|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Prescott 3.0 478 + sonic tower = 53 stupnja?
Ovako. Imam abit ic7,prescott 3.0 e0 i namontirao na proc sonic tower + 120mm glacialtech silent blade na jednu stranu i 92mm neki tihi stari glacialtech na drugu jer sam primjetio da se jedna strana sonic-a grije vise (normalno kad nije imao vent na toj strani). Eh sad ,jeli normalno da je temp 53? stavio sam arctic silver 5 i dobro zategnuo. Kad ga malo pustim onda nakon 20 min padne na 49 ali cim nesto radim odmah na 52-53. Ne bi li ST trebao to ohladiti malo bolje? kakve su temp vama koji imate isti proc? Bas me zanima ,hvala. P.S. ST je hladan na dodir. Skinuo sam ga i stavio 3-4 puta i uvijek isto. (lud sam vise od skidanja i stavljanja. Cak sam malo izravnao drzace da jace stisne bazu na proc. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Koju ploču imaš? Ako je Abitica u pitanju, možda su ti temp. malo krivo očitane, barem je tako na mojoj. Hladnjak je na dodir hladan a ploča prijavuljuje oko 47°C, dakle malo me vara ![]() Ako kažeš da je hladnjak na dodir hladan, onda je gotovo sigurno da ploča malo "vara". BTW tih 53°C je u idleu, zar ne? Čak i da je to točno očitanje, ne trebaš se brinuti jer se Prescotti za s.478 griju više nego Prescott2M jezgre za LGA775. Ako ti temperatura ne prelazi oko 70°C u full loadu nemaš se zašto brinuti, premda mislim da će temp biti znatno niža od 70°C, ipak je Sonic Tower u pitanju ![]() Naravno,ako senzori prijavljuju visoke temperature u full loadu, opipaj hladnjak pa ćeš znati je li alarmantno ili ne.
__________________ |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Ćuj, jesi pogledal kakva je baza? Da nije slučajno neravna (udubljena) ? A možda ti i matična laže, kako swarmdude veli - pošto ti je cooler hladan... Kak ti je bilo sa prijašnjim coolerom?
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Baza je malo neravna ali jako malo,sa prijasnjim coolerom (neki hand made sa 2 venta) temp je bila oko 57-58. u idle-u je najniza oko 49 a cima malo radim digne se na 53. Load jos nisam probao. Ba cu probat prime-om pa da vidim.- |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Ćuj, dovoljno da je 1-2mm udubljena i da ne sjeda na sredinu HS-a. A i dečki vele da je najbolje imati 1 vent od 120mm u sredini (no mislim da ti to već znaš ![]() Pukni load pa kaži temp.
![]() |
#9 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
Dodaj na shortcute (dva komada na desktopu) na kraju targeta iza navodnika i svega -A0 za prvi i -A1 za drugi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Yes yes
Datum registracije: Nov 2003
|
Ja imam isto ko i Ti (abit ic7, ST + glacialtech i P4 e0) na 3.9 i temperatura u idle je 46-50 a load 60-66.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|