|
![]() |
#751 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Ne budi ljen-čak sam digao dupe sa stolca i pogledao. ![]() Za kraće grafe u SLI-u može tijelo coolera biti okrenuto i prema SATA konektorima. Za duže grafe mora ići ovak: http://i69.photobucket.com/albums/i4...4/IMG_1257.jpg Ovako kako meni sad stoji nema šanse za SLI. Na Expertici mo-žda, trebalo bi izmjeriti.
![]() |
#752 |
Spužva Bob Skockani.. :XD
Datum registracije: Mar 2005
|
Jelc jel moreš tak uštekat onaj molex ispod hladnjaka...? ![]() Ah taj SLI...uostalom kome to treba;jel koristiš ti Jelc,Wolwerine...ostali...hello,ring any bells... ![]() ![]()
Athlon64 X2 5400BE Brisbane @3000Mhz + KATANA 2 + AirTunel@2x Xilence 120mm Gigabyte GA-MA78G-DS3H @F4 Mushkin Redline @1000Mhz 5-5-5 XFX 9600GSO @680/1700 || 2000Mhz Seagate Gonzales 250GB & 320GB && Spinpoint F1 500GB Coolermaster Elite Power RS460; Sharkoon Silvation; LG GH22NP20/LG GH20NS10/Pioneer DVR107D/Pioneer 216DBK/ Samsung SH-S223F; Logitech MX518; Philips 190P7ES 19" LCD |
![]() |
![]() |
![]() |
#753 |
Super Moderators
|
![]() |
#754 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
je da baš mi se skida sad taj cooler ali ja mogu odma reč da meni ne stane 1. Smeta BigTyphoon 2. Onaj molex nebi mogo uštekat (to sam ziher)
![]() |
#755 |
Moderator
|
![]() |
#756 |
Super Moderators
|
![]() |
#759 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Problemi
Ovako imam DFI LP UT nF4 Ultra-D, i izbriso mi se bios na njoj. Probavo sam na milijun nacina instalirat bios al nikak mi neuspjeva. Dali neko zna kako da instaliram? Da li je MBO za bacit? Nekaj sam cuo da se to da flashat, jel ima neko ovdje da zna di to mogu napravit il ako neko ovdje to radi slobodno nek kaze! |
![]() |
![]() |
![]() |
#762 |
Super Moderators
|
![]() |
#764 |
Moderator
|
to se sredi na jednostavan način na jednu disketu nasnimiš image biosa i AWDflash i takvu disketu samo staviš u stroj prilikom paljenja ili pak napraviš boot disketu u Win (foramtiraš da bude bootabilna) na drugu disketu nasnimiš bios i awdflash staviš boot disketu, kad boota u DOS staviš drugu utipkaš: awdflash *.bin *-> ime biosa (npr N4D623-3) utipkaš N4D623-3.bin i to je to
![]() |
#765 |
Premium
|
Wolverine car si. Jedini koji mi je tocno rekao i na PC-ekspertu i na dfi-stretu. Neki su mi cak na DFI-streetu govorili da moram slat chip od biosa u DFI na ponovno programiranje lol. Problem je uspjesno rijesen Wolverine svaka cast. |
![]() |
![]() |
![]() |
#766 |
Super Moderators
|
Na tom forumu (dfi-street) se nađe i žešćih provala. ![]() Istinabog-nađe se i korisnih stvari (BIOS-i, uputstva kako flashati sa CD-a i slično)
![]() |
#767 |
Pink Floyd fan
Datum registracije: Nov 2001
|
![]() |
#768 |
Moderator
|
Drago mi je što sam mogao pomoći. Naime i meni se desila ista stvar prije par mj A koristio sam onu drugu metodu -> boot u DOS iz kojeg sam pokrenuo AWDflash i flashao bios Na DFI Street se baš više i ne vraćam (iako sam i tamo član foruma) nakon što sam čuo toliko bisera da je to nenormalno ![]()
![]() |
#770 |
Torrent freek
|
Iman jedno pitanje. Naime nakotilo mi se puno temp. u Everestu pa neman pojma koja je koja. Dakle jel se meni CPU na 30 ili 37° ? ![]() Inače konfa je DFI LP Ultra D AMD X2 4200+ - trenutno ga hladi BOX 2x 512 Kingmax 500 Mhz rama Inače stavija san 704-2BTA. jel to ok il ima nešto bolje ? Za sada san diga samo do 210 Mhz jer neznan koja je šema s ovin temp. A i triba bi bolji cooler nabavit. Uglavnon ić će to još ![]() ![]()
![]() |
#772 |
Premium
|
Koristio sam nacin sa boot-able disketom onaj privi mi nije htio. kad smo vec kod temperatura.... Pokrenem cpu burn i OCCT da mi obadvije jezgre budu iskoristene i tak stavim to na sat dva i temp mi bude oko 40 i kad zgasim te programe temperatura padne na 30 u roku od 3-4 sec. dok je komp na idle temperature se mijenjaju iz sekunde u sekundu 28 pa 31 pa 29 ... Jesu svima tak nestabilni senzori? Jel moguce da lazu ti senzori za nekaj sitno stupnjeva? E da i u jako puno programa mi pise da voltaze nisu dobre npr u BIOS-u je namjesteno da je chipset na 1.6V, a u smart guardianu pise da radi na 1.28 |
![]() |
![]() |
![]() |
#773 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
Kako se meni čini za napon-ti gledaš u guardianu LDT Bus a trebao bi gledati NB+1.5V ![]() Nego-kaj će ti 1.6v za chipset???
