo isključi nadgledanje brzine vrtnje ventova Meni isto prvu sekundu zatuli kad upalim komp dok se freezer ne zavrti |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
Imao sam slican problem. Radilo se takodjer o abit ovoj ploci. Nakon sto sam testirao frendov duron i vratio nazad svoj proc. Ploca se nije htjela bootat na 200x9. tj bootala se ali se nije nista vidjelo na ekranu i cuo se "zvuk hitne pomoci". Probao sam sve gorenavedene metode, cak sam i vratio nazad stari vent na NB al nije pomoglo. Uglavnom skuzio sam da sve druge kombinacije mnozitelja i FSB-a rade osim ove. Pa ti savjetujem da malo smanjis ili povecas FSB, mozda uspije. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|