|
![]() |
#1 |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
termalne paste i 2coreduo
nabavio novog intela2core duo E6400, imam doma 2 paste; arctic silver (ceramique) i titan cd (nano blue), znate li nešto o tim pastama, odnosno koju da stavim... možda bi malo jednog dana kloko... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Eddie
Datum registracije: Mar 2004
|
arctic silver (ceramique) ultra tanki sloj, ja sam navlačio sa vrećicom...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
arctic silver (ceramique) stavi puno bolje od titana...
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
![]() |
#8 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Ko da o jednoj pasti ovisi OC proca...ccc... Od te dve, stavi ceramiqu-e Stavi na sredinu HS-a od proca malo paste, neka bude krug promjera 3-4mm, i ostalo će napraviti cooler od proca. Možeš i malo prije kopčanja cooler-a, stisnut pastu cooler-om i ići lijevo-desno (da razmažeš pastu). Čim jednom stisneš cooler (radi razmazivanja ili nečeg drugog) ne diži ga više da ne uđe zrak među pastu, jer si onda drek napravil. Znači, ako ti se da, razmaži pastu cooler-om i odma zakopčaj ili samo zakopčaj cooler. Nije to neka mudrost...
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
ma tak je svejedno koju pastu staviš i kako je stavljaš... razlike su minorne... stavi paste (količine 2-3 zrna riže) na sredinu procesora i stavi gore kuler i bok...pasta se raširi nakon 10-tak min po cijelom procu i to je to... a sad ova pasta je bolja od one i te gluposti, svaka pasta je dobra i svaka pasta ima svoj "rok trajanja" tak da ju moraš nakon nekog vremena zamijeniti i bok... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Ako tako kaze masni onda je istina, ali masni daj nam reci koju ti imas pastu ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
a sta mislite o arctic 5-ici i novoj zalman pasti koje ima u linksu (oko 50 kn puna kita para sa par grama paste!!) |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
od LemilicE
Datum registracije: Dec 2002
|
Opizdi gore Artic Silver (ja imam 5icu) i zdravo. Pokazala se kao jedna od najboljih. Od uvijek se koristim Xicom za razmazivanje ![]()
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
![]() Ja godinama furam AS5 ali nakon što mi je nedavno shortala NB pa sam morao prati istoga alkoholom mislim da će iduća (kad potrošim ovu zalihu ![]()
![]() |
#16 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
To je tvoja krivica... Ko ti je reko da mažeš po cijelom čipu, maže se samo po jezgri... ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
![]() Citiraj:
![]() Naravno da nisam mazao cjeli čip čovječe... Shit happens ali imao sam u rukama Athlone namazane doslovno sa njom pa nikom ništa i mada sam čuo i prije da se zna dešavati da vodi nisam vjerovao, ali poslje incidenta da... ![]() Osobito jer sam probao sa instrumentom i iako vodi samo kad su vrlo vrlo blizu elektrode ipak postoji prolaz...
![]() |
![]() |
#20 |
Guest
|
nevalja silver 5 jer provodi struju i teže se skida. ceramikue najbolja pasta. ja ju mažem tak da stavim 2-3 kapljice nasumce po procesoru i onda razmažem prstom. uglavnom pasta ti treba bit ful tanko namazana ko papir, da se nazire kaj piše na procu... |
![]() |
![]() |
#22 |
od LemilicE
Datum registracije: Dec 2002
|
To su sve nijanse. Meni se više sviđala AS3 jer se puno lakše mazala od AS5. Keramiku nisam imao prilike probat... Ali mazati sa prstom do debljine papira ![]()
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#24 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
![]() |
#26 |
Treba kaj skurit??
Datum registracije: Jan 2004
|
Do sad sam uvijek koristio AS3 i super zadovoljan makar nisam vec godinu dana mjenjo pastu na procu, al me boli briga, ne grije se, a ja zadovoljann ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
POSTUPAK: 1. Kupis bilo koju pastu 2. Skines cooler i stavis 2-3 kapljice paste 3. Razmazes prstom 4. Ono sto je ostalo na prstu polizes 5. Vratis cooler i zakacis ga Evo sad ozbiljno ![]() Iako sam prije kupovine AS5 citao o tome kako se tesko razmatuje i skida nisam mogao ni zamislit koliko je to stvarnpo tesko uraditi. Kada sam je uzeo i stavio na proc jedva sam je razmazivo. Gusta je ko sam djavo, i na kraju sam odustao od razmazivanja. Stavio sam malo paste i samo poklopio coolerom i zakacio ga. A sto se skidanja tice : nono :, pogotovu sa odjece ![]() A sto se tice komentara da je svaka pasta ista i da su samo nijanse u razlici nebi se bas slozio. Nakon mjenjanja paste na grafi i procu temperatura je osjetno pala (na grafi 8-9°C). Ako neko planira zamjeniti keramiku sa AS5 nema razlike, ali ako se mjenja stock pasta razlika je osjetna pa koju god od brand pasti stavio.
![]() |
#28 |
Treba kaj skurit??
Datum registracije: Jan 2004
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
![]() Pasta koliko toliko pomaže, "žvaka" samo odmaže ili u najgorem slučaju ubija komponente -> kada se zapeče i "pougljeni" podigne toliko temperaturu npr. proca (jer je onda kao izolator).
![]() |
![]() |
#30 |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
Poslije citirane recenice ima jos jedna. ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|