![]() |
![]() |
#774 | |
Torrent freek
|
Ma priak nisi me skužija. Uberi obe slike pa pogledaj šta oću reć. Oću reć da i SG i Everest pokazuju istu temp pod opcijom CPU temp. Al Everest ima i posebne temperature ( senzore ? ) koji pokazuju temp jezgre 1 i jezgre 2. I te 2 temperature su indentične ( razumljivo ), al su i za cca 10° C veće od one glavne temperature koju oba programa označavaju kao CPU temp. E sad. Meni kopka to šta su te temp blizu 50° C i to u idle-u. A to ne želim. Dok s druge strane ona druga temp. nije ni 30 ( varira između 28-31° C ). Pa mi više nije ništa jasno. Jer ako je ovo sa jezgrama neka Everestova pizdarija onda ću te zanemarit i iden još klokat. Al ako nije onda neću jer ne želi nda ide preko 50° C. Nadan se da san bija jasniji. Vidin da vas dosat ima X2 proc. pa nabacite koju pametnu ![]() Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#775 |
Pink Floyd fan
|
A sto da ti kazem? Meni Everest prikazuje temperaturu za cpu istu kao i guardian, dok su jezgre takodjer toplije i sto je jos smijesnije druga je toplija od prve i to cak i u slucajevima kad je prva na full opterecenju. Trebalo bi malo prosurfati pa vidjeti da li je doista AMD stavio tri diode, za svaku jezgru po jednu + neku zajednicku. Cak i ako je, jezgra je prilicno mala i nebi trebalo biti prevelikih razlika u temperaturi.
![]() |
#776 | |
Torrent freek
|
Citiraj:
Dok su ove druge dvi temperature unutar jedne odnosno druge jezgre. Logički bi to tribalo bit tako. E sad ja ako ja još dignen malo takt, a samim tim i voltažu doć ću sa onom CPU temp do nekih 50° C i ono to mi je granica jer ne želim dalje. Al je za*** šta će u tom slučaju ove 2 temp jezgra ( ako se budu recipročno penjale kao i sad ) doć do 60-70 : Machineg
![]() |
![]() |
#777 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
OCCT obični ne testira obje jezgre, a vidim kod tebe je u priči DC proc. Skini si OCCTPT pa onda testiraj, time ti se obje jezgre opterete na 100% http://www.ocbase.com/OpenBeta/OCCTPTB263.zip (prvi puta kad pokreneš, možda će ti odma bacti error. Zgasi ga, pa ponovno upali i onda će stress test biti u redu). Ja bi prije vjerovao ovim temperaturama kaj su za pojedine jezgre (ove više). Ja sam ti sebi instalirao SpeedFan 4.29 koji kao ima implementaciju točne temperature koje dobiva od same jezgre i meni ti je ta temperatura otprilike 3-4°C manja od one koje mi pokazuju Everest i ostali programi, a međuostalom i asus probe.
![]() |
#779 |
Spužva Bob Skockani.. :XD
|
Znaju daaaaa....pitaj ih jel znaju zašto se ne pale ventilatori sa dizanjem windowsa nego moraš SmartGuardian da pokreneš...
Athlon64 X2 5400BE Brisbane @3000Mhz + KATANA 2 + AirTunel@2x Xilence 120mm Gigabyte GA-MA78G-DS3H @F4 Mushkin Redline @1000Mhz 5-5-5 XFX 9600GSO @680/1700 || 2000Mhz Seagate Gonzales 250GB & 320GB && Spinpoint F1 500GB Coolermaster Elite Power RS460; Sharkoon Silvation; LG GH22NP20/LG GH20NS10/Pioneer DVR107D/Pioneer 216DBK/ Samsung SH-S223F; Logitech MX518; Philips 190P7ES 19" LCD |
![]() |
![]() |
![]() |
#780 |
Pink Floyd fan
|
![]() |
|
|