|
![]() |
#1 | ||||||||||
Moderator
Datum registracije: Jan 2003
|
Sharing na net
Situacija je sljedeca, imam 2 kompa u kuci (desktop i laptop), Wireless Router Canyon WF-514 (u client modu) koji se spaja na nasu lokalnu wireless mrezu. Na desktop kompu imam 2 mrezne kartice i preko jedne sam spojen sa AP-om a s drugom na DSL modem (C-010). To sve fino funkcionira dok nisam dodao i laptop u kucnu mrezu te ga spojio na navedeni WF-514 ALI tu problemi nastaju kad hocu laptopu dati sharing na net a da pritom ne surfa cijela Wireless mreza preko mene ![]() Evo i sheme na koji je nacin sve spojeno kod mene pa ako mi netko moze pojasniti malo kako da to sve inkonfiguriram najlakse i s postojecom opremom da imam net i na desktopu i na laptopu. ![]() Razmisljo sam jos o opciji da DSL modem ubodem u WF-514 u WAN ali tu nastaju problemi (ponovo) jel nisam iskusan u konfiguraciji istog, sto ce reci trebo bi zabraniti izlaz na net svima koji pocinju sa 10.31.
![]() |
![]() |
#2 | ||||||||||
Moderator
|
Vidim da cu morat ubacit neki switch u igru... ![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Zasto na primjer nebi podnio zahtjev za promjenu modema u t-comu i uzeo siemens SE555. taj ima u sebi router (4 porta) i wirelless AP. s njim mozes kombinirat kako god tebi pase. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |||||||||||
Moderator
|
Citiraj:
Ne treba mi jos jedan wireless uredjaj, samo bi imo komplikacije. Rijesio sam stvar sa D-Linkovim switchem i sad radi sve super i odvojio sam kucnu mrezu od wirelessa sto mi je posebno drago. BTW jel bi me ta promjena modema kostala?
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
promjena te nist ne kosta, osim sto ces morat bit na t-comu jos dodatne 2 godine (ionako ces biti ![]() P.S. Wirelles na tom siemensu mozes ugasit, a danas-sutra kad ces kupit neku wi-fi karticu dobro ce ti doci kad ces htjet surfat s laptopom bilo gdje u kuci. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |||||||||||
Moderator
|
Citiraj:
Sve znam sam iskonfigurirat tak da nema potrebe da mi zakompliciravas stvar, imam switch i stvar radi SAVRSENO, imam vec jedan Wireless Router i on mi je dovoljan tako da nema potrebe za SE555, uopce nemam namjeru se zadrzavat na T-Comu jos 2 god. dapace razmisljam da ga odjavim te da uzmem u Wirelessu FLAT za 100kn! EDIT: Laptop je stacionaran i nema wi-fi tak da wireless router otpada.
Zadnje izmijenjeno od: Srky. 09.09.2006. u 15:06. |
|||||||||||
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|