|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2006
|
Ogrebotina na matičnoj - popravljivo?
Pozdrav, U akciji jesenskog čišćenja neoprezno sam pokušao skinuti nimalo intuitivni cooler s procesora šarafcigerom. Skliznuo je s metala, i sad imam krasnu ogrebotinu koja prekida 5-6 vodova. Riječ je o Gigabyteovoj Socket A matičnoj, i ogrebotina reže vodove koji idu od RAMa prema...unutrašnjosti matične. Vodovi su zbilja mali, našiljena olovka pokrije njih 2, tako da to ne mogu sam zakrpati. Da li netko zna za servis koji to može srediti? Nagađam da bi servis trebao biti opremljen mikroskopom i jaako preciznom lemilicom. Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Guest
Datum registracije: May 2006
|
Probaj se raku javiti za tak šta,možda on uspije popraviti |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2006
|
Ne nađoh mu nigdje emajla, a privatne poruke su izgleda disablane. Ostaje nada da će vidjeti post. Rak, ako vidiš ovo i imaš načina/vremena/želje to srediti, moj mail je bradati_covjek@yahoo.com. Ili odgovori ovdje. Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
the luda ribetna
Datum registracije: Aug 2004
|
trebas tekuce srebro(metal,vodljivu boju biraj sam kaj os)duck tape i mirnu ruku...have fun ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Guest
Datum registracije: May 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Ako hoces sredit, treba ti postupak tipa ovog: http://www.pcekspert.com/articles/331-1.html
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
ECC Registered User
Datum registracije: Dec 2004
|
ajme prijatelju sta ucini : bonker : fino 300 krznatih u dlakave rucice i pravac po AN7 ![]() zao mi je ... imas pivu kad se vidimo da utopimo tugu : cheers2
![]() |
#8 |
muimerP
Datum registracije: Nov 2006
|
Pozz (budim 4 godine staru temu, baš sam mulac) Ovako, radi se o ovoj matičnoj: ![]() Asus TUEP2-M , s370 na moju nesreću, maticna se vozila malo po gepeku, i dobila je jednu(začudo jednu samo...) ogrebotinu. Naravno da ogrebotina nije mala, dapače dugacka je, ali je 90% dužine ok, na jednom dijelu "reže" jedno 5 vodova, i mislim da je to razlog što ne post-a. ventovi vrte i to, ali ekran se nediže. Mislim, znamo da je smiješno ovo uopće popravljati, 10 godina stara maticna nevrijedi pisljiva boba i to, ali ja sam voljan dati si truda da ju probam dignuti u život(jako rijetka mATX tualatin powered ploča, + imam jednog tulca 1266/133/512 u ladici) ![]() ![]() Crveno zaokruženo je taj dio gdje ogrebotina siječe skoro 5 vodova. Ostatak ogrebotine je ostavio samo boju, svi vodovi su citavi. Sad me zanima što preporučate kao pokušaj?U 2 posta gore je link od članka na PCE-u, ja sam na taj način planirao probat. Neznam gdje da nabavim to srebro jedino?I dali mi se mozda isplati igrati sa onom olovkom i to? (mozda jace slike puknem, al sutra tek) THX
Ishur´s Guide to Electronic Music Zadnje izmijenjeno od: Halos. 25.02.2010. u 14:53. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Nevidi se bože tebe. Ako imaš živaca, ono urarsko povećalo probaj se igrat. Varijante za popravak ona "vodljiva" olovka, lemom "premostit" prekid, sa žičicama premostit prekid. Za zadnja dva postupka lagano skinit zaštitni lak da lem može "uhvatit" na pojedini vod. Pazi da ne napraviš kratki spoj među vodovima. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|