|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Kako postavit TV karticu u komp?
Pozdrav,,, danas sam kupio TV karticu i želim je sam probati postavit u komp ali nigdje ne pišu upute kako to napravit. Pošto nisam to nikad radio, molio bih pomoć... dakle, imam karticu i hrpu kablova... što napraviti kada otvorim kučište? Kako prepoznati gdje staviti pravi kabl i u koji utor gurnuti karticu? ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Jan 2005
|
Kartica je PCI-e x1? Imas samo jedan (ili dva) mali utor na ploci, PCI-e, koji stavis karticu. Najmanji utor na slici - http://biznes.pclab.pl/zdjecia/artyk...nparty-480.jpg Ako otvor za karticu ne postoji, skines limic sa zadnje strane kucista pazljivo ga savijajuci da ne udaris u neku komponentu na maticnoj. Moguce je da se straznji limic i samo odvida. Naravno, ugasi racunalo, te izvuci kabel napajanja ako nema Power tipku. Kod kablova nemas puno mudrolije, imas antenski, audio i kabel za daljinac ako ga kartica ima? Upalis racunalo - instaliras driver i software koji si dobio uz karticu, ili koristis neki od drugih ako je kompatibilan sa karticom i sa daljincem. Alternativno - Intervideo WinDVR - LINK ili CyberLink Power VCR II (osobno ga koristim, odlican je) - LINK Nakon instalacije imas samo par podesavanja po svojem gustu, a moras podesiti standard na PAL, podesis izvor video signala, odaberes zvucnu za reproduciranje zvuka ako vec nije, podesis na Cable i udaris Auto Search kanala. Isao sam malo u grubo, ako gdje zapnes pitaj.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Banned
|
pozdrav i dobrodosao na forum. ne znam dali taj model ti imas ( na slici) al isto ti je za sve dakle otvoriš stranicu, i na matičnoj ploči imaš utore PCI i u jedan od njih staviš karticu, dakle postaviš ju i pritisneš prema unutra da sjedne u utor evo ovako ti izgleda PCI utor, u njega staviš karticu. ![]() Upališ komp i instaliraš drivere i programe koje si dobio na cd-u od tv kartice, spojiš antenu na konektor na tv kartici(odozada) i to je to edit:atha me prestigao ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
Kartica je PCI-e, na nagovaraj ga na ludosti. ![]() ![]() Stavljas u na slici na koju sam stavio link najmanji utor, jedino u njega i pase. Ovo sto je Crash009 stavio, je PCI utor, i vecina kartica danas je na PCI. mathmos - ako je to kartica sa slike koju si postao, onda ide u PCI-e naravno.
![]() |
#5 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
PCI-x atha, pci-x ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
e hava ljudi puno, puno ... napravio sam tako kako ste rekli i sve šljaka, već sam i drivere instalirao, sad idem probat kako to čudo radi ... dužan sam vam cugu ![]() p.s. ono nije bio kabl od monitora vec od neceg drugog, nemam pojma od cega ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
grrr... sad ne mogu naci niti jedan program, prikljucio sam kucnu antenu na karticu (sa kojom inace hvatam jako puno programa preko TV-a), i instalirao program koji sam dobio uz karticu (PVR Plus), Win DVR3 i DS Caler i niti preko jednog ništa nisam našao .. u čemu griješim? |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
odi na pretragu programa i telku kad kupiš moraš prvo nači programe |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Magister Mundi sum!
Datum registracije: Jun 2003
|
probaj ovo RTL 503.2500 HRT2 527.2500 HRT1 203.1875 Nova 847.2500 .. ja imam tak u dscaleru i slike su normalne .. jedino mi je malo nova "bljutava" ali nic kaj se nebi dalo gledati ...
![]() |
#19 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
ako već nisi nariktaj u opcijama: antena ili kabel (ovisi kaj imaš kao izlaz iz kartice) i tak još neke opcije isprobaj |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|