|
![]() |
#1 |
I'm nightrider
Datum registracije: Mar 2005
|
![]() dakle...radi se o maxtorovom sata disku 6V160E0 problem je sljedeći...kad na njeg stavim vindozere, čudno se ponaša, i između ostalog neće se podić kad stisnem reset ili kad resetiram iz vindoza... imam problema i sa instalacijom vindoza... a kad ga provrtim sa dijagnostikom koju sam skino sa maxtorovih stranica...sve pet...prođe sve testove... pa ono...nij mi jasno...šta da napravim... inače...imam još jedan sata disk...hitačijev...isto 160 gb i s njim sve fino radi... koristim ih oba...i oba se vrte na 7200 al mi u neri pokazuje da je na maxtoru ipak brži protok podataka i to za kojih 15-20 kb/s i zato me to tolko sekira što ne mog imat na njem vindoze instalirane... šta da napravim...pomagajte... je postoji kakav upgrade firmware-a za diskove ??? : hitthewa |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rambus 3xtr1m
Datum registracije: Jan 2006
|
Postoje posebni drajveri za maxtore, sam sam za svog diamond max 10 ih skinuo al nikada nisam stavljao. Jedino što ti mogu preporučit je da na maxtoru napraviš jedan pravi FULL Format! I onda probaj kak će radit |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Feb 2003
|
Prema mom iskustvu,ti testovi od proizvođača nisu dovoljno osjetljivi. Da bi hard na njima pao, mora bit full skršen. Možeš napraviti dvije stvari: - napravi zero fill iz maxtorovog paketa testova. Gubiš sve podatke, no trebalo bi prijaviti ako negdje ne može upisati nulu. - spoji ga kao sekundarni disk na stroj koji radi, i napravi chkdsk oznaka_diska: /X /F /V - možeš i bez radećih windowsa, digni komp s instalacijskog XP cd-a i napravi chkdsk iz recovery console. Sintaksa je nešto drugačija - utipkaj chkdsk pa vidi. Problem s Recovery console je taj što ti ne daje baš neke korisne povratne informacije, ali popravi stvar.
![]() |
#5 |
I'm nightrider
Datum registracije: Mar 2005
|
hmh... pa ak je više puta prošao burn in testove...mislim da nije potrebno low level formatiranje i zero fillanje... nego...ovo s driverima...ima smisla...mogo bih to probat... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Feb 2003
|
Ako je do sada radio bez drivera, trebao bi i dalje. Burn in prvenstveno testira mehaniku i elektroniku diska, čisto sumnjam da piše/čita po windows direktoriju, gdje se greška krije ukoliko je riječ o bad sectoru.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|